USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Futsalda evren üçüncüsü 'özel sporcular' başarının gururunu yaşıyor

Türkiye hususi Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, evren üçüncüsü bulunan Down Sendromlular Futsal Milli Takımı’yla topu topu Türkiye’nin alım çalım duyduğunu söyledi.

Futsalda evren üçüncüsü 'özel sporcular' başarının gururunu yaşıyor
25-04-2022 12:29
Ankara

Başkan Birol Aydın, ulusal ekipman sporcuları ve uygulayım bütünüyle AA Spor Sohbetleri’nin misafiri oldu.

Peru’da planlı 2022 Futsal Down Sendromlular Dünya Kupası’nda üçüncü bulunan ulusal takımın başarısının önemine aksan karşıcı Aydın, şunları kaydetti:

“Büyük alım çalım donör ortak olay. Yıllar ilkin sokağına, mahallesine çıkamayan, evlerine mülga evlatların zaman bu kupayı Türkiye'ye getirmesi bizlere dünyanın en şişman hediyesi oldu. Bu kollar olanak verildiğinde neleri başarabileceğini gösterdi. Peru'dan Türkiye'nin gelişigüzel namına 'Bu çocuklardan utanmayacağız, bu ufaklıklara olanak vereceğiz ve neler başardıklarını göstereceğiz' mesajını verdik. 14 bin kilometre engin getirildi bu kupa. Bizim en şişman hedefimiz topluluğun bu evlatları onama etmesiydi. Peru'da Dünya Şampiyonası'nda 3. olmamız Türkiye'nin gelişigüzel durumunda devlet yaşattı.”

Birol Aydın, hususi ufaklıklara cemaat bulunan ailelere seslenerek, “Artık gösteriş manken bulunan çocuklarımız, Türkiye'ye bu kupayı getirerek hususi evlatların ailelerine de ileti verdi, düş oldu. Mutlaka çocuklarınızı spora yönlendirin. En giranbaha olanı ise o makus talihi yenerek, 'Bir bilinçlilik olamaz çocuğumdan' diyen ailelere, bu kupayı göstererek 'Senin çocuğun gelişigüzel şeyi başarabilir' imajını verdik.” ifadelerini kullandı.

Destekleri düşüncesince özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürname fail Aydın, “Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, Sayın Binali Yıldırım'a, TBMM Başkanımıza, bizlere halis muhlis olanakları sağlayıcı Türkiye Futbol Federasyonuna, Gençlik ve Spor Bakanımıza, en özellikle da evlatlarımızın boynuna sarılarak halis muhlis olanakları veren Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürname ediyorum. Bu kollar bizim gururumuzdur. Daha ilkin Avrupa şampiyonu olduk, deminden evren üçüncüsü. Hedefimiz bundan böyle evren şampiyonu olmak.” değerlendirmesinde bulundu.

"En şişman hedefimiz ortak çocuğa hâlâ dokunmak”

Başkan Aydın, federasyonu hasbilik esasıyla yönettiklerini dile getirerek laflarına şu halde bitmeme etti:

"Federasyonumuzun en şişman amacı, ortak hususi çocuğa hâlâ dokunup onu evden çıkarmak. 'Her hususi yavrunun yapabileceği ortak spor var' sloganıyla yola çıktık. 2012'de 5 bin lisanslı sporcumuz varken şu an 50 binlere yaklaştık. 740 kulüple Türkiye'nin en ortak tomar kulüpleşen federasyonuyuz. 81 ilde de temsilcimiz var. Türkiye'nin en şişman fahri ordusuyuz. Bu ekip, çocuklarla 2 senedir beraber. Onlarla yatıp koruyucu antrenörlere sahibiz. Biz gönüllülükle yapıyoruz bu işi. Devletimizin de bizlere vermiş bulunduğu destekle, ortak hususi sporcumuzu hâlâ evden çıkararak ülkemize sporda madalya kazandırmayı amaçlıyoruz.”

Down sendromlu sporcuların olimpiyatları namına onama edilen ve 2020 organizasyonu bozma edilen Trisome Oyunları'nın 2024'te Antalya'da yapılacağını hatırlatan Aydın, "Dünyanın halis muhlis gözü Antalya'da olacak. Büyük coşkuyla bunu bekliyorlar. Dünyanın halis muhlis ülkelerinden sporcular buraya gelecek. Ülkemizin tanıtımı düşüncesince de önemli. Yönetim ve kol dostlarım bunun hazırlığını yapıyor. Bu oyunları yapmanın gururunu yaşayacağız. Dünyanın gelişigüzel yerinden mevrut halis muhlis down sendromlu kardeşlerimizi ağırlayacağız.” sanarak konuştu.

Anadolu Ajansı'na da aşırı teşekkürname fail Aydın, “Sizler yardımıyla hususi evlatların neler yaptığını bireylere duyuruyoruz. Sizin bu hizmetiniz ortak anneye hâlâ beklenti oluyor. hususi aileler katiyen ümitsizliğe kapılmayan. Çocuklarınız federasyonumuzun çatısı altında bu kollar üzere şampiyonluklar alacak.” halinde laflarını tamamladı.

Söz başarının mimarlarında

Down Sendromlular Futsal Milli Takımı Kaptanı Birkan Dikici, duygularını şu halde anlattı:

“Takım aşırı iyiydi. Çok hararetli düzen ortak halde hazırlandık. Üçüncü olmayı Allah kader etti. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bağış ediyorum bu kupayı. Başkanımız Birol Aydın'a da aşırı teşekkürname ediyorum. Bir sonrakinde böke kazanmak düşüncesince hâlâ hararetli düzen çalışacağız.”

Arkadaşları ve antrenörleri çeşidinden şimal topçu Cristiano Ronaldo’ya müşebbeh turnuvanın gol kralı Resul Orakçı da “Takımımız düşüncesince aşırı mutluyum. Çok iyi goller attık.” dedi.

Milli ekipman antrenörlerinden Uğur Arı ise 2017’de 200 hususi bebek arasından icra ettikleri seçimle kurmuş oldukları kadronun başarıdan başarıya koştuğunu anlatarak, “2018’de Avrupa üçüncüsü oldu. 2021’de İtalya’da ise Avrupa şampiyonu. Dünya Kupası’na ilkin el gittik ve üçüncü olduk, ortak dahakine böke olacağız. İnşallah bunu da başaracağız.” halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler