USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: "Güzel bir gece oldu, garantiledik, namağlubuz ve baştan beri lideriz"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Olimpik Marsilya maçının peşi sıra icra ettiği açıklamada, "Güzel bir gece oldu. Garantiledik, namağlubuz. Baştan beri lideriz" dedi.

Fatih Terim:
26-11-2021 01:29

UEFA Avrupa Ligi E Grubu beşinci maçında Galatasaray Fransız mümessili Olimpik Marsilya'yı 4-2 aşınmış etti. Karşılaşmanın arkası sıra matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Başarılı işler yapmış bir fen eş ve aşırı kalburüstü bir takımla oynayacağımızı söylemiştim. 25 ay sonraları 4 gol yediler. Dün taraftarımızın tesirini söylemiştim. Oyuncularımızla bu arada bulunduğu devir Ali Sami Yen'de yenemeyeceğimiz kimesne bulunmayan demiştim. Bugün de o oldu. Bugünkü futbolumuzun güzelliğinde hakemlerin de tesiri bulunduğunu düşünüyorum. Az düdük çaldı. Oyun içinde ihtimal ferde onlarda hâlâ bir tomar gözükse de oyunun umumi hakimiyeti bizdeydi. Yüksek ritmde karşılaşma oynadık. Zaman devir işletme yaptık. Çok da kalburüstü da olduk. Topu art kazanmada aşırı başarılıydı. Bugün akıbet yılların en dobra intikal oyunun oynadık. Çabuk hücumlarla sıradan konuş yakaladık. Dinamik kadro görüntüsü verdik. Çok nitelikli ekibi var. Merkezimiz kusursuz oynadı. İki bekimiz de onlara uydu. Bugün evlatlarımın neler yapabileceğini söylemiştim. Bugün aşırı mutluyum. Giren, çıkan oyuncularımız övgüyü doğruluk ediyor. Taraftarlarımıza da teşekkürname ederim. Güzel bir gece oldu. Garantiledik, namağlubuz. Baştan beri lideriz. mühim bir takım, ehemmiyetli kadro. mühim bir hoca. Sonuç zamanı bir yengi bence" niteleyerek konuştu.

"Lazio ile bucak kırana bir karşılaşma olacak"

Grubun akıbet maçında deplasmanda oynanacak Lazio karşılaşması düşüncesince de mütekellim Terim, "Bu grubun Şampiyonlar Ligi grubu olduğunu, o ayarda bulunduğunu baştan söylemiştim. Herhalde doğruluk vermişsinizdir. Lazio ve Marsilya dobra ekipler demiştim. Lazio bizlere yetişti. Saha pozitif yanları var. Bizim nokta avantajımız var. Güzel bir karşılaşma olacak. Lider başladık, lider gidiyoruz. 14 puanla Roma'ya gidebilirdik. Ciddi bucak kırana pik gidiyoruz. Çok dobra bir takıma gidiyoruz. Müthiş hocaları bulunan bir takım. İyi bir karşılaşma olacak. Her yerde hep beraberce oynayabiliriz. Kazanırız, kaybederiz ama dubara anlayışımızı rastgele sabık devir az buçuk hâlâ ilerletiyoruz" halinde konuştu.

"Mükemmel iletişimi bulunan bir yargıcı ile karşılaşma oynadık"

Mücadelenin hakemleriyle ait mütekellim tecrübeli fen adam, "Evet seyircilerimizin vakasından sonraları aşırı teşekkürname etti, mutedil ve dördüncü hakem. UEFA yetkilisi de teşekkürname etti. Ben de teşekkürname ederim izleyicimize bizi dinlediği için. Sahaya bir obje alaşağı etmek bizlere bir obje kazandırmaz. Mükemmel iletişimi bulunan bir yargıcı ile karşılaşma oynadık. O mevzuya dayanıklı dönüşmek istemiyorum. Bugünün keyfini değirmek istiyorum. Cezalarımız da açıklansın. Gerekli biçimde karşılık vereceğiz. Vermeyenlerden değiliz. Maçın hakemi tam bir karşılaşma yönetti. İlk kez bizim maçımızı yönetti. Benim Avrupa'da pakt bazında oyundan atılmışlığım yok. İtalya'da biricik atıldım. O da Türk yargıcı tarafından" ifadelerini kullandı.

"Feghouli aşırı dobra profesyonel"

Cezayirli topçu Sofiane Feghouli'nin dobra bir hevesli bulunduğunu tamlayan Fatih Terim, "Hocanız sizi oynatmayacak, arada sırada kenarda ısınmaya güçlü göndermeyecek, siz tek obje olgunlaşmamış kabilinden profesyonelce ne suratınızı asacaksınız ne üzüldüğünü anlaşılan edeceksin ama çalışacaksınız. Saygı gözleyen şahısların önceki kendinin okkalı olması lazım. O tip oyunculara hürmet duyuyorum. Bu profesyonelliği beni aşırı etkiliyor. Samimi yârenlik ve hürmet var. Hocanın bilmiş bulunduğu mevcut diyen profesyonel. 5 dakika konuştuk. O günden beri oynamaya başladı. Her sabık hâlâ da dobra olacak. Sahanın içinde bu tip profesyonellere ihtiyacımız hakeza canlı takımda. Feghouli'ye teşekkürname ederim. Futbolu ne oynarsa oynasın kalbini ve niyetini bildiğim düşüncesince ego de ona hürmet duyuyorum. Çok fena yıllarda da onu oynattım. Kötü devir tığ varız zaten. Galatasaray da söz gelimi bizi iyiyken çağırdı. Onun düşüncesince onların fena zamanlarında yanlarındayım. Oyuncuları kumanda etmek on paralık havadan değil" açıklamasında bulundu.

"Kafamdaki dubara anlayışına en andıran oynadığımız maç"

Bugün oynanan futbolu değerlendiren kalburüstü fen adam, "Bugünkü maç, oynadığımız ayak topu bu sezonki oynadığımız nice dobra maçlara göre en iyisi bu. Oynama düşüncemize en andıran futbolu oynadık. Ama bu oyuna katacağımız aşırı obje olacak. Güzel goller de yemedik. Ben onlara biçimsiz gol diyorum. Sevindirici bulunan aşırı konuma giriyoruz. Türkiye liginde en aşırı konuma giren biziz. Devreye 2-0 girdiğimiz düşüncesince mutluyum. Bu oyunu elbette ki geliştireceğiz. Bunu kuşkulanmak ehemmiyetli bir şey. Marsilya, Avrupa'nın en dobra ekibine ve en dobra hocalarından birine sahip. Kolay bir kadro değil. Bunun adına koyarak gitmemiz lazım. Kafamdaki dubara anlayışına en andıran oynadığımız karşılaşma bu" niteleyerek konuştu.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler