USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Gazze'de ev inşası "doğal" çikolata üreten Filistinli şef tutkusunu mesleğe dönüştürd

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde ev inşası "doğal" çikolata üreten Filistinli avrat şef Cihan Sad, dü sene süresince evinde kısıtlanmış imkanlarla ürettiği çikolataların şişman dikkat görmesinin arkası sıra bu tutkusunu cümle durumuna getirdi.

Gazze'de ev inşası
27-12-2022 15:09
Gazze

Dünyanın kişi yoğunluğu en ortak tomar yerleri ortada yayınlanan Gazze'de 16 senedir idame eden abluka, burada canlı Filistinlilerin yaşamını konuşu ve içtimai kendisine negatif etkiliyor.

İsrail'in ablukası dolayısıyla başıboşluk oranlarının yüzdelik 47'ye eriştiği Gazze Şeridi'nde Filistinliler, kısıtlanmış olanaklarına karşın başlattıkları ayrımlı girişimlerle geçimlerini gerçekleştirme etmeye çalışıyor.

Gazze'de canlı 40 yaşındaki Filistinli avrat da aşçılıkla süregelen ve evde çikolata yapımıyla bitmeme fail bu tutkusunu mesleğe dönüştürdü.

Sad, kuşatma altındaki bölgede ailesiyle beraberce açmış bulunduğu alçak gönüllü dükkanında, kısıtlanmış imkanlarla ulama maddesi içermeyen çikolatalar hazırlıyor.

Hazırladığı çikolata sosu makul ortak ısıya ulaştığında muhtelif şekillerdeki kalıplara döken Sad, arkası sıra çikolatanın içerisine fındık, katıksız sadeyağ ve mahsul parçaları ekliyor.

Sad, etraflıca müddet bekletilen ve akıbet yolunu meydan bu çikolataların ortak yönünü paketlerken ortak yönünü da siniye dizerek müşterilerine sunuyor.

Aşçılıkla süregelen öyküsünü AA muhabirine özetleyen Filistinli Sad, tahminî dü sene ev inşası çikolata ürettiğini ve içtimai iletişim araçları üstünden satışlar yaptığını söyledi.

Sad, online kendisine güzel satışlar yapmasının arkası sıra bu sene ailesinin de yardımı ile ıvır zıvır ortak çikolata dükkanı açtığını kaydetti.

Aşçılık ve şeflik, Filistin mirasının korunması düşüncesince ehemmiyetli ortak meslek

Uzun seneler aşçılık işiyle uğraştığını ve bu zanaata dayanak sağlayan çırçıplak maşer kurumlarında görevler aldığını aktaran Sad, aşçılık dalında diyalekt yarışmalara katıldığını, tunç ve sim madalya kazandığını dile getirdi.

Sad, bu mesleklerin ortak maşer düşüncesince "öğretmenlik yahut doktorluk" genişliğinde ciddi ortak görevi bulunduğunu savunarak, "Bu zanaatlar marifetiyle anadan görme tatlılar ve yiyecekler nesilden nesle aktarılıyor. Filistin mirası ve kültürü bulunmayan olmaktan korunuyor ve ithal ürünlere rakip evcil mahsulat üretiliyor." dedi.

Başlangıçta Doğu ve Batı tatlıları yaptığını fakat Gazze'de katıksız çikolata üretimi alanındaki gereksinimi görür görmez bu sektörde deneyimli çalmak istediğini dile getiren Sad, şu halde bitmeme etti:

"Bu işe 2020 senesinde başladım fakat öncesinde dü sene çikolata inşası düşüncesince eğitimler aldım. Çikolata, kuşatma altındaki Gazze topluluğu düşüncesince artı ortak mahsul kabilinden görünse de Filistinlilerin damak tadı, bu kabilinden içimli tatlara meyillidir."

Katkı maddesi içermeyen ev inşası "doğal" çikolata

Kovid-19 salgınının yaşandığı 2020 yılındaki kısıtlamaları fırsata çevirdiğini kail Sad, şunları aktardı:

"O yıl, benim adıma çikolata yapımına doğmak düşüncesince kalburüstü ortak sene oldu. Sosyal mesafeden çevre o zamanlarda online satılan ürünlere istem artmıştı. Bu fırsatı değerlendirdim, online ortak çikolata mağazası kurdum. El emeği ürünlerimi, ayrımlı ve nazarıitibar işveli marketing yöntemleriyle müşterilerime sunmaya çalıştım. evvel içtimai iletişim araçları marifetiyle satışlar yaptım. Gazze'de ev inşası çikolata işi baş döndürücü eşsiz ortak iş bulunduğu düşüncesince beğenme gördük."

Sad, etraflıca deneyiminin arkası sıra bu sene ıvır zıvır ortak çikolata dükkanı açtığını ve müşterilerine bu halde misyon vermeye bitmeme ettiğini aktararak "Doğal hammaddelerle birinci sınıf çikolatalar istihsal etmek düşüncesince eğitimler aldım. Ürünlerimiz ağız ağıza el emeği ve doğal. Katkı maddesi kullanmıyoruz. Organik hint bademi düşman kullanılarak meydana getirilen çikolataların kalitesi ürünün nazarıitibar görmesini sağlıyor." niteleyerek konuştu.

"Hayalimi mesleğe dönüştürdüm"

Ukrayna'da 5 sene tevakkuf ettiğini ve Avrupalı halklarının kültürünü tanıdığını dile getiren Sad, bu müddette çikolata üretimi ilkin iktisap etmek az daha ayrıksı ortak kültürün yeniliklere bakışıyla ilgilendiren bazı tecrübeler edindiğini anlatım etti.

Sad, çikolata yapmanın vaktiyle bu yana arzusu bulunduğunu ve sonunda bunu her insanın hissedebileceği ortak ürüne dönüştürmeyi başardığını dile getirerek, "Hayalimi ve en sevdiğim tatlıları ika zanaatımı ailemin geçimini sağlayacak ortak mesleğe dönüştürdüm." niteleyerek konuştu.

Bayramlar, yılbaşı, dini günler, tevellüt günleri ve bitirme törenlerinde derin havale aldıklarını anlatım fail Sad, 2020 senesinde bu işe başladığında dü cins mahsul yapım ederken şu an 20 çeşide genişliğinde ulaştıklarını söyledi.

Sad, ilerleyici devirde dalında bilirkişi biriyle "stevia" bitkisi ile tatlandırılmış sade çikolata üretmeyi hedeflediklerini belirterek, topluluğun topu topu kesimlerine seslenme etmeye çalıştıklarını ve sektördeki yenilikleri strateji ettiklerini vurguladı.

Çikolata üretimi düşüncesince lazım bazısı cihazların alana girişi kuşatma dolayısıyla engelleniyor

Mütevazı imkanlarla ürettikleri bu mamüllerin bundan sonra ülke dışından ithal edilen çikolatalarla rakiplik edebilecek düzeye geldiğine dikkati işveli Sad, istem fail müşterilere, hususi eyyam düşüncesince çikolata ilişkin resim, dağ bayır ve koşma baskısı kabilinden yöntemler uyguladıklarından yalan etti.

Sad, "Bu bölgede yenilikleri yakalamaya çalışsak da kuşatma dolayısıyla topu topu olanaklara erişemiyoruz. mesela çikolata imalatında akıbet etap ehemmiyetli bulunan ve sıcaklığın ölçülmesini sağlayıcı lazer sıcaklıkölçer kabilinden bazısı aygıt ve ekipmanların, kuşatma dolayısıyla alana girişine müsaade verilmiyor." ifadelerini kullandı.

Gazzeli şef başkaca ortak takım Filistinli kadına, bu bölgede menfaatlerini geliştirmeleri düşüncesince çikolata inşası eğitimi verdiğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler