USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kılgısal ibret alarak yetişiyor

Düzce Üniversitesi (DÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde selektif okutulan rafting dersi meydan öğrenciler, kuramsal ve kılgısal eğitimlerle rafting antrenörü olma önünde önceki adımlarını atıyor.

Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kılgısal ibret alarak yetişiyor
24-04-2022 13:04
Düzce
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kılgısal ibret alarak yetişiyor

Türkiye'nin en ehemmiyetli rafting parkuruna sahip, yılda kestirmece 200 bin domestik ve ecnebi turisti ağırlayan 16 kilometrelik Melen Çayı, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde bu senenin ikinci çağında selektif okutulan rafting dersi düzlük öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

DÜ Rektörlüğü ve Rafting Federasyonu iş donanmasında oluşturulan selektif derslere eklenen öğrenciler, federasyon çeşidinden sunulan nazari derslerimizi üniversitede, kılgısal derslerimizi ise Rafting Düzce İl Temsilcisi Birol Tepe'den Melen Çayı'nda alıyor.

Derslerin çalgılı çağanaklı geçmiş bulunduğu Melen Çayı'nda öğrenciler, bot şişirmekten kürek tutmaya, su üstündeki botun kontrolünden suya düşüldüğünde ne davranılacağına müteveccih nice tecrübeyi yaşayarak öğreniyor.

Öğrencilere acemi ortak manzume sahası oluşturmak, rafting ulusal takımlarına koyak eğitimi almış antrenörler yetiştirmesi gibi oluşturulan rafting dersine 11 mektepli iştirak sağlıyor.

"Federasyonumuz da bizlere gelişigüzel mevzuda araştırma görevlisi oluyor"

DÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. İnci Karadenizli, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Düzce'nin nice tabii güzelliği içerisinde barındırdığını belirterek, öğrencilerin tabiat sporlarından faydalanması hesabına emek hasretmek yaptıklarını söyledi.

Karadenizli, ikinci zamanın başlangıcında 4. derslik öğrencilerine müteveccih rafting dersini selektif ibret şekilde uygulamaya başladıklarını aktararak, "Öğrencilerimize çalıştırıcılık ve muallimlik dışında istihdam kurmak adına, gitgide rafting dalında pedagoji bilimi verici antrenörler olabilmeleri düşüncesince bu dersi ayırmak istedik. Bundan ahir yıllarda ise 1. sınıftan itibaren öğrencilerimize rafting dersini hasretmek istiyoruz. En esasen buyana Rafting Federasyonuyla koordineli biçimde çalışıyoruz." diyerek konuştu.

Öğrencilerin dersten esenlik aldığını dile getiren Karadenizli, "Hem ibret şekilde alıyorlar hem öğreniyorlar bununla birlikte bunu manzume şekilde da yapabiliyorlar. Federasyonumuz da bizlere gelişigüzel mevzuda araştırma görevlisi oluyor. Birol Bey de burada Rafting İl Temsilcisi, ecir talebi yok. Üniversitemize de geriye evlatları alıp buraya sağlamak kalıyor." ifadelerini kullandı.

"Çok elleme ortak çocuk geliyor"

Düzce Rafting İl Temsilcisi Tepe de darülfünun ve Rafting Federasyonu iş donanmasında başlatılan ibret programına fahri dayanaklık etmek verdiklerini anlatarak, "Çok elleme ortak proje. Türkiye'de derinlemesine seneler sonraları rafting selektif ibret şekilde işleniyor. Burada dersimizi kılgısal gösteriyoruz. Gençlerimize bu dersle inşallah elleme ortak kez gösterebiliriz. Onlara bu mevzuda dokunup okullarını en elleme biçimde tamamlamalarına fırsat olup istihdamlarına yardım sağlayabilirsek ne bahtiyar bizlere." halinde konuştu.

Kendilerinin çekirdekten yetiştiğini ancak öğrencilerin hem nazari hem kılgısal pedagoji bilimi aldığını tamlayan Tepe, şu biçimde bitmeme etti:

"Arkadaşlarımız Spor Bilimleri okuyor ve eksiksiz eğitimlerini yeniden sona alıyorlar. Ayrıca bizimle tanışmaları da aşırı şişman ortak deneyim zaten. Daha geçmiş ulusal ekip antrenörlüğü de yaptım. Federasyonumuz bünyesindeki gurur ve kuruluşlarla da ortak arada çalışıyoruz. Onlar düşüncesince ortak fırsat. Çok elleme ortak çocuk geliyor. Hem okuyorlar hem öğreniyorlar bununla birlikte yaşıyorlar. Antrenörlük yönünde ve bilimsel niteliği olan şekilde aşırı değerli gençlerimizin geldiğinin fut sesleridir bunlar."

Seçmeli rafting dersi düzlük Aleyna Coşkun ise dersi aşırı sevdiklerini, eğitimin yarayışlı bulunduğunu dile getirerek, "Bizim düşüncesince bellemek aşırı önemli. Raftinge anbean iptila saldım. Bizler burada öğreniyoruz, gitgide tedris fırsatımız da oluyor. Burada kalırsam şerait olursa bu bölgede yürütüm yapmayı banko düşünürüm. Eğitim aldığımız düzlük çalıştırıcılık bulunduğu düşüncesince banko rafting dalında da çalıştırıcılık yapmış olup öğretmeyi düşünürüm." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler