USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Görme engelli Batuhan dünyayı annesinin bakış açısından tanıyor

Antalya'da anadan doğma âmâ 9 yaşındaki Batuhan Demir, yanından ayrılmayan annesinin çevresindeki gelişigüzel şeyi en terbiyeli detayına derece anlatmasıyla dünyayı tanıyor.

Görme engelli Batuhan dünyayı annesinin bakış açısından tanıyor
15-10-2021 13:20
15-10-2021 13:20
Antalya

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde canlı Semra-Murat Demir çifti, evliliklerinin önceki senesinde anne ve ağababa olacakları haberiyle büyüklük yaşadı.

Hamileliğin altıncı ayında dünyaya mevrut koşa çocuklardan bir tanesi kaynaklanır doğmaz yaşamını kaybetti. Erken mevlit zımnında dip ihtimam ünitesine tahsil edilen Batuhan çocuk ise 3 maaş dirim mücadelesini kazanıp taburcu edildi. Yapılan testlerde ise ıvır zıvır Batuhan'ın görme yetisinin olmadığı belirlendi.

Görme engelli oğluna yaşamını adayan anne Semra Demir, 9 senedir gittikleri gelişigüzel yerde çevresinde bulunanları şeklinden rengine en uslu ayrıntısına derece tanım ediyor. Karanlık dünyası annesinin sevgisiyle aydınlanan Batuhan, en ortak tomar radyodan duyarak ezberlemiş olduğu türküleri söylemeyi seviyor.

"Tek biricik gelişigüzel şeyi anlatıyorum"

Anne Semra Demir, AA muhabirine, Batuhan'ın doğduğu günden buyana daim savaşım içinde bulunduğunu söyledi.

Oğlunun doğumdan sonraları aylarca dip ihtimam ünitesinde kaldığını, ceninisakıt kilosu zımnında yaşamasının "mucize" kendisine gösterildiğini tabir fail Demir, "Oğlumun gözünü cerrahi müdahale kez açmak düşüncesince Ağrı, Erzurum, İstanbul ve Bursa'daki hastanelere gittik. Çocuğun saydam tabaka nakli ile görebilme ihtimali bulunmuş olduğu belirtildi. hususi hastanelerde araştırmalar ve aktarım düşüncesince aşırı şişman nukut istediler. Biz arada ortak kez parasını caba bulamıyoruz." dedi.

Bunun dair Antalya'ya ortak yakınlarının yanına geldiklerini özetleyen Demir, "Oğlumuzun tedavisi düşüncesince il il geziyoruz. Maddi kendisine aşırı biçimsiz durumdayız. Tedavisini sürdürebilmek düşüncesince hayırseverlerden iane bekliyoruz. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine de gideceğiz. İnşallah burada oğlum otama olup görmeye başlar." sanarak konuştu.

Oğlunun aşırı düşkün bulunduğunu dile getiren Demir, "Gece mi çağ mü? Bu ne renk? Havada düşünce mevcut mı?' üzere daim soruyor. Ben de bıkmadan usanmadan karşılık veriyorum. Tek biricik gelişigüzel şeyi anlatıyorum. Onun dünyasında ortak şeylerin oluşmasını istiyorum. Dünyası ağız ağıza ışıksız kalsın istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Batuhan Demir de anası sebebiyle çevresindeki gelişigüzel şeyi öğrendiğini söyledi. Annesinin anlatımıyla eşyaları, parkı, oyuncakları kafasında canlandırdığını özetleyen Demir, büyüyünce sarıklı olmayı istediğini belirtti.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler