USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe ve Galatasaray’dan ortak aday: Erhan Ertürk

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanlığı düşüncesince adaylığını koyan Fenerbahçe Kürek Şubesi Teknik Sorumlusu Erhan Ertürk, bire bir sürede Galatasaray Kulübü'nün de desteğini aldı. Ertürk göreve gelmeleri yerinde kürek kültürünü ülkeye konumlamak ve ülkedeki halis muh

Fenerbahçe ve Galatasaray’dan ortak aday: Erhan Ertürk
20-10-2021 14:05
Türkiye Kürek Federasyonu'nun geçmiş teşrin kocaoğlan böylecene yapılacak bulunan seçimli umumi kurulunda başbuğ adaylığını açıklanan Fenerbahçe Kürek Şubesi Teknik Sorumlusu Erhan Ertürk, İhlas Haber Ajansı'na hususi açıklamalarda bulundu. Galatasaray Kulübü'nün de federasyon başkanlığı dair dayanak verdiği Ertürk, projelerinden ve kürek sporunun gelişimi düşüncesince yapmayı hedeflediği organizasyonlardan bahsetti.

“Bütün kulüplerimizi kalkındırmak istiyoruz”

Büyük ortak değiş mottosuyla yola çıktıklarını tabir ederek yapılacak bulunan seçimde başkanlığa aday bulunduğunu kail Erhan Ertürk, “Bu değiş bizim kadar henüz küçük camialarda baştan sona bu arada olacak ortak durum. Bütün kulüplerle konuştuk. Galatasaray da sağlıklı olsun bizlere dayanak verdi bu durumda. Bunu yapabilirsek baştan sona bu arada yapabiliriz dedik. Bazı mevzularda cezrî değiş gerekiyor. Milli çeşit seviyesinde başarılar geldi ancak bundan böyle ortak düzem inmek düşüncesince el ele değişime ihtiyacımız vardı, kürek sporunun sesini duyurmamıza gerekseme vardı. Bu da ortak ekiplerle başladı. Biz onlardan feyz aldık. Ben fen ekipteyken, ortak takımlar kurduğumuzda dü kulüpten de ağırbaşlı tepkiler aldık. ‘Galatasaraylı ayrıntılar Fenerbahçeli çocuklarla oturur mu', ‘Fenerbahçeli çocuklar, Galatasaraylı çocuklarla oturur mu' kadar dü yandan da tepkiler aldık. Daha sonradan muvaffakiyet ulaşınca hepsi bahtiyar oldu. Bunun ıvır zıvır açıdan ortak örneğini gördük ve şişman taraflara da dayanıklı olma kadar misyonumuz da kabil ileride.

Çocuklardan gördüğümüz bu başarıyla, kulüpler el ele henüz değerli ortak kürek sporu oluşturabilir dedik. Kürek ekolü bulunan ülkelerle yarışabiliriz. Kürek sporunun ortak ekin biçimine gelmesini istiyoruz. Bunun düşüncesince de etraflı şişman kulüplerin el ele bu arada akıntı etmesine gerekseme var. Bunları da başkanlarımıza anlattık ve baş döndürücü müspet bakıp araştırma görevlisi oldular. Teşekkür ederiz buradan. Destek verdiklerini açıkladılar. Seçime gidiyoruz ve inşallah seçildiğimizde de bunu etraflı Türkiye'ye yayarak etraflı kulüplerimizi kalkındırarak başarıya iktiran etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Deniz küreğini avantaja çevirmemiz gerekiyor”

Kürek sporunda, 2028 olimpiyatlarında kükremek küreği dalının da arazi alacağını ve bundan böyle devletlerin kükremek küreği dair da icraat yaptığını kail Erhan Ertürk, Türkiye'nin de bu mevzuda şişman avantajları bulunduğunun altını çizdi. Karadeniz'in dalgalı, Ege'nin rüzgarlı ve Akdeniz'in de sakin sularının olmasının önemine yer veren Ertürk, “Her şartta dobra egzersiz etme pozitif yanları olur. İnsanlar biricik yiyecek bulabiliyor ayrıca nice ülkenin denizi yok. Bu spora tığ de gayrı devletler kadar en kökeninden etap atarsak şişman başarılara imza atarız. Ülkenin bulunmuş olduğu lokasyon namına baş döndürücü avantajlıyız. Bütün denizlerimize bunu pakt namına yaydığımız devir emlak gençleri düşüncesince şişman yarar olacaktır. Bizim spor kulüpleri namına asıl hedefimiz gençleri spora katmak. Spor kültürü düzlük ortak insan, öz sıkı namına baş döndürücü değişik ortak noktaya geliyor.

Kötü alışkanlıklardan uzak, disiplinli halde ilerliyor. Ders emek vermek saatlerini üstelik ayarlamaları gerekiyor burada. 13-14 yaşlarındayken ayrıntılar özlük planlamasını yapıyor. Deniz küreğine geçmiş ilkin etap atıp, nice oluşturulan kulüplerimizle beraberce ilerlersek olimpiyatlarda ağırbaşlı ve baş döndürücü sayıda madalya şansımız var. Bu da memleketimiz yaranına olacak. Tesisleşme, çeşit namına gayrı ülkelerle bu yarışlara ayrımsız anda başlayacağız. Biz kürek sporuna gayrı devletlere gereğince baş döndürücü geç girdik. 100 yıldır, 200 senedir kürek kültürü bulunan devletler var. Biz bu kez en kökeninden yakalayacağız ve özlük kültürümüzü oluşturacağız. Yurt dışıyla bütünleşmiş halde dobra çalıştığımız devir değerli olmamak düşüncesince nazar boncuğu faktör yok” niteleyerek konuştu.

“Genç ancak deneyimli ortak ekibiz”

Yaş namına baş döndürücü canlı ortak ad bulunmasına karşın, kürek sporunda baş döndürücü deneyimli olduklarını da kail Erhan Ertürk, “Değişen dünyada kuşak farkları baş döndürücü daralmaya başladı. 5 sene eski jenerasyonla, 5 sene ahir kuşak ortada ağırbaşlı farklar oluyor. İletişim çağındayız ve baş döndürücü aceleci değişiyor rastgele şey. Sürekli şimdiki ikamet etmek gerekiyor. Bizim ekibimiz de baş döndürücü genç. Bütün kadro namına dünyaya entegre, acemi gereksinimleri bilici ortak ekiple geliyoruz. Bu baş döndürücü şişman ortak avantaj. Bunun indinde deneyimsiz de değiliz. Ben henüz evvela fen kurullarda da arazi aldım. 13 sene bu sporu rastgele gözyaşı grubunda yaptım ve baş döndürücü da acemi yaptım. Bu sebeple hafızam baş döndürücü taze. Onların gereksinimlerini biliyorum. Yurt haricinde muvaffakiyet düşüncesince gerekenleri biliyorum. Bunu avantaja yöneltmek istiyorum. Çalışmamız düşüncesince bence bu canlı kuşak baş döndürücü henüz akla yatkın ve makul olacaktır” açıklamasında bulundu.

“Kürek sporuna hepsi ulaşabilecek”

Kürek sporunun gayrı spor branşlarına gereğince henüz fiyatlı ortak spor bulunmasına rağmen devletin icra ettiği SEM ve TOHM projesinin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu kail Erhan Ertürk, “Burs dair devletimizin icra ettiği baş döndürücü dobra ortak yarar var. Bütün vakıf üniversiteleri emlak haricinde basamak yapmış sporculara birlik burs veriyor. Bunun indinde emlak dışından da burs düzlük sporcularımız oluyor. Kürek sporunun tahsile yardımı baş döndürücü büyük. Bunun indinde spor terbiye merkezlerini etraflı illere taşıyabilirsek, o illerdeki insanoğlu extra ortak sevap ödemeden çocuklarını bu sporla tanıştırabilirler. SEM ve TOHM projesi baş döndürücü önemli. Belli ortak müddet ondan sonra küçüklere da yararları olmaktadır bu projelerin. Buradan çıkan evlatların bir aşırı da şu anda ulusal takımda. Bunu yaygınlaştırdığımızda hem küçüklere ateşçi olacaktır, evlatların da Türk küreğine ateşçi olacaktır. Burada basına da iş düşüyor. Popülerlikten ırak ortak sporuz ancak basının bunu duyurması da baş döndürücü şişman yarar olacaktır” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler