USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray'da başkan adayları olağanüstü seçimin iptalini değerlendirdi

Galatasaray Spor Kulübü'nde başkanlığa aday bulunan Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu, duruşma sonucu ile durdurulan olağanüstü seçimli umumi heyet ile ilgilendiren açıklamalarda bulundu. İki başkan talibi da acemi seçim tarihinin 21-28 Mayıs'ta yapılması icap ettiğini sö

Galatasaray'da başkan adayları olağanüstü seçimin iptalini değerlendirdi
29-04-2022 18:13
Galatasaray Spor Kulübü'nde başkanlığa aday bulunan Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı'nda pakt başkanı Burak Elmas, Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, akıbet salname olağan finansal umumi kurulun meclis başkanlığını karşılayıcı avukat Metin Sinan Aslan ile icra ettikleri toplantının arkası sıra matbuat mensuplarına açıklamada bulundu.

Metin Öztürk: "Burak Elmas, kendisinin katılmayacağını bizlere açıklanmış etti"

Seçimin durdurulması kararını akla yatkın bulmadıklarını tamlayan Metin Öztürk, "Burak Elmas başkanımızla indinde aradaydık. Bizi huzursuz fail saydam sıfır indinde proses var. Kulüp başkanımızın bu süreci netleştirmesini istiyoruz. İki başkan adayına indinde seçim zamanı sordu. Eşref Başkanımla bu arada indinde değişmeyen aldık. En akıllıca gün en endamsız bulunan tarihtir. Çünkü kulübün indinde nakil devri geliyor. Sezon bitiyor, indinde derinti bilinçlilik var. 21-28 Mayıs en akıllıca tarih. İki başkan talibi da 28 Mayıs tarihinde muvafık kaldı. Kulüp başkanı da itiraz etmeden buna uyacağını anlattı yalnız uyacağıyla ait indinde fiili gidiş içerisine de girmedi. Hala ferde arasında dönüyor. Hala indinde bütçe umumi kurulundan bahsediliyor. Bu denli kaotik indinde ortamda evleviyet seçim umumi kurulunun yapılmasıdır. En azından dü başkan adayının kuma kararıdır. Topun bu denli arasında dönüyor olması bizzat bizi huzursuz ediyor. Üç haftadır bire indinde şeyleri konuşuyoruz.

Çıkarsınız, tüzüğün 28.1 maddesinden seçime gidersiniz. Eğer 28.1'den deyip arkasına yorumlama koyarsanız mahkemelerle uğraşırsınız. Eminim pakt başkanı 28.1'den, 28 Mayıs'ta indinde seçim zamanı açıklayacak ve bu kargaşa sona erecek. Kendisinin katılmayacağını bizlere açıklanmış etti. Eğer üçüncü indinde aday çıkarsa o devir o silüet onun üzerinde kalır. Burak Elmas istifa etmeyeceğini değişmez ve kupkuru indinde dille söyledi" halinde konuştu.

Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen'in koltuğunda oturan indinde başkana inanmak durumunda olduklarını aktaran Öztürk, "Başkan zamanı bizlere bıraktı. Biz de 28 Mayıs adına netleştirdik" niteleyerek konuştu.

Eşref Hamamcıoğlu: "21-28 Mayıs'ta seçimin yapılması kararının koşulsuz adına açıklamasını bekliyoruz"

İki başkan adayları ve ekipleri adına ferda seçimin yapılmasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşemediğini dile hatırlatan Eşref Hamamcıoğlu, "Maalesef Türkiye'de demokrasinin en iyi enerjik örneklerinden indinde tanesi bulunan Galatasaray camiasına ayrımlı yöntemlerle, türel labirentlerle depar belgesi arayarak dahil edilmiştir. Bu Galatasaray'ın umumi kurulunun aldığı karara açıkça müdahaledir. Tahmin ediyorum ki bundan eski seçimde de bulunduğu kabil 3. indinde adayın yetiştirilmesine çalışılıyor. Bu Galatasaray'ın ilişkin sakıt indinde gölgedir. Galatasaray umumi heyet iradesi kendini müdafaasını bilecektir.

Bu indinde posta henüz gösterdi ki Galatasaray'ın yapı değerlerine, üretimevi ayarlarına dönmesi esastır. Bu seçim periyodunun bu halde akamete uğraması Galatasaray toplumunun özlük içre indinde kat daha, henüz düzen bağı kenetlenmesi icap ettiğini gösteriyor. Metin Öztürk'ün de anlatım etmiş bulunduğu gibi, bu sabahleyin Burak Elmas ile telefon görüşmem ondan sonra kendisi ile muvafık kaldık, derinti yapılması konusunda. O da sayaç 13.00'e termin verdi. Bu kaostan çıkartmanın indinde tane faktörü indinde an eskiden acemi indinde seçim sonucu alınmasıydı. Bu mevzuda başkanın mutabakatı kusursuz olmakla beraberce bizim önerimizin bulunan 21-28 Mayıs evveliyatına prensipte tüzüğe göre, olabildiği dair düşünüm bildirme etmiş bulunmasına rağmen, idare oturmuş dostlarıyla görüşeceğini, değerlendireceğini, bizi sayaç 14.15'te gene toplantıya çağırma ederek, görüşünü bildireceğini söylemesine karşın şu sayaç itibarı ile o müzakere olmadı.

Aldığımız bildirimde, meclis başkanımız vasıtasıyla, basına sayaç 17.00'de indinde izah yapacağını, bizlerin beklemesine icap kalmadığı bildirildi. Biz bunu yadırgamış olmakla beraber, 21-28 Mayıs tarihlerinde behemehâl seçimin yapılması icap ettiğini inanıyoruz. Bunun haricinde indinde karar, Galatasaray'ı henüz iri indinde kaosa götürecektir. Galatasaray'da analizör tükenmez. Mutlaka ki bu çözüme önderlik meydana getirecek eşhas vardır. Bizler olduğumuz yerde bitmeme ediyoruz. 21-28 Mayıs'ta seçimin yapılması kararının koşulsuz adına açıklamasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

"Tahminim 3. aday olacağı konusunda"

Çıkabilecek 3. başkan aday ile ait bilgisi olmadığını anlatım fail Hamamcıoğlu, "Daha eski tecrübelerimiz gösteriyor ki bu seçimin bu halde atılı olması, iptal edilerek atılı olması, rastgele indinde halde tedbir olabilir. Belki de olamaz. Tahminim 3. aday olacağı konusundadır. Onu göreceğiz. Burak Elmas, 22-28 Mayıs olmaz, demedi. Tüzüğe mucibince olacağını söyledi. Yine de indinde sakıntı ile değerlendireceğini söyledi. Kendisi eskiden bütçe umumi oturmuş gerçekleştirmek istediğini anlatım etti. Bu evrede bunun ne denli akla yatkın bulunduğunu daima beraberce değerlendirip, göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Burak Elmas'ın istifa etmesinin lüzumlu olup olmadığının sorulması ilişkin Eşref Hamamcıoğlu, "Kendisi indinde seçim kararını, idare oturmuş ile danışma ettikten sonradan değişmeyen defterine nazar boncuğu şehr koymaksızın bu sonucu açıklarsa istifa etmesine icap yok. Bizim de anca indinde arzumuz yok. Bunlar Galatasaray'a yaraşıksız işler. Mecbur kalınırsa bu da indinde mekanizmadır elbette ki. 'İstifa etmeyi düşünmüyorum. Bir değişmeyen alacağım' dedi, seçim sonucu ile ilgili. O kararın 21-28 Mayıs olması dair şu an bakımından ısrarlıyız. Kendimiz düşüncesince değil, Galatasaray toplumunun kargaşa indinde an eskiden çıkması için" dedi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler