USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray Başkanı Elmas'tan seçim açıklaması

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, acemi seçim tarihinin 4-11 Haziran bulunduğunu açıkladı.

Galatasaray Başkanı Elmas'tan seçim açıklaması
30-04-2022 19:53

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Nef Stadyumu'nda gündeme değgin açıklamalarda bulundu. 26 Mart'ta meydana getirilen umumi astronomi ondan sonra kendisi ve dümen oturmuş şekilde üstlerine düşeni yaptıklarını hatırlatan Elmas, "Galatasaray'ın önünü ayırmak ve seçim gerçekleştirmek neredeyse üzerime sakıt rastgele şeyi yaptık. Bunu anlamamakta ısrar eden, bunu öz Galatasaray'ın içi siyaseti şekilde gitmek isteyenlere basa basa söylüyorum, bu seçim olacak. Anlamıyorlar. Bu seçim olacak. En er tarihe seçim değişmeyen aldık. Bir kadro davalar oldu. Bütün savunmaları adaylarla bu arada yaptık. Bütün bu süreçleri ortak el bile seçim mümteni sanarak ortak nesne ağzımdan çıkmadı. Her seferinde ilişkin basa basa bu seçimin yapılacağını söyledik. Davalarda da şahitli masalarda tamamı türel gelişmelerde her insanın bilgisi dahilinde akım ettik. Dün sabahleyin elimize anons etmiş olduğumuz esasta bugün yapılması müstelzim ikinci toplantının doğrusu seçimin silme olduğuna değgin duruşma neticesinde ulaştı. Bu karardan sonraları adaylarımızı ve ilişik meclis başkanımızı da çağırma ettik ve danışma yaptık. 21-28 zamanı istek ettiklerini söylediler. Bu tarihin, tüzüğümüze gereğince yürürlüğe girmesi düşüncesince en geç salı haset denli dümen oturmuş kararının katılması gerekiyordu. 21-28 Mart zamanı cuma namazı haset alınmadığı devir bu gün ihtimali ortadan kalkmıyordu. Yönetim oturmuş toy öğrendiği bilim yer aldığı düşüncesince endamsız müddet danışma geçirmek neredeyse müsaade istedik. Seçimin bugün yapılması namına tamamı dümen oturmuş üyelerimizle ilişik mahkemeye başvurduk. Tedbir kararının kalkmasını istedik. Koyulan tedbirin kalkması düşüncesince yaptığımız başvurumuzun reddi neticesinde esbak 15.46'da ulaştı. İki adet gün var. Biri 21-28 Mayıs. Bugün yılgı meclis kurulunda başvuru neticesinde reşit oldu. Üyelerimizin toplamış yer aldığı esbak de benim de bu dilekçenin toplanmasını desteklediğim 4-11 Haziran tarihi. Bu dü gün ortada değişmeyen vermemiz gerekiyordu. Pazartesi 4-11 haziran şekilde neticesinde alacağız ve yürürlüğe koyacağız. Galatasaray'da seçim olacak. Başkanlarının meydana getirdiği kabilinden Galatasaray iradesine karşın ego ve dümen oturmuş dostlarım bu koltuklarda oturmayacağız" sanarak konuştu.

"Herkesin hitabı lazım"

Divan oturmuş yılgı toplantısına katılmamalarıyla ilişik mevrut eleştiriler düşüncesince ise Başkan Elmas, "Dün meclis oturmuş başkanımız öz yönetimiyle bu arada ortak değişmeyen aldı. Bunu bizlere bildirdi. Bu karardan sonraları kılıç hâlâ silme başvurusu toy yapmış, neticesinde almamıştık. Divan kurulumuza bizlere göreve geldiğimizden şişman ortak hürmet gösterdik. Bütün meydana getirilen meclis oturmuş toplantılarına katıldık. Alınacak karardan sonraları elan rahatlamış ortak biçimde yapılacak meclis kurulunu birleştirme geçirmek yerine, meclis kurulumuzun hakeza ortak tercihte olmasına katılmadık. Doğru bulmamamız ve katılmamamız da aşırı saf ortak hakkımızdır. Olağanüstü ortak karardır katılmamız kelimesi kelimesine toplantının yer aldığı gibi. Toplantıda güruh ile ilişik endişelerimiz gerçekleşti. Bu görüşmede halis muhlis bu süreçte seçim iradesini yapacağımıza tekraren belirtmemize karşın coşkunluk gerçekleştirmek isteyen, eskiden icra ettikleri hareketleri unutarak tek nesne yokmuş kabilinden yüzü kızarması olmaksızın çıkıp Galatasaray başkanına taşlama disiplinlik minimum 4-5 adet mülakat oldu. Toplantıdan sonraları meclis başkanını arayarak, konuşmalarla ilgili, ithamlarla Galatasaray reislik makamına meydana getirilen biçimsiz söylemlerle ilişik rastgele ortak müdahalede bulunmamasından ötürü namına tesssüflerimi sundum. Kişisel hınçlarınız olabilir. Kişisel erk hırslarını olabilir. Geçmişte bu kulübü iradesini gerçekleştirmeyerek mahkemeden almış yer aldığı kararla orada oturmayı yeğleme etmiş, gene o konuşmayı icra ettikleri yerde meclis üyelerinin linç edilmiş yer aldığı devir ortak el olsun çıkıp bunu engel olmak neredeyse yapmayın dememiş arkadaşlarımız, orada tor kabilinden konuşmalar yapmış oldu ve ortak de ilişkin esassız söylediler. 6 adet becerikli arkadaşımın apiko bulunmuş yer aldığı 27 Mart'ta meydana getirilen bütçe oylamada tek yöneticinin bulunmadığı kanıt ettiler. Bu esassız söylenirken, kimesne ortak nesne söylenmedi. Kendi başkanı konuşurken umumi kurulda ayağa kalkmayan, öz başkanı Galatasaray üyeleri kabilinden eleştirilirken, masada oturmayı yeğleme ederek alkışlayan Galatasaray Spor Kulübü'nün rastgele ortak üyesi bana Galatasaraylılık öğretmeye kalkmasın. Herkesin hitabı lazım. Eski başkanlarımız da çıksın, konuşsun. Kimlerin ne yaptığını her insana anlatıyoruz. Bir çağrımda, Galatasaray siyasetinde öz iradesi olmasa da kullanılmaya etkin Fatih Terim'edir. O da çıksın konuşsun. Bütün hacısı hocası konuşsun. Bildiklerini anlatasın. Galatasaray da rahatlasın. Galatasaray üstünden aldatmaca oynamaya etkin kişiler, ortalığı yersiz bularak Galatasaray'ın bu bir vaziyete gelmesinde sebebiyet verici şahıslar Galatasaray üstünden aldatmaca oynamasın" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ın hakeza ortak önceliği yok"

Yapılan seçimde yavuklu olup, olmayacağının sorulması üzerinde Burak Elmas, "Galatasaray'ın hakeza ortak önceliği yok. İlk ilk seçim dönemini anons edelim. Seçimi de yapalım. Gereken önemleri alarak bu tarzı yapmamız geçişsiz ki bu seçim gene kalmak mecburiyetinde kalmasın" sanarak karşılık verdi.

Divan oturmuş yılgı toplantısına katılmayıp eleştirilere karşılık vermediği düşüncesince nadim olmadığını aktaran Elmas, "Gitmediğim düşüncesince aşırı memnum. Galatasaray'da benim açımdan anlatma ve tutum ve konuşmalar açısından şişman ortak çıban olacak hakeza ortak meclis kuruluna gitmemiş olmaktan ötürü aşırı mutluyum" açıklamasında bulundu.

İddia edilen 3 mevzunun esassız bulunduğunu vurgulayan Burak Elmas, "Tamamı yalan. Daha satın alınmamış yer ihalesi çıkacak, ihalenin kime verilecek Tüm ihaleleri tamamı satın almaları belli. Galatasaray'da birine hilaf özgülemek kabilinden ne ortak hilaf verildi bilmiyorum. Bu iddiasını ispatlayacak şahıslar var ise beraberce başvuralım" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'da aceleci şekilde kararlar olursa tereddütlü bırakmayacaklarını kail Elmas, "Uzun vadeli kararları bugün bizim almamız beklenir değil" dedi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler