USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Geleceğin uçak mühendisleri bu okuldan çıkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ortada imzalanan tören düzeni ile kurulan TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, havacılık dalında geleceğin teknikçi ve mühendisleri yetiştiriliyor.

Geleceğin uçak mühendisleri bu okuldan çıkıyor
19-12-2021 11:59

Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilere, havacılığın eleştiri sahalarından bulunan uçak gövde-motor ve aviyonik dallarında bilgisayarlı araba imalatı, sınai bakım-onarım, yalıtım tesisatları, robotik kodlama, web programcılığı ve yazılım eğitimleri veriyor.

Sektörün geleceği ve ari defans sanayiinin yapımı düşüncesince ehemmiyetli arazi markajcı TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde havacılık dalında geleceğin uygulayımcı ve mühendisleri yetiştiriliyor. TUSAŞ'ın akreditasyonu ve Erasmus projeleri kapsamında ülke dışı yetişim olanağı verilen öğrenciler, 20 güneş devam eden programda Avrupa'daki merkezlerde uçak ihtimam eğitimi alabiliyor. Başarılı bulunan öğrencilere hâlâ sonraları TUSAŞ'ta işe start fırsatı sağlanıyor.

Öğrencilere ülke dışı staj, pansiyon, burs imkanı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil özellikle iktisap etmek kıl payı mühendis ve yöneticilerinin de terbiye desteği verdiği okulda, canlı mühendis ve uygulayımcı adaylarına mesleksel tecrübelerini aktarma etmek düşüncesince öğrencilerle kalın pıtrak müşterek araya geliniyor. Öğrencilere ülke dışı staj, pansiyon, burs kıl payı olanaklar sunulur ve ecnebi kıstak ağırlıklı terbiye veriliyor.

TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çağımız teknolojilerini toy evlat uygulamalarla birleştiriyor. Yenilikçi teknolojilerin bütünleşmiş edilmiş olduğu okulda karekod uygulaması yardımıyla öğrenciler cep telefonlarından parçayı 3D şekilde okul haricindeki müşterek ortamda görüntüleyerek öğüt düzentileme olanağı buluyor. Robotik Kodlama Atölyesi'nde öğretmenler öncülüğünde öğrencilere kodlama ve robotik dizayn hikayelerinde terbiye olanağı sunuluyor. TEKNOFEST, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansı Projeleri kapsamında icraat meydana getiren TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sarıklı ve öğrencileri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii çeşidinden sağlanan çevrimiçi ecnebi kıstak kurslarına da iltihak olanağı buluyor.

“İleride kendimi bu yönde geliştirerek ülkem namına nice projede idman istiyorum”

Okulda aldıkları tahsilden aşırı mutlu olduklarını tamlayan 10'uncu dershane öğrencilerinden Yasin Çetmeli, “Şu an İHA atölyesinde bulunuyoruz. Burada gördüğünüz kıl payı çakılı taraf İHA ilişkin çalışıyoruz. Aynı sürede mütedavil sermaye kebap kebap taraf İHA'lar ilişkin de çalışmalarımız var. Bu halde kendimizi geliştiriyoruz ve ülkemize katkıda mevcut iktisap etmek istiyoruz. Devletimizin bizlere sağlamış olduğu imkanlardan da sonuna denli yararlanıyoruz. İleride de kendimi bu yönde geliştirerek ülkem namına nice projede idman istiyorum” biçiminde konuştu.

“Okulumuz lazım öğretmenler gerekse atölyeler açısından dört dörtlük kuvvetli müşterek okul”

Yaz stajı kapsamında TUSAŞ çeşidinden geliştirilen evcil umumi gaye helikopteri Gökbey'in imalat sürecinde çalıştığını tamlayan 12'nci dershane talebesi Ömer Yusuf Doğan, “Okulumuz lazım öğretmenler gerekse atölyeler açısından dört dörtlük kuvvetli müşterek okul. Ayrıca okulumuzun TUSAŞ ile bulunan protokolü çerçevesinde stajlarımızı TUSAŞ'ta görüyoruz. Ben de 25 günce yaz stajımı 410 umumi gaye helikopterinin ast montajında tamamladım. Çok velut müşterek yetişim dönemiydi. Dönem içinde ise gine tören düzeni dahilinde haftada müşterek güneş dizge dersleri TUSAŞ'ta görüyoruz. Şimdi ise B-10'da Airbus taraf açık oturum üretiminde görevliyim. TUSAŞ'ta yetişim yapmanın ne denli ehemmiyetli müşterek obje bulunduğunu anladım. İnşallah giderek kendimi geliştirip TUSAŞ'ta toy projelerde arazi alıp vatana ve millete iyi müşterek ahacık bulunmakta ve ulama sağlarız” diyerek konuştu.

“Şu an okulumuz pansiyonunda artan 26 ayrımlı ilden öğrencimiz mevcut”

Okula mevrut öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığınca meydana gelen LGS imtihanı ile alındığını tamlayan Okul Müdürü Kadir Yaman, “Okulumuz Liselere Geçiş Sınavı'na mucibince mektepli almaktadır. Okulumuz Türkiye'nin değme yerinden öğrencilerimiz başvurabilir. Şu an okulumuz pansiyonunda artan 26 ayrımlı ilden öğrencimiz mevcut. Bu öğrencilerimizin en düşüt muvaffakiyet averajı yüzde dilimde yüzde 15'tir. Bu yüzde 15'lik dilimi yüzde 5'e azaltmak düşüncesince çalışmalarımız bitmeme ediyor amacımız de budur” dedi.

“Okulumuz öğrencileri TUSAŞ'ta yetişim emekleri yapmakta ve bunun birlikte güzel öğrencilerimize de burs verilmektedir”

Okulda tahsil gören öğrencilerin anlaşmalar kapsamında TUSAŞ'ta yetişim olanağına da ulaştığını tamlayan Okul Müdürü Yaman, “Mesleki Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ortada imzalanan tören düzeni gereği okulumuz öğrencileri TUSAŞ'ta yetişim emekleri yapmakta ve bunun birlikte güzel öğrencilerimize de burs verilmektedir. Ayrıca izinli öğrencilerimizin mahsus müşterek bölümü istihdam edilmektedir. Bunlar da TUSAŞ'ta meydana gelen sınavlarda güzel bulunan öğrencilerdir” açıklamasında bulundu.

“Okulumuzun uçak ihtimam sektörü ve gayrı atölyelerindeki araba parkı aşırı güçlü”

Okulun imkanlarının aşırı açık olduğuna ilgi çekici Yaman, “Okulumuzun uçak ihtimam sektörü ve gayrı atölyelerindeki araba parkı aşırı güçlüdür. Birçok okulda sıfır araba parkı burada vardır. Öğrencilerimiz uçak motorları ve şahsen etkin uçaklar üstünde eğitimlerine bitmeme etmektedirler. Bunun birlikte hazırladığımız plan kapsamında; yazılım atölyesi, robotik kodlama atölyesi ve İHA dizayn atölyelerinde çalışıyorlar. Öğrencilerimiz buralardaki aldıkları eğitimler ile alışılagelen aldıkları eğitimlerin ilişkin kakı sağlayarak, aranan elemanlar olma amacında ilerlemekte” ifadelerini kullandı.

“Okulun antre kapısından itibaren müşterek F-4 uçağı öğrencilerimizi karşılıyor”

TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tahsil gören öğrencilerin yetişim ve burs olanağına da kavuştuklarına ilgi çekici Yaman, “Okulun antre kapısından itibaren müşterek F-4 uçağı öğrencilerimizi karşılıyor. Bu öğrencilerimiz ilerleyerek uçak ihtimam atölyesine geldiklerinde etkin müşterek uçak, bunun birlikte da F-4 uçağının motoru ve deneyim setleri ile karşılaşıyorlar. Bundan çevre da okula adım atar başlamaz çıkarlarını TUSAŞ'ın müşterek bireyi şekilde görmeye başlamaktadırlar. Geleceğini göklerde arayan, havacılık ve gök sanayiine can vermiş kâffesi gençlerimizi okulumuza bekliyoruz” biçiminde konuştu.

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler