USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: 'Bu gruptan 1. çıkmak için Lokomotiv maçı stratejik önem taşıyor'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, gruptan bir numara çıkmak için Lokomotiv maçının stratejik önem taşıdığını belirterek, "Grup liderliği aracısız gittiği ortamda ikinciler Şampiyonlar Ligi'nden mevrut rakiple oynayacak. Grup birinciliğin pozitif yanları baş döndür?

Fatih Terim: 'Bu gruptan 1. çıkmak için Lokomotiv maçı stratejik önem taşıyor'
03-11-2021 19:39

UEFA Avrupa E Grubu 4. maçında Galatasaray erte bölgesinde Rus kadrosu Lokomotiv Moskova ile karşılaşacak. Mücadele öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde matbuat toplantısı düzenledi. Hayaller yapılmaksızın tek şeyin olmayacağını tabir fail Terim, "Bu gruptan çıkarsak bizim de söyleyeceğimiz aşırı nesne olacak demiştim. Şu anne derece da güzel gidiyoruz. Eğer gruptan çıkarsak nice şeyi elde edebiliriz, illet olmasın? Çok diri grupta yarışıyoruz. Neredeyse Şampiyonlar Ligi grubu çektik. Buradan çıktığımız devir 16'ya kalıyoruz. Geçersek tığ dun fevk bundan ahir çıkma bulunan rakibimiz doğrusu burada karşılaştığımız rakipler ayarında olacak. İkili maçlarda gelişigüzel nesne olabilir" sanarak konuştu.

"Bu gruptan 1. çıkmak için Lokomotiv maçı stratejik önem taşıyor"

Lokomotiv Moskova'nın Teknik Direktör Markus Gisdol'un gelişinden sonraları yukarıya akla yatkın ortak ivme kazandığını tabir fail güzel uran adam, "Oynadıkları 5 maçta hemen bizlere yenildiler. 3 maçta 7 nokta aldılar. Bu da güzel yere gittiklerinin göstergesi. Göreve geldikten sonraları hemen 1 mağlubiyetleri var. Bu maçın hazırlop geçeceğini kime beklemesin. Biz de beklemiyoruz. 1 puanları var. Matematiksel namına iddiaları var. Orada oynadığımız maç planladığımız kabilinden gitti. Bu gruptan 1. çıkmak için Lokomotiv maçı stratejik önem taşıyor. Bizden sonraları Marsilya - Lazio maçı var. Eğer kazanırsak 10 nokta yapıyoruz. Oradan çıkma sonucun da önemi var. Hangi semere çıkarsa bizim için avantaj. Grup liderliği aracısız gittiği ortamda ikinciler Şampiyonlar Ligi'nden mevrut rakiple oynayacak. Grup birinciliğin pozitif yanları aşırı olacak. Bireysel namına zeki oyunculara sahip. Özellikle baskıyı muhip takım. Topu kendinde kalmasını muhip pasa mebni oynayan ortak ekip. Nerede zayıf, nerede çelimli yanları mevcut güzel belirleme ettiğimizi düşünüyorum. Bu maçın civar pik mucibince elan tekaüt geçeceğini kestirim ediyorum. Buna mucibince çalışmalarımızı yaptık. Ona mucibince de oynayacağız" halinde konuştu.

"4 Kasım er eyitmek ki"

Maçı kusursuz yetenek ile oynama isteklerinin reddedilmesinin sorulması için Fatih Terim, "Bizi Galatasaray namına pandemi süreci başlandığından itibaren düpedüz hepsi mevzuatlara uyduk. Uymaya da bitmeme ediyoruz. Rakiplerimizin 3-4 bin adlığı dönemlere Ali Sami Yen'de TFF ne dediyse uyduk. TFF'nin bu sonucuna da uyarız. Yüzde yüze eyitmek ki 9 Kasım'da geçiliyor. 4 Kasım'da geçilmiyor. 5 günde bilmiş bulunduğu bulunmaktadır federasyonun. 5 devir için hürmet ile karşılıyoruz. Her zamanki kabilinden uyacağız. 5 devir için nikbet etmiyoruz değiliz lakin uyacağız. 4 Kasım er eyitmek ki. Ben erte tahminî 20-25 ferdin yüzdelik 50 bin yabanlık efekt yapacağını düşünüyorum. Ali Sami Yen'de bunlara alışkınız. 50 binlik ahenk çıkacaktır. Hepimiz heyecanlıyız. Onların da ateşli bulunduğunu düşünüyorum. Yarınki pik bizim gücümüz gün süresince kazandığımız hepsi kupalarda en şişman oranı bulunan taraftarımızla bu arada olacaktır" dedi.

Galatasaray'ın semere senelerde ihtimal de civar el şakak namına çıktığını tabir fail Fatih Terim, "Bu üstelik bizim ne olduğumuzu, nereye gittiğimizi gösterecek ortak şey. Onun için duramayız. Ocak ayında, başkanımızla da konuştuk. Bazı tasar ve projelerimiz var. Teknik ekibimiz ve scoutlarımızla hazırız kimi şeylere. Herkes de değişim amade olmalıdır. Alma, ödeme yönünde hadiselere amade olmadılar. Doğrusu da budur. Mevcut takımımızdan memnunuz. Her devir ortak elan iyisi vardır. Onu da o hikmet ile fikren hanuman ayında cereyan edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Kulübün tasarrufu seni ne ilgilendirir"

Kulüpler Birliği'nin 7+4 ecnebi kuralının kaldırılmasıyla ait açıklamalarının hatırlatılması için Terim, "Bunu fut topu direktörü iken uygulayan, planlayan ekibin başlangıcında bulunan bir tanesi olarak, 50'den ortak tomar oyuncunun Avrupa'da en erdemli kulüplerde oynadıkları düşünecek olursak, bu mevzuyu kulüplere anlatırken de 3-4 ehemmiyetli bap üstünde durmuştum. Bir tanesi, aşırı şişman paralarla redif küsurat Türk oyuncuların dışarıya kıymetlendirmek istememesi. Dışarı oynama zorunluğu olacak dedik, oldu. Bu kuralın anne hedefinin 14 Türk bulunduğunu ortak muhtelif anlatamadım. Yabancı serbestti. Bu ortak gözaltı açısı. Bu ortak anlayış. Yasaklarla tek yere varamayız. Bugün Rusya gene ecnebi başıboş salıverme aşmasında. Oyuncu Türk, ecnebi namına fark edemezsiniz. Ben güzeşte yıl 10-15 pare Türk oynattım. Serbest değil miydi? Birçok hakeza oynayan dostum var. Sadece ego değil. Dolayısıyla parayı kulüplerin verdiği ortak yerde sonucu da onların vermesi gerek. Yeter ki bunun için UEFA, TRFF kriterleri var. Yoksa karşılığında ukubet görüyorsunuz. Cezamız elan toy bitti. Ben bu derece ecnebi ortak tomar bulunduğu devir Türk aktör yetişmiyor anlayışına tek devir inanamadım. O devre buradan dokunca görecek bulunan da bendim.

2016'ya gittik. Bugün bakıyorsunuz AB vatandaşlarının dolaşımı başıboş bulunduğu Avrupa'da hepsi ecnebi oyuncular serbest. Ben Türk oyuncuların kaybolmasına cezaevi yumabilir miyim? Hayatım boyuncu o oyuncularla muvaffakiyet nail bir tanesi olarak, yabancı-yerli namına söylememek lazım. Acaba bugün Anadolu takımları bu kuraldan ötürü hepimize kelle tutmuyorlar mı? Daha leziz geçmiyor mu?. En hesaplı fiyata aktör buluyorlar. Favoriyi kaldırdılar az elan maçtan önce. Hepsi de Türk aktör oynatıyor. Böyle ortak akıl kesinlikle olabilir. Çok doyurucu değil. Bugün dünyanın en ehemmiyetli takımlarında Türk aktörleri oynuyor. Futbol anca ortak hile ki devim bilimi ortak oyun. Her devir değişime fut uydurmalısınız. Her devir değişiyor. Kulübün tasarrufu seni ne ilgilendirir. UEFA karışıyor mu, hayır. Yapmazsan ego sana ukubet veririm diyor. İnandırıcı olmaktan çok kulüplerin inandırma olması lazım. Rekabet olması lazım. Avrupa şampiyonu olduğumuz devir 4+2 ile oynadım. Ağzımızı da açmadık. Yine açmıyoruz. İnandırıcı, mantıklı, akıllıca peyda etmek lazım. Ortak ortak değişmeyen kabul etmek lazım. Bu Türk futboluna dokunca sağlayan vaka değil asla" açıklamasında bulundu.

Sacha Boey ve Arda Turan'ın keyif durumu

Sacha Boey'un günah vaziyeti ile ait bilgelik sağlayan güzel uran adam, "Kas sakatlığından ötürü Marsilya maçına derece oynamadı. Marsilya maçında kendisi biçim giydi. 65 dakika aşırı güzel oynadı. O dakika ayraç etti, ağrısı olduğunu. Riske girmeden oyundan aldık. Çünkü ulusal maçlar ortada kendine getiririz sanarak düşündük. Beşiktaş maçında da olanaklı sanarak ego söylemiştim. Tedavisi tamamlanmıştı. Biz Rusya'dayken başarım ekibimizle çalışırken semere testlerine girdi. Oyunun bu kimse adale sakatlıkları dönüşünde muhtemelen hızlarla cisim reaksiyonlarının güzel arama edebilmesi lazım. O testlerde hızlara çıkmış bulunduğu az buçuk dert hissetti. Bir müddet elan faydalanamayacağız. Maalesef fut topu ortamında bu kimse sakatlıklar ve şanssızlıklar var. Sacha canlı ortak aktör ve kendisinden beklentilerimi büyük. Sezonun en er açan ekip biz. Buna karşın minimum adale sakatlığı canlı ekip da biziz. İnşallah bitmeme eder. Ben müsaade verdim. ‘Paris'te otama olanaklı miyim?' dedi. Bazen oyuncunun kendini güzel hissetmesi için hakeza ortak şeye gerekseme duyabilir. Ben de akıllıca karşıladım" dedi.
Sakatlığından ötürü tedavisi bitmeme Arda Turan için ise Terim, “Bilek sakatlığı denince bol ortak nesne kabilinden anlaşıldı herhalde. Çok ağırbaşlı ortak günah geçirdi. Ters halde insanın altında kaldı ayağı, bileği. Sağlık heyetimize sorduğumda cevapladığı, Arda koşmaya başladığı an ağrısı var. Alçısı çıktı. Her devir tedavide, gelişigüzel devir çalışmada. Böyle ortak halde aşırı ıvır zıvır ortak eşik var. Ağırlarla o eşiği atladığımızda 1 hafta kabilinden endamsız ortak müddette takıma üstelik verebiliriz dediler. Biz de onu bekliyoruz. Çok üzülüyor. Onun ara sıra olması müstelzim maçlar vardı. Sahanın ortamında halledebileceği maçlar vardı. Oynamasa da vazifesini olağandan yapıyor. Biz de özledik. İnşallah ortak an civar gelecek" halinde konuştu.

"Sadece sahaya mütekâsif peyda etmek istiyorum"

Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir'in Beşiktaş maçıyla ait yorumunun sorulması için ise Fatih Terim, "Ben Gaziantep maçından sonraları bap ile ait yorumumu yaptım. Üzerine söyleyebileceğim toy ortak nesne yok. Rakiplerimizin kaybetmiş bulunduğu haftada elde eden ortak Galatasaray var. Avrupa grubunda gol yemeden reis bulunan Galatasaray var. Oynadığı futbolla, canlı ekibiyle Avrupa'da kendiliğinden yalan ettiren ortak Galatasaray mevcut özen çeken. İlk el Avrupa maçına semere vakitte şakak namına çıkan Galatasaray var. Ben bunun konuşulması icap ettiğini düşünüyorum. Müsaade ederseniz hemen sahaya mütekâsif peyda etmek istiyorum" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu

İLGİLİ HABER
Marcao: Defansif ve ofansif namına üç maçtır yaptığımız şeyleri yapacağız Marcao: 'Defansif ve ofansif namına üç maçtır yaptığımız şeyleri yapacağız'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler