USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: 'Domine ettiğin bir maçtan 1-1’le ayrılmamalısın'

Karagümrük ile deplasmanda 1-1 berabere küsurat Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim maçın peşi sıra konuştu. İstatistik yönünde oyunu domine ettiklerini kail Terim, “Ancak domine ettiğin bir maçtan 1-1'le boşanmak olmaz” dedi. Terim, şef Trabzonspor ile aradaki nokta far

Fatih Terim: 'Domine ettiğin bir maçtan 1-1’le ayrılmamalısın'
07-11-2021 20:49

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Karagümrük ile deplasmanda karşılaşan ve 1-0 geriye düşmüş bulunduğu mücadelede 88. dakikada eşitliği ele geçiren Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Rotasyon yapmasının akıllıcasına bulunduğunu tabir ederek laflarına süregelen Fatih Terim, “Bence aşırı da akıllıcasına yapmışız yer değiştirme yaparak. Oyunun hakimi biziz. 1-2 değersiz atağın haricinde karşı yarıda hatırladığım bir nesne yok. Biz şimdi can alıcı olduk. Presi devir zamane yapabildik. Aksi takdirde bunu kazançlı kullanmasak, maç sonuna denli bu denli nakit para olamazdık. Perşembe haset oynayan bir ekipman üzere görünmedik. Esas problemimiz 3. bölgede. İstatistiklere bakıyorum, 500'den bir tomar pas, 23 şut, nice ılımlı var. Bu oranlara layıkıyla hile 1-1 bitmez. 18 içre 30 kere topla buluşuyorsanız, bunu atacaksınız. Direkten dönen, çizgiden çıkan toplar var. Zaman devir yaptığımız preslerin hepsinde değerli olduk ama bazısı oyuncularımız Perşembe-Pazar oynadığında başağrısı çekiyoruz. Özellikle Biglia'nın stopere geçmiş bulunduğu bölümü şimdi can alıcı kullanmalıydık. Kerem gibi, Halil gibi, Babel gibi, Emre ve Cicaldau üzere oyuncularla şimdi can alıcı olmalıydık. İkinci yarıda yediğimiz gole denli Muslera'nın yere yattığını görmedim. Ama kılıç bu yıl durup dururken gol yemede ve yazık yapmada becerikliyiz. Sonra golü bulduk ama ötekini bulamadık. Galatasaray'ın işi buralara kalmamalı. Üzgünüm 2 benek kaybettiğimiz için. Oyun anlayışımızın karşılığı bu olmamalıydı. Daha nakit para olmalıydık. 95-96 dakikalık bir oyundan çıktık Perşembe günü. Oyuna giren oyuncular bir şeyler gerçekleştirmek istedi, kabullenmediler mağlubiyeti. 2 benek kaybettik. Hoşlanmadığımız bir nesne ama lig şimdi aşırı uzun. Her şeye karşı bitmeme edeceğiz. Bu yıl ne inatçılık mevcut ise bizlere bedel geldi. Iska geçtik yedik, penaltıdan yedik, yedik de yedik. Bunların bütünü elbette geçecek. Her maç şimdi güzel oluyoruz, şimdi da güzel olacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“Ciddi bir benek farkı bulunduğunu almak lazım”

Lider Trabzonspor ile arada ağır bir ayırt bulunduğunu kail Fatih Terim, “Az bir benek farkı yok. İstemezdik hakeza olmasını ama maatteessüf olmakta tabii. Kapatmaya çalışacağız bu farkı. Kapanır hepsi. Çünkü şimdi bir tomar maç oynuyoruz esbak yıllara oranla. Ancak ağır bir benek farkı bulunduğunu almak lazım. Bırakacak halimiz yok. Bizim benek kaybettiğimiz üzere el âlem benek kaybedecek. Ama bu vaziyeti kabullenecek halimiz yok. Her takıma hürmet duyuyoruz, kapanması düşüncesince de uğraşacağız” dedi. Daha evvela duran global aşırı gol bulmalarına karşı sonuç çağda bu mevzuda başağrısı yaşamalarıyla ilişik suali da cevap veren Terim, “Duran global aşırı gol atan takımda da kılıç hocaydık, atmayanda da kılıç varız. Burada girintisiz çıkıntısız bir anlam vardır, el âlem düşüncesince ölçüler ayrıdır. Ölçüler sınırlanmış bulunduğu için, sizinde yapacağınız işler bellidir. Bu iri ihtimalle, aktör tipleriyle ilişik bir durum. Çıkar eş yükselip o topa kafayı vurur, gayr yükselemez vuramaz. Bunların hepsini beceri adamlar çalıştırır. Ama aktör karakterleri ve aktör tipleri de bunun düşüncesince önemlidir. Bizim ılımlı sahalarımız, defanslarımız, hücumculardan şimdi bir tomar atmıştır belki. Bunun üstünde duruyoruz. Son senelerde duran topların ne denli ehemmiyetli bulunduğunu çoğumuz biliyoruz. Bazen oyunu bununla çözersiniz. Son dakikada Diagne'nin vurmuş bulunduğu kafada Barış koşusuna bitmeme etse, Caner'den evvela yersiz kaleye atacaktı. Bu boyut gerçekleşse bazısı maçları çözerdik. Çalışmaya bitmeme edeceğiz” açıklamasını yaptı.

“Hükmen kaybetme üzere eseme dışı bir nesne olmaz”

Oyuncu değişimleri ilişik şekilde verdiği kararların da peşinde bulunduğunu tabir fail görmüş geçirmiş beceri adam, “Oradan ne göründü bilmem ama benim kararım öyleydi. Oyunu domine fail bir Galatasaray vardı. Oradaki bütünlüğü de duman kılmak istemedim, devir da vardı. Ama benim oyuncumun rakibe küf atacağı aklıma gelmezdi elbette ki. Giren oyuncular, çıkan oyuncular, size layıkıyla geç yada er müdahaleler her insanın aşırı merakını çekiyor. Bizim tarafımızdan nice toplanan vardı oyunda. 15 yabanlık bir kadro kusursuz anlamıyla savaştan çıkmıştı. İlk yarıda oyuna bilge olunca, devir ortada bazısı söylemlerimiz oldu” dedi.

Lokomotiv Moskova maçıyla ilişik şekilde Galatasaray Kulübü'nün meydana getirdiği başvuruyla ilişik de mütekellim Terim, “Lokomotiv Moskova maçında, şayet oyuncunun anaç görmüş bulunduğu dakikadan itibaren oynanacaksa, hakeza bir nesne olmaz. Hükmen kaybetme üzere eseme dışı bir nesne de olmaz. Ne kabahati mevcut Lokomotiv Moskova'nın. Böyle bir galibiyeti ne ego isterim, ne oyuncular. Ama bu kaide hatası, tekrara hükmediyorsa, bunu isterim. Mağlup da olacaksak, yarar oynarız. Bazen kuralları siz kendinize layıkıyla çeviremiyorsunuz. Ama Lokomotiv Moskova'nın ne günahı var. Sen beni attın da ego mi çıkmadım. Kimi unutkanlığı, kimin mütekâsif bozukluğu mevcut ise ona bakılmalı. Ben hakeza bir yengi istemem açıkçası” diye laflarına bitmeme etti.

“Hakem verdiği zerrin kartta haklıydı”

Maç içre nice oyuncunun kayarak düşmesiyle ilişik suali cevap veren Fatih Terim, “Herkes zayi düştüğüne layıkıyla sahada mihnet mevcut demektir. Bazı şeyleri atlıyoruz. Halil'in karşı yarıda bir karın konumu var. 6 pasın içre bundan şimdi ergonomik bir konum yok. Biz bu insan golleri atamıyoruz, on paralık bahsedilmiyor bile. Cicaldau ve Berkan'ı bile bile dar kadem oynatıyoruz. İkisi de hakeza şen ediyor. Babel, Kerem, Emre ve Morutan'dan hangisi oynarsa 4'lü hamle edip, 2 bekimizi de buraya getiriyoruz. Eğer 3 ılımlı sahayla oynuyorsak, 8 ve 10 dalavere pozisyonunda oynayan oyuncuların şimdi aşırı konum bulması lazım. Diagne ve Mustafa gol dair Halil'den şimdi öndeler ama Halil de hile şekilde onlardan şimdi öndeler. Buna bir hal bulacağız” dedi.

Son şekilde maçta görmüş bulunduğu zerrin kartla ilişik mütekellim Terim, “Hakeme ego üzüldüğümü söyledim. Hocam bilmeyerek sahaya girdiniz dedi. Halbuki ego ofsayt pozisyonunun önden başlamasını değmek düşüncesince bağırıyordum. Ama kaide bu. Sahaya kusursuz girseniz al kart. Haklıydı verdiği kartta ve kendisi de söyledi. Ben de namına üzüldüğümü söyledim ‘Bu yıl anaç aşındırmak istemiyorum' dedi. Hatta namına de nükte yaptım ve ‘Arsa mı bu, satın mı aldık' dedim. Bir konum ofsayttı. Bizim sahadan başlaması gerekirken, önden başladı. Gol olsa ne olacak. Hatta ego Feghouli'ye bağırıyordum ‘Oradan değil' diyerek. Bu arada az buçuk girmişim sahaya. Niyetimiz belliydi, huysuz hâlde al karttı. Haklılar, kuralı uyguladılar” diye laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş

Bozhan Memiş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler