USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Göğüs ağrısı ile gittiği hastanede kalbinin yarısını kapladığı muhtemelen kitleden kurtuldu

İzmir'de darülfünun sınavına hazırlanmakta olan 17 yaşındaki Özenç Madenüs'ün kalbinin yarısını şamil 8 santim boyutundaki kitle, çabuk canlandırma ve değerli bariz duygu ameliyatıyla çıkarıldı.

Göğüs ağrısı ile gittiği hastanede kalbinin yarısını kapladığı muhtemelen kitleden kurtuldu
24-11-2021 12:30
İzmir

Karşıyaka ilçesinde canlı Özenç Madenüs, ailesi çeşidinden müşterek ay önceki döş ağrısı şikayeti ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Çocuk Kardiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Timur Meşe çeşidinden muayenesi ve tetkikleri meydana getirilen gailesiz kızın kalbinin sol kulakçığında kitle belirleme edildi.

Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Karaçelik, bilirkişi etibba Çağatay Bilen ve Ömer Faruk Gülaştı, kitlenin his damarlarının dolaşımını durdurması yahut zerre kopması biçiminde sekte ihtimaline huzur Özenç Madenüs'ü aceleci ameliyata aldı.

Genç kızın kalbinin yarısını şamil 8 santimetrelik kitle, bariz his ameliyatıyla çıkarıldı.

Hastanede tedavisi tamamlanan Madenüs, taburcu edildi.

"Şans yapıtı yaşıyormuşum"

Özenç Madenüs, AA muhabirine, babası çelimsiz müşterek müddet önceki his krizi geçirdiği düşüncesince bu hastalığın belirtilerine huzur aşırı alıngan olduğunu, ailesine göğsünde dert bulunduğunu söyleyince de doğrudan hastaneye başvurduklarını belirtti.

Kalbinde müşterek kitle bulunduğunu öğrendiğinde korktuğunu özetleyen Madenüs, şu biçimde konuştu:

"Çünkü şimdi önceki tek cerrahi müdahale olmadım. Bir de bariz his ameliyatına giriyorsunuz, riskli müşterek ameliyat. Hemen değişmeyen verebilmiş olmam iyi oldu. Ameliyattan sonradan yalnızca terzilik ağrılarım var. talih yapıtı yaşıyormuşum. Benim düşüncesince iri müşterek talih zira literatür hareketliydim. Kalbimdeki kitlenin aşırı sakıncalı bulunduğunu söylediler. Bir maaş rötarla da olsa darülfünun sınavına hazırlanmaya bitmeme edeceğim. İlk gayem hususiyet fakültesi ancak gazeteci de peyda etmek isterim."

SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meşe de gençlerdeki döş ağrılarının kesinlikle hekimler çeşidinden değerlendirilmesi icap ettiğini aktardı.

Tanının er konulduğunu, bu manada Özenç'i ak yazılı bulduklarını dile getiren Meşe, "Sol kulakçık süresince iyice iri müşterek kitleyi ayırt edince şaşırdık. Bu kitle kalbin hareketiyle sol karıncığa girmişti. Aciliyeti bulunduğu düşüncesince doğrudan dizi eylem sonucu aldık. Kitlenin iri olması ve sol karıncıkla kulakçık arasındaki kapakçıkla birlikle girip çıkması, ansız müşterek ahiret yolculuğu riski taşımış bulunduğu düşüncesince hızlıca değerlendirdik. Cerrahlarımız da kitleyi çıkardı. Kalbinde tek başağrısı kalmadı." diyerek konuştu.

Açık his ameliyatını karşıcı ekipte toprak düzlük Doç. Dr. Karaçelik de Özenç Madenüs'e aceleci müşterek biçimde kişileştirme konulduktan sonradan klinikteki gailesiz cerrahlarla ameliyatı gerçekleştirdiklerini anlattı.

Ameliyatın risklerini aileye anlattıklarını vurgulayan Karaçelik, bu büyüklükte kitlenin çocuklarda nadir görüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"İyi kuşkulu kitle iyice büyüktü, 8 santim çapında müşterek armut büyüklüğünde az şimdi kalbin yarısını kaplıyordu. Kalbin sol yönünü ağız ağıza doldurmuş ayrıca sol karıncığa akıllıcasına uzanan müşterek kitleydi. Normalde yetişkinlerde üstelik gördüğümüz kitlelerden şimdi büyüktü. Eğer kitle çıkartılmasaydı felce yahut kalbin dolaşımını durdurup ölüme etmen olabilirdi. Bazı hastalar ve yakınları bu insan his rahatsızlığı belirtilerini önemsemiyorlar, 'bu çeşit rahatsızlıklar strestendir' diyorlar. Burada ailenin duyarlılığı önemliydi."

Baba Harun Madenüs ise kızının sağlığına kavuştuğu düşüncesince aşırı bahtiyar olduklarını söyledi.

Teşhis ve ameliyatın aşırı aceleci gerçekleştiğini tabir fail Madenüs, "Doktorlarımıza güvendik. evladımız hayatta. Doktorlarımız çocuğumuzun yaşantısına müşterek hayat şimdi kattılar." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler