USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fikret Orman: 'Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim'

Beşiktaş Kulübü Eski Başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Orman, “Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim. Beşiktaş'ın bundan sonra yokluk enerjisinden çıkıp bereket enerjisine geçmesi lazım” dedi.

Fikret Orman: 'Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim'
20-11-2021 14:05
Divan kurullarında bugüne denli nice zamanı güruh gerçekleştiğini anlatım fail ve bunun da zamanı birlikte güruh olmasını umduğunu söyleyerek laflarına başlamış bulunan Orman, bundan eskiden sedir oturmuş toplantılarına eklenmek istediğini fakat pandemi dolayısıyla bugüne denli toplantılara katılamadığını söyledi. 38 salname kurultay üyesi bulunduğunu söyleyerek laflarına başlamış bulunan Fikret Orman, “Başkan yapılmaksızın ilkin de buralarda konuşmalar yaptım. Burası Beşiktaş'ın en yukarı noktası. Beşiktaş'a yakışmayacak birlikte üslubun burada bulunmasına icazet etmeyelim. Bu vakte denli niçin gelmedin diyenler oldu. Zaten pandemi vardı.

Ben bıraktıktan sonradan bu 2. sedir oturmuş toplantısı galiba. Açıkçası bundan öncekine başlamak istiyordum ama sezonun doğrudan başıydı. Dedikodulara yöre kesmek düşüncesince katılmadım. Bazı senelerde büyüklerimiz arıyor beni ‘Başkan karşılık ver' diyor. Ben kimsenin taşeronu değilim. Ben emektar başkanım, tamamımız sedir oturmuş üyesiyiz. Fikri bulunan gelsin söylesin. Bazı mevzulara duruluk bildirmek lazım. Ben yıllarca reislik yaptım.

Başkanlığın nite birlikte çile bulunduğunu güzel bilirim. Yönetim kurulumuz ağır durumda, döviz almış başını gidiyor, kontratlar var. Uykusuz günleriniz olur. Dışarıdan bu işler hazırlop görünür ama çok zordur. Ben başkanken de söyledim, sedir oturmuş toplantıları matematik sormuş olacaktır bölgeler değildir. Hesap elhak bu vakte denli olmadı ama finansal kongrede bunlar hâlâ çok konuşulur. 2 defa konuştum basında. Geçen sedir oturmuş toplantısında başbuğ benimle ait çok ifadelerde bulunmadığını söylemiş ama ego saydım, 35 defa konuşmuş. Ben ise 2 defa konuştum. Bir de geçenlerdeki manevi ödence daha sonra konuştum. Ama damarıma çok basılmış olduğu devir üzülüyorum. İbra mevzusuna başlamak istiyorum.

Beni Beşiktaş yerine AŞ'de aklama etmediler. İbra etmezsiniz, mahkemeye gidersiniz. Mahkemeye de gidilmedi. Niye aklama edilmedi o zaman. Benim itibarımla oynamanın hiç kimseye kazandırdığı birlikte şey yoktur. Senelerdir buraya gelirim. İlk defa birlikte başbuğ ayrıldıktan sonradan sedir oturmuş toplantısına geliyor. Bunların bundan böyle alışılagelen olması lazım. Daha ilkin reislik ve idarecilik önleyen kişilerin buralara gelip dümen kurulunun üstünden kimi ağırlıkları alması gerekir. Yönetim kurulunun da rolü camiayı toparlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Sürekli bahsettiğiniz aykırılık kim, söyleyin kılıç de bilelim”

Bugüne denli kimselerle şahsi birlikte tartışması olmadığını kail Fikret Orman, “Aranızda tartıştığım insanoğlu olmuştur, ağız dalaşı sebebi de daim Beşiktaş olmuştur. Kişisel birlikte gidişat olmamıştır. Bu şeb ezanı maçımız var. Beşiktaş taraftarının çoğu, bu konuşmalardan çok akşamki maçı bekliyor. Geçen yıl böke olduk, bu yıl de olacak mıyız niteleyerek düşünüyorlar. Başkan ara sıra konuşmalarında ‘Muhalefet şurası yapıyor, bunu yapıyor' diyor. Bu aykırılık kim. Benden bahsediyorsa, ego bu işlere girmem. Ben dolgun biçimde hiç kimseye kalay ettirmem. Sosyal medyadan bombalama yapılıyormuş. Kim bunlar, bilelim. Hep bu arada uğraş edelim onlarla. Bizim başımıza gelenler, bu yönetimin başına gelmesin.

Ben bunlardan çok çektim. Bu aykırılık kim, birlikte açıklanırsa çok bahtiyar olurum. Toplantılar yapılıyormuş, ki yapıyor? Aranızda büyüklerim var, kimilerini bayramda ararım, bazılarının telefonunu açmam. Kiminle konuşmuşum bu yönetimle ilgili. Birisi çıksın da ‘Beni aradı, bana söyledi' desin. Ben aşina olmak istiyorum. Kabadayılara telefon açtırmışım, kimmiş bunlar? İktidarlık ağır iştir. Beşiktaş başkanlığı kıskanılan birlikte şeydir. Koca Beşiktaş'ı yönetiyorsunuz, kıskanılırsınız. Bel altı darbelemek Beşiktaşlılara yakışan birlikte şey değildir” niteleyerek konuştu.

“Yıldırım Demirören kabil 10 milyon dolar borçla devralıp, 430 milyon dolar borçla bırakmadım”

Konuşmalarına namus borcu mevzusuyla bitmeme fail Orman, "Raporun açıklanacağını duydum ve çok sevindim. Buraya geldiğimde stadı da gördüm, buralara ne emekler döktüm. Bu dedikoduları on paralık doğruluk ettik mi? Takdir edilecek şeyler varken, toy mevrut dümen az buçuk müddet alabilmek düşüncesince eskiye çevrilmiş konuşuyor. 3. seneye giriyorsunuz. Biz Beşiktaş'ı devraldığımızda şu andaki başbuğ da bizimleydi. Biz o çağda ne yaptık, borcu yüzdürdük. Ya kapital koyacaktık, ya birlikte mülkü satacaktık yada Beşiktaş iri kar elde edecekti. Kar elde edebilmesi düşüncesince gideri kısması lazımdı. Bu yıl Beşiktaş nice nakil yaptı. Bu transferler yapılmasaydı, nite hakaretler edilecekti. Arkadaşlar da bu borcu yüzdürüyorlar. Bundan sonradan doğacak olanlar da yüzdürecekti. Ben Yıldırım Demirören kabil 10 milyon dolar borçla alıp 430 milyon dolar borçla bırakmadım. Bu dümen oturmuş birlikte şey mi yaptı. Uğraşıyorlar. Bu borcun hâlâ faziletli olmamasında en iri paylardan bir tanesi benim. Ben eksiksiz borcu TL'ye çevirdim.

O çağda dolar 5 TL idi. Şu anda 11 lira. Borcumuz yüzdelik 100 kalık olacaktı. O devir Kulüpler Birliği Başkanı ve Beşiktaş Başkanı şekilde işin başına şu andaki CEO'muzu koymuştuk. O devir da biliyorduk 5 yıl zarfında dönmeyeceğini, derinlemesine vadeye yayılacağını konuşmuştuk. Başkan menajerlere ödemeler yaptırdı. 6 yılın üstünde Seçil Beyle çalıştık, birlikte insana 100 TL ifa yapmış mıyım? Hangi menajere ifa yaptırmışım? 11 kıta defa aldık Beşiktaş'a, biçimsiz mü ettik. Tapusuyla dünyalık aldık. Ne devir birlikte dünyalık alındığını duydunuz.

Bunların ölçüm edilmesini, kişilerin görmesini beklerken, güya bambaşka yere görev ettim. Ben güya Gavuristan'dan geldim, ego siz değerli üyelerimizin arasından geldim. Nasıl şu andaki dümen oturmuş uğraşıyorsa, kılıç de çok uğraştık. Ahmet bellek de emeği bulunur bunlarda. Beraber yaptık, biçimsiz mü yaptık? Transferler konuşuluyor. Ljajic evvel ulaştığında çok güzel oynadı, sonradan oynamıyor. Geçen yıl Beşiktaş'ı böke önleyen Ghezzal, bu yıl güzel oynamıyor. Ama biçimsiz mü yapmış oldu dümen bu oyuncuyu almakla? Vida'ya saygınlık verildi, Ghezzal'a ne verildi? Beni kötüleyerek bunlarla Beşiktaş'a tek şey kazandırılmaz. Gecemizi gündüze katarak mesai verdik buraya” açıklamasını yaptı.

“Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim”

Kulübe nice hizmette bulunduklarının altını çizen Fikret Orman, “Altyapı tesisleri kılıç geldiğimizde ne haldeydi. Eski başkanlarımızın yerine tesisler yaptık. Yıldırım Demirören yerine da yapardım, Serdar Bilgili yerine da yapardım ama yaşamda oldukları düşüncesince yapmadım. Mehmet Üstünkaya'nın, Gazi abinin, Süleyman abinin ismini değme yerde kullandık. Eski yöneticiler pik gelecekse karşılaşma biletlerini üstelik ayarlayıp, dümen kurulunun uğrunda oturturdum. Şu anda duyuyorum arkadaşlarımdan karşılaşma bileti vermiyorlarmış. Bunlar önemsiz eş işleri. Yapmayın bunları. Ben on paralık sorar mıydım, ki kiminle pik gitmiş diye. Kavgalar olmuş, sağlık geçer. Bunları unutalım.

Beşiktaş'a görev düşüncesince gelindi ve görev düşüncesince bitmeme edilsin. Söylenecek çok şey var, karşılık verecek şeyler de var ama ortamı germeyelim. Bugünü birlikte milat şekilde benimseme ediyorum. Bunu zinhar kimesne zılgıt şekilde algılamasın, benim arkadaşlarımın şahsiyetiyle ilgili mütekellim olursa ayrımsız biçimde karşılık vereceğim. Yönetim kuruluna tavsiyede bulunacağım, bu yokluk enerjisinden çıkalım, bereket enerjisine geçelim. Kıtlık enerjisinde birlikte şey gelmiyor. Biz evvel geldiğimizde de 50 bin şekil satılırken, 600 bin formalara çıktık. Para kıtlığından birlikte çıkalım. Evet pandemi var, başağrısı var ama bırakalım bundan böyle bunları. Bu gidişat bizim bellik değerimizi etkiliyor ve müzahir gelmesinin önünü kesiyor” niteleyerek bitmeme etti.

“Elimizden geldiği denli dayanaklık etmek olalım”

Son şekilde bulunan yönetime ricada bulunan Fikret Orman, “Sizden birlikte ricam var. Beşiktaş'ın 2 kulesi var, ego ilişkin iri birlikte Kartal heykeli yaptırmak istemiştim. Anıtlar Kurulu'ndan icazet katılması lazımdı. İş yoğunluğundan yapamamıştık. Bunun izni düşüncesince müracaat yaparsanız, Kartal heykelini yaptırmak istiyorum. Ayrıca, Şan Ökten Tesisleri'ni yıktırmıştık, onu daim bu arada kulübe ağırlık yapılmaksızın yapalım. Elimizden geldiği denli dayanaklık etmek olalım. Ben şantiyesinde de çalışırım.

Yanımda emektar yöneticilerim de geldi, onların gelmesine icazet verdiğiniz düşüncesince teşekkürname ederim. Bu 2 yıl zarfında çok abilerimizi kaybettik, çok sevdiğimiz büyüklerimizi kaybettik. Allah'tan yağmur temenni ediyorum onları. Sizlere de mıhlı hayat diliyorum. Bu şeb ezanı da maçımız var. Başarılar diliyorum. Fikstüre de baktım, bundan sonrası hâlâ şen gibi. Daha ligin başındayız, inşallah potaya gireceğiz” niteleyerek laflarını tamamladı. Fikret Orman, konuşmasının arkası sıra toplantıdan ayrılırken, sedir oturmuş üyeleri, toplantıyı ayrılma etmesi dolayısıyla Orman'a reaksiyon gösterdi ve kendilerinin de bu açıklamalara cevapları bulunduğunu anlatım etti.

Bozhan Memiş - Bora Akyol - Gökhan Kılınçer

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler