USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Facebook yeni çatı markasını duyurdu: Meta

Bu yılki Facebook Connect Konferansı'nda Mark Zuckerberg yeni şeriklik vizyonunu ve yeni çatı markası Meta'yı tanıttı. Meta'nın yeni gösterimi doğrultusunda, yeni mihrak noktası metaverse'ü yaşama kılmak ve şahısların bağlanak kurmasına, topluluklar bulmasına ve işlerini b

Facebook yeni çatı markasını duyurdu: Meta
30-10-2021 09:28
Her sene planlı Facebook Connect Konferansı, AR ve VR (Artırılmış ve Sanal Gerçeklik) geliştiricilerini, mazruf üreticilerini ve pazarlamacıları ortak araya getiriyor. Bu yılki mevhum etkinlikte de, toplumsal bağlantıdan eğlence, oyun, fitness, iş, edep bilimi bilimi ve ticarete kadar, metaverse tabanındaki deneyimlerin önümüzdeki on yılda ne şekilleneceği incelendi. İnsanların metaverse yaşamına aşama atmalarına asistan olacak yeni Meta araçları duyuruldu.

Meta Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, yeni çatı marka Meta ve metaverse karşı açıklamalarda bulundu.

''Sadece bakmakla kalmayıp deneyimin ortamında olduğunuz, somutlaştırılmış ortak internet''

Metaverse karşı bilim sağlayan Derya Matraş, ''Facebook 2004'te kurulduğunda, şahısların bağlanak ihdas yöntemini değiştirdi. Messenger, Instagram ve WhatsApp üzere uygulamalarla da evren çapında milyarlarca insanı şimdi da güçlendirdi. Teknolojinin yaşamlarımızdaki esas önemi, bizlere kendimizi tabir ika ve dünyayı şimdi da ensesi kalın ortak halde deneyimleme enerjisini ne halde verdiğiyle ilgili.

Önce masaüstünden web'e ve kurnaz telefonlara geçtik. Sonra mesajlaşmadan birbirimize ışık ve videolar yollamaya geçtik. Ama bu yolun sonu değil. Bir ahir ortam ve anahtar şimdi da şümullü olacak. Sadece bakmakla kalmayıp deneyimin ortamında olduğunuz, somutlaştırılmış ortak internet. Biz buna metaverse diyoruz. Metaverse'ü toplumsal teknolojilerin etraflıca yolculuğundaki ortak ahir tekâmül kendisine düşünebiliriz. Bu dünya, şirketimiz düşüncesince de yeni ortak sahife açıyor. Metaverse'de bugün elektronik beyin yahut telefon diyince aklımıza gelmeyen ağız ağıza yeni kategorilerin yanı esna arkadaşlarınızla ortak araya gelmek, düzen oynamak, alım satım gerçekleştirmek üzere imge edebileceğiniz elden elden gelişigüzel şeyi yapabileceksiniz. Bu yenilikler ekranlarda şimdi ortak tomar devir harcamakla ait değil. Metaverse, halihazırda görüntülük karşısında geçirdiğimiz tarihi şimdi güzel duruma getirmekle ilgili.

Metaverse, arada sırada üç buutlu dünyayı kapsayarak arada sırada de fiziki dünyada mevcut kendisine günümüzün çevrimiçi toplumsal deneyimlerinin ortak karışımı kendisine karşımıza çıkacak. Bir arada olamadığımız yıllarda üstelik gayrı insanlarla üç buutlu deneyimler paylaşmamıza ve fiziki dünyada yapamayacağımız şeyleri beraberce yapmamıza imkân tanıyacak'' dedi.

''Metaverse yaşama geçtiğinde, avatarlar bugünün yanay resimleri denli yayılmış olacak''

Metaverse yaşama geçtiğinde nelerin olacağına müteallik açıklamada mevcut Matraş, ''Metaverse yaşama geçtiğinde, avatarlar bugünün yanay resimleri denli yayılmış olacak. Ancak duruk ortak kaynak hesabına çalışkan 3D avatarlar, etkileşimlerinizi bugün çevrimiçi kendisine beklenen bulunan gelişigüzel şeyden aşırı şimdi ensesi kalın duruma getirecek. Yazmak yahut temas etmek yerine, ortak şeyi ellerinizi akım ettirerek, biraz sözcük söyleyerek ve üste arada sırada fikren gerçekleştirebileceksiniz.

Cihazlar, dikkatimizin mihrak noktası olmayacak. Araya dönüşmek yerine, yaşadığımız yeni deneyimlerde bizlere ortak mevcut olma hissi verecek. Metaverse, etkileşime geçebileceğimiz dünyaya yeni katmanlar eklememize müsaade vererek şimdi ensesi kalın deneyimler sunacak. İçerik üreticileri ve sanatçılar, seyircileriyle yeni yollarla bağlanak kurabilecek ve onları bu paylaşılan deneyimlere hakkıyla karışma edebilecek. Son biraz senedir nice insanoğlunun gelişigüzel yerden can alıcı ortak halde çalışabileceğini biliyoruz. Ancak, kimi insanoğlu ortak aradayken diğerlerinin hala açıktan emek vermesi aşırı şimdi ağdalı ortak çözüm alabilir. Bu nedenle, nerede olurlarsa olsunlar her kişiye bire ortak yerde bulunma fırsatı verecek araçları arz etmek oyunun kurallarını değiştirecek'' halinde konuştu.

Connect Konferansı'nda neler duyuruldu?

Matraş, konferansta duyurulan mevzuları şu halde açıkladı:

''Her sene düzenlediğimiz Connect Konferansı'nda bu sene toplumsal bağlantıdan tutun da eğlence, oyun, fitness, iş, edep bilimi bilimi ve ticarete kadar, metaverse tabanındaki deneyimlerin önümüzdeki on yılda ne şekilleneceğini inceledik. Buna ek olarak, şahısların metaverse yaşamına aşama atmalarına asistan olacak yeni Meta araçlarını duyurduk.”

Metaverse'ün merkezindeki evvel vizyonumuz Horizon Home, metaverse'deki eviniz üzere olacak, arkadaşlarınızla beraberce sayaç geçirebilecek, videoteyp izleyebilecek ve oyunları ve uygulamaları keşfedebileceksiniz. Ayrıca Messenger ünlü aramalarını da bu dünyaya getiriyoruz; Messenger'ın dinamik bulunduğu rastgele ortak platformdan arkadaşlarınızla ünlü ortak görüşmeye katılabilecek ve beraberce sayaç geçirebilecek yada VR (Sanal Gerçeklik) mekanlarına yolculuk edebileceksiniz. Yeni spor programlarının yanı sıra, Quest 2 düşüncesince sektöre sürülecek Active Pack takıları şimdi şen spor yapmanızı sağlayacak.

Quest tabanlı yeniliklere ek olarak, Project Cambria'yı da duyurduk. Project Cambria, mütekâmil teknolojilerin hepsi ile donatılmış, yukarı dozaj ortak VR başlığı olacak. Project Cambria'yı çağımızda beklenen bulunan en encam teknolojiye eş programlamayı denemeye doğmak arzu edenler düşüncesince tasarlıyoruz.

Ürün yeniliklerinin yanı sıra, metaverse'ün geleceği düşüncesince ekosisteme de envestisman hazırlamaya bitmeme ediyoruz. AR üzerine Presence Platform ve yeni SDK (yazılım ihya kiti) sürümlerimiz ile geliştiriciler şimdi ortak tomar VR becerisine erişebilecek. Presence Platform geliştiricilerin, ortak kullanıcının fiziki dünyası ile mevhum içerikleri problemsiz ortak halde harmanlamasına okazyon sunacak. Spark AR düşüncesince ise sayısal nesneleri fiziki dünyaya konumlamak ve derinlik ve opaklık içererek şahısların bu nesnelerle realist ortak halde etkileşime girmesini gelmek düşüncesince kullanacakları yeni vesait üstünde çalışıyoruz. Sadece coşku değil, üreteç edep bilimi bilimi içerisinde ne bulunduğu meydana getiren yeni soy sop mazruf üreticilerini terbiyelemek düşüncesince de 150 milyon dolarlık yeni ortak fonu duyurduk.”

Metaverse iş dünyasının geleceğini ne şekillendirecek?

Metaverse'ün iş yaşamına tesirini değerlendiren Matraş, ''Yakında, işletmeler düşüncesince tasarlanmış, fakat bugün satın alabileceğiniz bire ortak mahveden Quest 2 başlığı üstünde dinamik yeni ortak hassa paketi bulunan Quest for Business'ı imtihan etmeye başlayacağız.

Quest for Business, şahsi Facebook hesabınızı kullanılmadan iş arkadaşlarınızla teşrikimesai yapmanızı sağlayacak. Quest for Business başkaca matematik yönetimi, IDP (kimlik sağlayıcı) ve SSO (tek şifreyle giriş) entegrasyonu, üçüncü yan taşınabilir maşa yönetimi ve şimdi ilavesi üzere işletmelerin iş düşüncesince gerekseme duyduğu hususi ortam işlevlerine de imkân sağlayacak. Bu sene sınırlanmış beta ile başlamayı, 2022'de şimdi ortak tomar beta katılımcısına ulaşmayı ve 2023'te de topu topu işletmeler düşüncesince Quest for Business'ı kullanıma sunmayı planlıyoruz.

Ayrıca, çalışmanızı monitörünüzden Quest 2'ye ve yeniden art taşımanızı da kolaylaştırıyoruz. Bugün Slack, Dropbox, Facebook ve Instagram üzere hizmetlerin ve aşırı şimdi fazlasının DOĞRU gelecekte VR üstünde Horizon Home'da 2D açık oturum uygulamaları kendisine çalışacağını ve bunları Quest Store'dan indirebileceğinizi duyurduk. Bu yeni özellik, başlığınızı çıkarmanıza lazım kalmadan iş arkadaşlarınızla lakırtı etmenize, dosyalarınıza erişmenize, toplumsal akışlarınızı güncellemenize ve şimdi fazlasını yapmanıza İmkan verecek.

Horizon Home'da Studio isminde yeni ortak şahsi emek özgülemek sahası ortamını tanıttık. Bu senenin ilerleyici zamanlarında

Horizon Workrooms'a özelleştirilebilir odalar ekleyerek, size işlerinizi çözmek düşüncesince aşırı türlü ayrımlı ortamlar ortada seçme ika ve öz müşareket logolarınızı yahut posterlerinizi odalarınıza anlatış imkanı sunacağız'' açıklamasında bulundu.

Facebook'un metaverse ile hedefleri

Matraş, laflarını şu halde tamamladı: ''Yeni vizyonumuz doğrultusunda, Facebook'un mihrak noktası metaverse'i yaşama buyurmak ve şahısların bağlanak kurmasına, topluluklar bulmasına ve işlerini büyütmesine asistan kazanmak olacak. Metaverse ile beklenen olduğunca ortak tomar kişiye görev özgülemek istiyoruz. Hep beraberce çalışırsak önümüzdeki on sene ortamında metaverse'ün ortak bilyon kişiye ulaşmasını, beniz milyarlarca dolarlık sayısal ticareti barındırmasını ve milyonlarca müstahsil ve geliştirici düşüncesince iş desteği olmasını umuyoruz. Bugün genel ağ üstünden ne denli ortak tomar insanoğlunun sağlık elde ettiğine bakın, bu işlerden çokları biraz sene öncesine denli yoktu bile. Metaverse'ün de insanoğlu düşüncesince nice okazyon oluşturacağını düşünüyoruz.

Metaverse vizyonumuzun anne hatlarını belirledik fakat oraya ulaşmadan evvela nice parçanın oluşturulması gerekiyor. Bu yılki Facebook Connect Konferansı'nda da metaverse'ü yaşama buyurmak düşüncesince sunduğumuz yeni Meta araçlarını tanıttık. Bu süreçte mutlak verim oluşturmanın ehliyetli olmadığını gördük. Aynı sürede ekosistemler meydana getirmeye asistan kendisine milyonlarca insanoğlunun gelecekte ortak oranı olmasını, çalışmalarının karşılığını almalarını ve mutlak mahveden kendisine değil, müstahsil ve geliştirici kendisine da gelişimden yararlanmalarını sağlamamız gerekiyor. Önümüzdeki dönemde, bu manzara doğrultusunda Meta kendisine çalışmalarımızı sürdürmeye bitmeme edeceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler