USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Futbol hakemi çift, kadın hakem sayısının artmasını istiyor

Ankara bölgesi hakemlerinden FIFA kokartlı Gamze Durmuş Pakkan, kadın hakem sayısının artmasını istiyor.

Futbol hakemi çift, kadın hakem sayısının artmasını istiyor
08-03-2022 11:59
Ankara

Gamze Durmuş Pakkan, lisede egzersiz icra ettiği tam müşterek hakemin namına bu mesleği önermesi üstüne kursa başvurdu.

Kursta kandırıcı bulunan Pakkan, 2013'te hakem şekilde görevine başladı.

Spora madun liglerde ayak topu oynayarak başlamış bulunan benzeri Burak Pakkan ise üniversiteye gittiği düşüncesince futbolu artırmak mecburiyetinde kaldı.

Bir müddet sonraları baştan futbolun süresince edinmek talip ve yargıcılık kursuna eklenen Pakkan, 2009'da hakem şekilde göreve başladı.

Spor Toto 1. Lig'in 4. haftasındaki MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği ortada 12 Eylül 2021'de oynanan maçta fariza meydan Burak Pakkan-Gamze Durmuş Pakkan, beraberce karşılaşma başöğretmen önce evli eş şekilde tarihe geçmişti.

"Hakemliğimin önce vakitleri ne yaptığını bilici fakat öz itimatı az müşterek Gamze vardı"

Gamze Durmuş Pakkan, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, hakemlikte benimsenmenin müşterek kadın düşüncesince güçlü müşterek proses olduğuna dikkati çekti.

Kadın şekilde kendisini açıklamak düşüncesince dü kat uğraş ettiğini dile getiren Pakkan, şu ifadeleri kullandı:

"Kadın hakem sayısının artmasını isterim. Türk hanımları şekilde bu zorlukları aşabilecek karakterdeyiz. Bölgesel acemi ligde fariza aldığımda MHK, kadın hakemler düşüncesince eş hakemlerin koştuğu dereceyi temel meydan müşterek koşun düzenlemişti. Bu imtihanı güzeşte biricik hakemdim. Bu başarımdan çevre meraklı ligde pik atamışlardı. İlk meraklı maçım bulunduğu düşüncesince heyecanlanmıştım. Hakemliğin önce vakitleri ne yaptığını bilici fakat öz itimatı şimdi az müşterek Gamze vardı. Şu anda o anıları gülümseyerek hatırlıyorum. Şimdi karşılaşma yönetirken şimdi rahatım. Ayrıca kadın hakem şekilde kadın-erkek ayrımı şekilde sahada göz boncuğu ayırt görmüyorum. mühim bulunan aldığımız eğitimleri sahada uygulamak. Önümüzdeki vakaları görüp elleme müşterek kıymetlendirme yapmış olup değişmeyen vermeyi hedefliyoruz. Erkeklerin müsabakalarının biricik farkı şimdi aceleci oynandığı düşüncesince fiziki şekilde şimdi amade olmanız gerekiyor."

Gamze Durmuş Pakkan, bu işe önceden hakem müşterek benzeri olacağını düşünmediğini vurgulayarak, "Tabii Burak'ı tanıyana denli bu düşünceydim. Bu mevzuda baş döndürücü şanslıyım. Doğru kişiyle akıllıca eşiyle bulunan evliliği yaşıyorum. Olumlu yönlerini görür görmez şu an 'iyi ki eşim hakem' diyorum." sanarak konuştu.

"Yanlışı ve hakikatı tartarak evde kararları kuma alıyoruz"

Eşinin hakem olmasının avantajlarından bahseden Pakkan, "Burak da ego de hakemiz. Yanlışı ve hakikatı tartarak evde kararları kuma alıyoruz. Hakem herhangi müşterek devir akıllıca değişmeyen vermeye çalışır. Hakem şekilde kılıç de hayatımızdaki kararları akıllıca vermeye çalışıyoruz." dedi.

Gamze Durmuş Pakkan, bu arada çıktıkları maçı "unutulmayacak anı" şekilde tanım ederek, şunları kaydetti:

"Hayatımızın ehemmiyetli müşterek bölümünde anmalık şekilde yerini alacak. Eşime karşılaşma bildirme edildikten sonraları 4. hakemin ego olduğumu söyleyince şaşırdık. Sonra kendimizi kampa aldık ve hazırlığımızı yaptık. Maça çıktık. Maç sırasında Burak'a baktığımda o anın gerçekliğini hissettim. İkimiz de sahada olunca 'güzel müşterek karşılaşma geçirelim' sanarak afsun ettik tıpkı zamanda pik mütekâsif olduk."

Evli değilken de bu arada karşılaşma yönetmişler

Burak Pakkan, önce meraklı müsabakasına 3. Lig'de çıktığını belirterek, "O devir karşılaşma tebligatını aldığımda coşkudan habbe içerisinde duramadım. Tarihi üstelik unutmuyorum. Gerçekten baş döndürücü motive oldum. İlk 10 dakika baş döndürücü stresli ve heyecanlıydım. 10. dakikadan sonraları maçı şen müşterek biçimde yönettim." biçiminde konuştu.

Eşi Gamze Durmuş Pakkan ile tanışıklık öyküsünü özetleyen Burak Pakkan, şu biçimde bitmeme etti:

"Antrenmanlarda birbirimizi görüyorduk fakat göz boncuğu etkileşim olmamıştı. 2017'de bekarken mutedil hakem şekilde çıktığım maçta Gamze Hanım da 4. hakem şekilde fariza yapmıştı. Daha sonraları 2018'de aramızda müşterek şeyler oluşmaya başladı. Daha sonraları da evlendik. Eşimle ayrımsız rolü yapmanın avantajları var. Birlikte vakalara şimdi meraklı bakıyoruz. Antrenman, tagaddi ve tatil hikayelerinde bana baş döndürücü araştırma görevlisi oluyor. Birbirimize hakem eğitimi dair dayanaklık etmek oluyoruz. Birlikte önce Ankaragücü-Gençlerbirliği maçına çıktık. İlk tebligatı gördüğümüzde erkeğe şaşırdık. Diğer maçlara elbette hazırlanıyorsak, bu pik da anca hazırlandık. Bizim düşüncesince dobra müşterek anmalık oldu."

Maçların 90 dakika göründüğünü fakat göz boncuğu hakem düşüncesince müşterek maçın 90 dakika olmadığını aktaran Pakkan, "Bu maçın ilanından maçın bitimine denli müşterek süreç. İlk ihbariye vardığında kendinizi kampa alıyorsunuz. Antrenman ve tagaddi düzenini ayarlıyoruz. Eşimle benim maçlarımın analizini yapıyoruz. Neyi şimdi elleme yapabilirim sanarak konuşuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 291

The include file 'json/puan_43728_1_3.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler