USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: 3 sarıklı ile görüşmeler bitmeme ediyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli ayak topu takımının fen direktörlüğü düşüncesince 3 isimle görüştüklerini söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: 3 sarıklı ile görüşmeler bitmeme ediyor
05-02-2022 19:29
İstanbul

Başkan Koç, sarı-lacivertli kulübün efdal sedir oturmuş alışılagelen toplantısında nice mevzuda açıklamada bulundu.

Sezona dobra başlamalarına karşın beklentilerin altında kaldıklarını tamlayan Ali Koç, "İlk haftalarda liderdik, ta ki Trabzonspor maçına gidene kadar. Garip hissedar yargıcı kararıyla o maçta azalma başladı. Bu, çözülme sürecine sebebiyet verdi. Takım toparlanamadı. Hocamızla metodları açmak mecburiyetinde olduğumuz hissedar proses yaşadık. Yeni sarıklı görüşmelerine ivedilikle başladık. Kulübümüzde değme ayrışık dinamiği baş döndürücü dobra bilici İsmail Kartal ile anlaştık. İsmail hoca, göreve geldikten sonraları oyuncular üstünde artı hissedar iklim yarattı. Bu intikal çağında İsmail Kartal'a başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yollarını ayırdıkları Portekizli uygulayım yönetmen Vitor Pereira'nın Türkiye'nin ayak topu ikliminde güzel olamadığını aktaran Koç, "Vitor Pereira'yı göreve getirmekle günah etmedik. O çağda baş döndürücü hocayla konuştuk. Kendisi Lazio ile görüşüyordu. Olmadı. Hala bu tercihin yanlış olmadığını düşünüyorum. Bizim ona sunduğumuz iklimde güzel olamadı ve ayrıldı. İlk amacımız çoğunluğun ikrar edeceği hissedar adı çevrim arasına denli yetiştirmekti. Sezon ortasında çalışmaya ısıdam bakmadıkları düşüncesince onlarla melez hissedar manzume konuştuk. 'Yardımcınızı yollayın, mayıs ayına denli götürelim ve toy vakit planlamasını yapalım.' dedik. İki sarıklı buna ısıdam baksa da aşama atamadık. Belirlediğimiz 3 sarıklı ile görüşmeler bitmeme etmektedir. İkisiyle akçasal mevzuları araştırma ika etabına gelinmiştir. İsmail Kartal, tamamı bu gerçekleri isteyerek Fenerbahçe'mize geldi. En mıhlı sonucu verebilmek istiyoruz." niteleyerek konuştu.

"İstikrar ve ekip mühendisliğinde hatalarımız oldu"

Görevde bulundukları süreçte ayak topu takımının yapılanmasında günah yaptıklarının altını çizen Ali Koç, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Futbol yönünden tek dilek etmediğimiz ve planlarımızın baş döndürücü haricinde 3,5 sene yaşadık. İstikrar ve ekip mühendisliğinde hatalarımız oldu. Hata yaptık. Evdeki aritmetik çarşıya uymadı. İyi niyetimizden şek edemezsiniz. 2018'de Phillip Cocu ile imzalarken hayalim bu devri bu arada geçirmekti. Dinamik, muvaffakiyet elde etmiş ve hâlâ şişman kulübe değerlendirmek düşüncesince anık yanay çizdi. Cocu bu profile peyk fakat Türkiye'ye uymadı. Sportif müdürlük tutmadı. Çok hissedar tomar taşı bire hissedar anda yerinden oynattık. Aykut Kocaman'ı yakalayıp 1 vakit sürdürmek hâlâ akıllıca değişmeyen olabilirdi. Pozitif hissedar havayla sezona başladık fakat tarihimizin en kederli sezonlarından bir tanesini yaşattık."

2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarına dobra başlamalarına karşın yargıcı hataları zımnında ağırbaşlı nokta kayıpları yaşadıklarını tabir fail Başkan Koç, "2019-2020 sezonunda 20. hafta bakımından şampiyonluğun en şişman favorilerinden biriydik. Enteresan hissedar nesne oldu. 7 maçta 21 puanın elden 3'ünü alabildik. Hakem katliamlarıyla 15-18 puanı yitirdik ve bökelik yarışının dışına itildik. 2020-2021 sezonunda bökelik yarışında akıbet haftaya denli geldik. Sivasspor müsabakasını kazanamayınca bökelik avucumuzun içerisinden kaçtı. Geçen vakit 12-15 puanımız hakemler çeşidinden gasbedildi. Sahamızda takımımız başarım düşüklüğü yaşıyor. Taraftarlarımızdan ilkin dileyiş ediyorum; iç alan maçlarında yardımınıza baş döndürücü şişman ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

"UEFA'nın değerlendirmeleri kararında hissedar müeyyide riski uydurma konusu"

UEFA'nın Finansal Fair Play (FFP) kuralları zımnında ekip planlamasında başağrısı yaşadıklarını vurgulayan Ali Koç, şunları kaydetti:

"Rossi'yi ve Crespo'yu FFP kuralları zımnında UEFA listesine karışma edemedik. Muhammed Gümüşkaya'yı 6-7 pakt istiyordu, yaz transferinde yollayacaktık fakat sarıklı müsaade vermedi. Muhammed'e baş döndürücü inanıyoruz. Ozan Tufan'ı listeye yazdırdık, Muhammed'i istek erişince oynama mecburiyetiyle GZT Giresunspor'a kiraladık. Fenerbahçe'nin iktisadi tablolarının çöküşü 2014'ten itibaren başlamıştır. 2012'de fark en mıhlı mali raporlara sahiptik. Kulübümüz UEFA ile 3 mevsimlik geçim imzaladı. Denk adisyona ulaşılamadığı düşüncesince kaymakamlık dairesine atıf edilmiştik. Ceza yememek düşüncesince ahenk anlaşmasında men cezası almadan kurtulabildik. Buna karşın sattığın denli alırsın uygulamasına 2 vakit hâlâ bitmeme edeceğimiz düşüncesince listeye yazacağımız oyuncular bu kontrolden geçmektedir. Anlaşma bu yaz bitiyor. UEFA kontrollerine bitmeme ediyor. Mart ayında görüşmelere çağırıyorlar. Olumsuz tablomuz hala bitmeme etmektedir. Sezon böylelikle bedel adisyona uymamızın çetince bulunduğunu isteyerek şurası beyan buyurmak istiyorum, mart ayında UEFA'nın değerlendirmeleri kararında hissedar müeyyide riski uydurma konusu. Pandemi ve apayrı nedenler zımnında ağırbaşlı dirimsel kayıplarımız oldu. Bunları UEFA'ya açıklayarak bu etkilerin arındırılmasını isteyeceğiz."

Sol bek, ileri uç oyuncusu ve cenah forvete ihtiyaçlarının bulunduğunu tamlayan Başkan Koç, "Konan, en baş döndürücü istediğimiz oyuncuydu. Toplamda 9 milyon avroya gelebilecek sol acımasız düşüncesince kulübüyle anlaşmıştık. UEFA listesine bakmak düşüncesince bedelsiz oyunculara yöneldik fakat olmadı. Almak düşüncesince almadık." ifadelerini kullandı.

"Mücadeleyi topyekun bu arada vermemiz lazım"

3 Temmuz sürecinde yaşadıkları teessürat zımnında Türkiye Futbol Federasyonuna erinç açtıkları maddesel ödence davasıyla ilişik mütekellim Ali Koç, "Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne iltihak hakkının TFF çeşidinden engellenmesi neticesinde tutulmuş olduğumuz zararların karşılanması düşüncesince ödence davamızı açtık. Bu davada istek edilen tutar, zararları tek devir karşılamaya yetmeyecektir. Asgari hissedar meblağ belirledik. Davamız, şümullü hissedar çalışmanın ürünü." biçiminde konuştu.

"Aziz Yıldırım'ın birtakım açıklamalarını izlem ettik. Memnuniyetle karşıladık." diyen Koç, "Ancak birbirimizle gürültü ettikçe birtakım şeylerde muvaffak olmamız baş döndürücü zor. Bu davada Aziz Yıldırım, kadrosu ve avukatlarıyla kuma emek vermeyi ehemmiyetli bulduk. Hamlelerimiz ha fakat muvaffak olamadık. Şekip Mosturoğlu istişarelerde bulundu. Kendi bindiğimiz dalı kesiyoruz. Zararların tazmini düşüncesince zatî problemleri hissedar yana bırakıp, kenetlenerek mücadeleyi topyekun bu arada vermemiz lazım. Her sürekli bu arada çalışmaya belirgin olduğumuzu açıklamak istiyorum. Kişisel sorunları hissedar kenara bırakalım ve topyekun cereyan edelim." açıklamasını yaptı.

2010-2011 sezonu şampiyonluğuyla ilişik TFF'ye Trabzonspor aleyhinde müracaatta bulunduklarını hatırlatan Başkan Koç, "Şampiyonluğun namına ilişik bulunduğunu hala ısrar fail kulübe değgin aşama alaşağı buyurmak mecburiyetinde kaldık. TFF'ye yanlış bilginin düzeltilmesi ilişkin müracaat yaptık. Hak etmediğiniz hissedar yürek düşüncesince FETÖ söylemlerinin mi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mi beraberinde olacaksınız? Tarafınızı seçin. Süper Kupa maçının gene oynanması yönünden başvurumuz oldu. TFF'nin ve Beşiktaş'ın müspet yaklaştığını ve bunun onaylanacağını beklenti ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Ali Koç, konuşmasının böylelikle sedir oturmuş üyesi ve emektar reis talibi Hulusi Belgü'nün kendisi ile dümen oturmuş ile alakalı eleştirilerine de yanıt verdi.

Belgü'ye kaba hissedar dille ivaz verici Koç, "Bana değme şeyi söyleyebilirsiniz. Yolsuzluk, yöntemsizlik ve kulübün parasına dokunca getirmeyi tek biçimde ikrar etmem. Hangi menajere tasdik ettim? Bizim çalıştığımız hissedar derinti yönetici var. İddianı açıkla ve kanıtlama et. Kimsin sen ya, gelip balçık atıyorsun. Menajerlere tasdik buyurmak demek, servet götürüyorsunuz demek. Kendine gel. Terbiyesiz. Genel heyet alacağımıza kılıç değişmeyen veririz. Sen hissedar namzet ol. Bak ondan sonraları ne oluyor." biçiminde düşün belirtti.

Başkan Koç'un konuşmasının peşi sıra Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı akıbet buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler