USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

"Gelinlik namına şekil giyen" kızlar namağlup şampiyonluğa ilerliyor

Erken yaşta evliliğin münteşir bulunduğu Ağrı'da, "Kızlarımız er yaşta gelinlik adına biçim giysin" sloganıyla kurulan futbol kulübünde ferde koşturan kızlar, Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Lig N Grubu'nda namağlup namına şampiyonluğa ilerliyor.

27-04-2022 14:15
Ağrı

Ağrı'da önemsiz yaşta birliktelikleri mâni olmak neredeyse 2016 senesinde kurulan ve çoğunluğu köylerden mevrut kız sporculardan oluşan Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, başarılarıyla dikkati çekiyor. Nüfusun şişman bölümü kırsalda canlı kentte, köylerinden gelip il merkezindeki okullarda eğitimlerine bitmeme fail kızlar, takımda oynadıkları kalburüstü futbolla, başlangıçta muhtelif sebeplerden futbol oynamalarına için çıkan ailelerinin de desteğini aldı.

Dört sene evvela çağırma edildikleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan muvaffakiyet plaketi alarak herkesi gururlandıran futbolcular, TFF Kadınlar 3. Lig N Grubu'nda savaş ediyor. Yaşıtlarına dayanıklı olup adeta "futbol eş sporudur" algısını yıkan kız futbolcuların kentteki maçlarını bundan sonra tribünden izleyen ana ve babalar da çocuklarına dayanaklık buyurmak oluyor.

Ligde sonuç şekilde zat evinde karşılaşmış olduğu Muş Alpaslan Spor'u 4-0 yenen ASP Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, 7 maçta 6 yengi ve ortak el birliği alarak 19 puanla gruplarında namağlup liderliklerini sürdürüyor.

"Kızlarımız er yaşta gelinlik adına şekil giysin"

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Halit Çelen, AA muhabirine, 6 senedir avrat futbol takımını çalıştırdığını söyledi.

Kulübün "Kızlarımız er yaşta gelinlik adına şekil giysin" sloganıyla kurulduğuna ayraç fail Çelen, şunları kaydetti:

"Kızlarımızla elleme çalışıyoruz. Ağrı'daki hava koşulları ve olanakları da delik uğrunda bulundurduğumuzda avrat futbol takımının bu dereceye denli ilerlemesine yardım sağlamışsak ne bahtiyar bize. Şimdilik 20 sporcumuz mevcut ve 6 yılda 100'den ortak tomar sportmen yetiştirdik. Sporcularımızın ortak bölümü başka takımlara aktarma oldu. Bizimle futbol oynamaya bitmeme edenler ve darülfünun okuyanlar da var. Aileler dair evvel başlangıçta az buçuk teessürat yaşadık ancak bundan sonra aileler de bizlere dayanaklık buyurmak vermeye çalışıyor. Bazı futbolcularımızın ailelerinin gelip tribünde bizi desteklemelerinden alım çalım duyuyoruz."

Çelen, yavaş yavaş şampiyonluğa gittiklerini ve seneye ortak yukarı ligde uğraşmak istediklerini dile getirerek, takımın yapılış amacının er yaşta birlikteliği mâni olmak ve evlatları spora vermek bulunduğunu anımsattı.

"Kızıma dayanaklık buyurmak veriyorum, inşallah elan elleme bölgelere gelir"

Futbolculardan Tülin Oğur'un babası Alaeddin Oğur ise evvel ilkin futbol oynamasına için çıkmış olduğu kızına bundan sonra ailecek dayanaklık buyurmak olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İlk ilkin kızımın futbol oynamasını istemedim. Kızımda ısrarla 'baba ego futbol oynayacağım' dedi. Sonrasında anası de kızına dayanaklık buyurmak verince ego de kızımın peşinde durdum. Kızıma dayanaklık buyurmak veriyorum, inşallah elan elleme bölgelere gelir. Birkaç defadır stadyuma gelip kızımın maçlarını izliyorum ve bugün de kızımı mutlulukla izledim. Ülkemizde ve Ağrı'da bu cins avrat futbol kulüplerine gerekseme var. Her devir kızların engellenmeyen olmasını istiyorum. Kızlar illet futbolda da elleme ortak yere gelmesin. Erkek futbolcu oluyorsa kız illet olmasın? Kızımla alım çalım duyuyorum."

Namağlup şampiyonluğa revan kız sporcular futbol oynamaktan memnun

Futbolcu Tülin Oğur ise ailesinin namına dayanaklık buyurmak vermesinden bahtiyar bulunduğunu belirterek, kızlara elan aşırı spora yönelmeleri çağrısında bulundu.

Sporculardan Sakine Acar, küçükken köylerinde hayvanlarının bakımını üstlendiklerini ve gereksiz zamanlarını futbol oynamakla geçirdiklerini anlattı.

Reyhan Kahraman da futbolu aşırı sevdiğini dile getirerek, "İkizim Rezan ile ayrımsız takımda oynuyoruz. Küçükken köyde de aşırı futbol oynardık. Futbola bulunan ilgimizden çevre Ağrı Spor Lisesini kazandık. 8 senedir futbol oynuyorum. 2. Lig'e çıkmayı hedefliyoruz. Milletin dediği laflarla giriş ederek takımımızla namağlup ilerliyoruz. Kadın Mili Takımı'na değerlendirmek istiyorum. Alex Morgan ve Türkiye'de Beşiktaş'ta oynayan Yağmur Uraz'ı dayanıklı alıyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler