USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fikret Orman: 'Bu arkadaşlara hakkım, haram zıkkım olsun'

Beşiktaş'ın emektar başkanı Fikret Orman, "Ben bu camiaya ne şer ettim. Hayretlerle bakıyorum. Ben bu arkadaşlara hakkımı haram ediyorum. Benim hakkım haram zıkkım olsun” dedi.

Fikret Orman: 'Bu arkadaşlara hakkım, haram zıkkım olsun'
25-12-2021 22:38

Beşiktaş'ın emektar başkanı Fikret Orman, 2019 Mali Genel Kurulu'nda kişi dönemiyle ait açıklayan yazanak ile ait matbuat toplantısı düzenledi. Toplantıya Beşiktaş'ın emektar başkanı Fikret Orman ile emektar yöneticiler tan Mahmutyazıcıoğlu, Ahmet Ürkmezgil, Hakan Özköse, Deniz Atalay, Hüseyin Mican ve Serkan Yazıcıoğlu katıldı.

Eski reis Orman, finansal kongreye hastalık katılmadığını açıklayarak, “Dünkü niyetim eklenmek gibiydi. Ne devir 7'den sonradan bu dosya ortaya çıkınca tan beni beniz kez uyardı. Son dakika yazanak çıkar, idrak operasyonunu inceliyorlar diye. İki nedeni var. Ben Beşiktaş'ta kendime mucibince aşırı ehemmiyetli işler yaptığımı düşünüyorum. Çok ehemmiyetli hizmetler yaptık. Başkanlığı bıraktıktan sonradan da Anadolu'ya nereye gittiysem iri nazarıitibar ve yârenlik gördüm. Son meclis toplantısına gittiğimde Beşiktaş'ı o algının yapışmasını gürültü görüntülerinin atışmaların, sataşmaların ve düzeysiz konuşmaların bulunduğu ortamda Beşiktaş'ın fotoğrafının olmaması icap eder sanarak düşündüm. Kulübe yaptığı hizmetlerde o fotoğraflarla hatırlanmak istemem. İbra olup olmamak aşırı da ehemmiyetli değil. Çünkü kavram nedeni ile arasında ortak yazanak print ve tığ bunu görmedik. Bugün 2 yılın üstüne geçmiş tün 7'de bu yazanak ortaya çıktı. Bu raporun kulübe elan civar geldiğini biliyorum. Bazı kullanıcılarını ilgilendirdiği düşüncesince o raporun içerisinden çıkan mevzular bulunduğunu biliyorum. İçeriğini bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde bu tutanağı alacağız. Yargı ne diyecek bu yazanak neyi söylüyor bakacağız. Ortada 102 milyon Euroluk ortak tutar var. Hangisi bizi ilgilendiriyor onu da bilmiyorum. Söylenen şeylerde futbolculara ödenen tazminatlardan bahsediliyor. Dönemimizde nazar boncuğu kuruluşa hakeza Del Bosque kabilinden Ferrari kabilinden Abdullah Avcı kabilinden nice kavil feshimiz olmadı. Sponsorluk yönünde da enerjik reklam kabilinden ortak nesne olmadı. Bir güruh nesne değişik gözüküyor” biçiminde konuştu.

“Bizim dönemimizde finansmanı Ahmet Bey yönetirdi”

Fikret Orman, açıklayan raporda nerelerin kişi dönemleri ile ait bulunduğunu bilmediklerini tabir ederek, “Raporun süresince duyduğum kadarıyla nice şeye mevdu kabilinden gözüküyor ancak hangisi bizim dönemimizde yapılmış oldu bilmiyorum. Kongreden 2 güneş civar idrak oluşturuldu. Beşiktaş'ta ki 102 milyonu yana yana görmüş. Bu dakikadan sonradan bunu Türk yargısıyla strateji edeceğiz. Gerekli türel işlemlere başlayacağız. Raporlar kesinlikle düzenlenmiş bulunduğu arsıulusal ortaklık de sınıfta kalmıştır. Büyük ihtimalle onlarla da mahkemeli sürecimiz olacak. Bundan sonradan da hususiyet konuşacak. Beni üzen tarafları da var. Hayatta gerçekler eninde böylelikle ortaya çıkacaktır ancak güvenilmez başarılarına bu arada imza attık. İnanılmaz stadımızı yapmamız, tesisleri yapmamız. Marka değerimizin fevk çıkması, sepet topu takımını 1974'ten sonradan civar kez böke olması kabilinden nice şeyler yaptık. İşim gereği Anadolu'ya gittiğim oluyor. Beni görenlerle, Beşiktaş taraftarıyla benim aramdaki alım satım aşina ortak alım satım bulunduğunu düşünüyorum. Camiamızı örselemek istemedim. Esas anne gayesi budur. Beşiktaş Genel Kurulu'na 20 bin kurultay üyesi varken 100 kişiyle karşılaşma bileti bildirme etmek düşüncesince arayan şahısların bizlere kongrede ehil çıkmamasını mahzunca karşıladım. Canları saf olsun. Ben önceden idare kurulundan aklama edilmemiştim. Araştırılan zamanın ortak bölümü Yıldırım Demirören sürecini içeriyor. Bizim devirde raporla ait karşılayıcı şu anki reis Ahmet Nur Çebi var. Ben yürütme müesses toplantılarını girmem. Finansmanı Ahmet komutan yönetirdi. Finansmana yürütme vekili şu anda bizim umumi müdürümüz” açıklamasını yaptı.

“Hukuksal proses başlıyor”

Siyah-beyazlı kulüpte nifak tohumlarının toprak ettiğini tamlayan Orman, “Feshedilen sözleşmeler arasında konuşuluyorken UEFA cezaları benim dönemimde UEFA'dan ukubet almadık. UEFA cezaları ile konuşmalar var. Bundan ahir meydana getirilen feshedilen sözleşmeler var. Oyuncuların feshettiği sözleşmeler bizim bıraktığımız dönemden daha daha sonra var. Bizim açımızdan dünkü tüzel proses başlıyor. Hep bu arada göreceğiz” sanarak konuştu.

“Kavganın caba delikanlılığı var”

Orman, açıklayan raporla idrak oluşturulmaya çalışıldığının altını çizerek, “Beşiktaş'ı beni ve arkadaşlarımı itibarsızlaştırmanın kime ne katığını anlamış değilim. 1 buçuk yıl civar bizi idare kurulunu aklama etmediler. Şimdi şu andaki aklama konusu bulunan fasıl raporla alakası sıfır dönem. Bizim konuştuğumuz fasıl 2019'un 5. ayı. 2019'un mayısı ile ekimi arası yazılanların bütünü o dönemle ilgili aklama da bu dönemle alakalı. Çok üzgünüm. Ben hakeza ortak nesne hayatımda görmedim. Kavganın caba delikanlılığı vardır. Umutlu olduğum yegâne nesne hususiyet var. UEFA cezaları var. Hangi dönemle alakalı. Kimin UEFA cezası var. Bunlara bakılacak. Futbolcuların sözleşmelerinin er feshi var. Hangi aktör nelerdir öğrenme fırsatımız olur. Algı açılan nesne 102 milyonluk ortak şey. 102'nin bulunduğu zamanın bizim süresince olduğumuz 7 yılın ikinci reis yürütme müesses başkanından bahsediyorsunuz. Futbolla ilgili konuşuyoruz. Ahmet Nur Çebi başkanlığında yapıldı. Erdal Torunoğulları vardı Umut Güner ile Emre Kocadağ var” ifadelerine toprak verdi.

“Beşiktaş'a tapu aldık”

Sponsorluk düşüncesince Çin, Japonya ve Malezya'ya seyahatler gerçekleştirdiklerine uyanıklık çekici Orman, şu ifadelere toprak verdi:
“Beşiktaş Çin'e gitti. Proje ne ‘Come to Beşiktaş' Dünyada maruf Beşiktaş. 3 kez sponsorluk düşüncesince Japonya, Malezya'ya seyahatler yaptık. 30 yıldır Manchester Çin'e gidiyor. Biz ordayken Dortmund ordaydı. Schalke ile karşılaşma yaptık. 11 pare büküm var. 102 milyon süresince 11 büküm de varmış. Beşiktaş'a tapu aldık. Tapulu büküm aldık.”

“Nasıl ha da bu noktaya gelebildik”

Kendi idare müesses ve kendisinin itibarının zedelenmeye çalışıldığını kail Orman, “Bizim Beşiktaş'a yaptıklarımız konuşulmuyor. İtibarımızla oynanmaya çalışıyor. Bizim itibarımızla oynanırken raporları alacağız. Yüce Türk adaletinde bu işi çözeceğiz. Somut konuşalım. Ben bunu 30 kez anlattım. Beşiktaş 2 yıl böke olmuş, stadı bitirmiş. 3. yıl şampiyonluğa gidiyoruz. Avrupa'da namağlup gidiyoruz ortak biçimde operasyonların içerisine girmeye başladık. Tarihi yürek maçı mevcut çıkmama sonucu aldık. O güneş nedeni ile ekti başkan, bizim damada kız istemeye gidelim imajındaydım. Türk ekonomisini yönetsin denilen adam, pik çıkmayın 10 yıl böke olmayın imajındaydım. Paralar nerde'ye döndüm. Nasıl ha da bu noktaya gelebildik. Hangi büyülü el değdi Beşiktaş Kulübü'ne ne oldu. Konunun aslı orası. Biz dedik ki genle kurulda meclis toplantısında Beşiktaş yönettiğimiz devirde ast 2-3 kez anlattık. Anlattığın algıyı yıkmıyor. 102 milyonun benle ilgili bulunduğunu nerden biliyorsun ihtimal 70'i 80'i Demirören ile alakalı, bilmiyoruz. Şimdi 102 milyonla ilgili istifham soruyorsun. Bunun ne kadarı bizi ilgilendiriyor bilmiyoruz. Neyle muhattabız bu sorularla. Ben ne hata işledim. Kayyuma revan Beşiktaş'ı alıp bu noktalara gelmişim. Netice ile şu dakika birisinin okumuş bulunduğu ortak yazanak var. Bu tutanağı saklayamazsın. Bu tutanağı tığ hususiyet eliyle isteyeceğiz. Hukuk onu diyecektir. Ben işin türel kısmını bilmiyorum. Avusturya'ya kampa niçin gittik. Onun hesabına İskenderun'a gitseydin. Neden gittin oraya sanarak soruldu. Ben bu camiaya ne şer ettim. Hayretlerle bakıyorum. Ben bu arkadaşlara hakkımı haram ediyorum. Benim hakkım haram zıkkım olsun” ifadelerini kullandı.

“Oyunun arasında nice aktör var”

Sponsorlukların yapılmasına bariyer bulunan şahıslar bulunduğunu tabir fail Orman, şu ifadelere toprak verdi:
“Bu iri ortak oyun. Oyunun arasında nice aktör var. Oynatanlar var. Şu anda müstevi bunun düşüncesince akilane zamanlama değil. Doğru devir bulunduğu gün. Allah benim canımı edinmeyi baht etmesin o günkü proses kimler kabilinden kuruldu. Gün geldiği devir da anlatacağım ancak şu anda müstevi buna elverişli değil.”

Deniz Atalay: "Eskiden idrak oluşturularak itibarsızlaştırılıyordu ancak bu erkân hile kuruldu"

Kendilerine hile kurulduğunu kail emektar yöneticilerden Deniz Atalay ise "Beşiktaş Kulübü'nde idrak oluşturularak itibarsızlaştırılan rüesa oldu. Ahmet Dursun Seba gitsin sanarak itibarsızlatırarak gönderildi. Bilgili şampiyonluğu sattı sanarak gönderildi. Yıldırım Demirören kulübe itibar verdi, bugün aklama edilmeyen fasıl de onun zamanlarıdır ancak bu küresel Fikret Orman'a mülk edildi. Eskiden idrak oluşturularak itibarsızlaştırılıyordu ancak bu erkân hile kuruldu. Birine ortak yazanak yazdırıyorsun beğendiğini koyup beğenmediğini çıkarıyorsun. Bu Fikret Orman'a huzur ferdî hedef ve hile raporu. Oraya verdiğimiz malzemeler niçin yok. Ümraniye'de hala beğenilen fitness malzemelerini ego aldım, verdim. Hani nerede onlar. Bizim dönemimizde yaşanmış bulunan Yalçın Ayhan vakasının parasını ego ödedim Beşiktaş'a dokunca kesmek için. Bu denli kırılan olduğumuz ortak şeyde hakeza suçlanmak ahlaki olmadı. Bunun ismi yazanak değil kumpastır, hepsini ortaya koyacağız” değerlendirmesini yaptı.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu: “O tutanağı savcılığa verecekler ve ortak nesne çıkmayacak”

Eski yöneticilerden tan Mahmutyazıcıoğlu da raporun kulübe elan evvela verildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bu tutanağı kulübe verildiğini ve incelendiğini biliyorum. Raporu hazırlayan ortak yeminli finansal danışmanlık firması. Evrak denetlediler, envanter incelemediler. Siz ultrason aleti bulunmayan derseniz o da tutanağa bulunmayan yazar. KPMG kabilinden ortak firma Ümraniye'de koşun bandı varmı sanarak arama boy bos mi? 11 büküm dair kişi içlerinde birbirilerine hile kuruluyor. Barter çeklerini kesinlikle değerlendirebilir sanarak düşünürken ortak yapım projesi ile görüştük. Firma çekleri bildirme etti. İcra kurulunda oturduk konuştuk, buna ki müfit der. Para ya gübür olacak yahut az buçuk elan itibar verip büküm alacağız. Çebi sundu bildirme ettik. Barter çeklerimizi verdik. Kat karşılığı kavil yaptık. Tapu iskandan sonradan alınır. İskan evresinde tığ yoktuk, yönetimden ayrıldık. O güneş bugün Mesut Urgancılar bunu konuşuyor. Aynı güneş karşılık veriyorum. Bu projeyi geliştiren, büyüten Çebi'dir. Bence ona hile kuruyor. Ahmet komutan o şirkete güçlü satmış, 2017'de de tığ imzalamışız. İddia ediyorum o tutanağı savcılığa verecekler ve 1 pare sorun açılmayacak. Sürekli balçık atıyorlar. Sonra çık işin içinden. Bir işi yapmadığını beyan etmek denli güç ortak nesne yok. Fulya davası niçin bulunmayan o raporda. Beni attığım tweetlerden ötürü mahkemeye verdiler. 1903 teklik sorun açtılar. Mahkeme beyanlar sâdır gerçeklere uyduğundan davanın reddine sanarak değişmeyen verdi."

“Tezgahın bulunduğu aslında belli”

Raporun, kulübün açıklamış bulunduğu kabilinden 23 Aralık'ta kulübe tasdik edilmediğini kail Mahmutyazıcıoğlu, "Raporun o güneş orada okunacağı elan evvela açıklayan ruzname maddeleri süresince vardı. Demek ki biliyordun o raporu. Nereden biliyordun da KPMG tutanağının okunması sanarak ortak konu koydun. Tezgahın nereden bulunduğu aslında belli. Biz gine dobra niyetle o denli da yapmazlar sanarak düşündük" ifadelerini kullandı.

Bora Akyol - İsmail Yasin Akçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler