USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Evlatlarını bağımlılıktan kurtaran anneler 'başka canlar yanmasın' diyerek çabalıyor

Kırıkkale'de evlatlarını madde bağımlılığından kurtararak yaşama tutunmalarını sağlayıcı 16 anne, kurmuş oldukları dernekle ayrımsız sorunları canlı gençlere ve ailelerine dayanaklık etmek oluyor.

Evlatlarını bağımlılıktan kurtaran anneler 'başka canlar yanmasın' diyerek çabalıyor
08-05-2022 12:13
Kırıkkale

Çocuklarını iri savaşım ile bağımlılıktan kurtaran gönüllü kadınlar, verdikleri mücadelenin başkalarına da kalıp olması düşüncesince tahminî müşterek sene geçmiş Umuda Yolculuk Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Derneğini kurdu.

Dernek sayesinde, bağımlı çoluk çocuk ve ailelerine vasıl kadınlar, bilinçlendirme faaliyetlerinin arkası esna gençleri Kırıkkale Valiliğince yaşama geçirilen "Huzur Köy" ile AMATEM ve Yeşilay kabil kurumlara yönlendiriyor. Dernek, iyilikçi iş insanlarının da yardımı ile otama süreçleri tamamlanan ufaklıklara iş olanağı sağlamaya çalışarak, baştan geçinme tutunmalarına imdat sunuyor.

Bağımlılıktan kurtardıkları 7 dinç istihdam edildi

Dernek Başkanı Banu Doğan, AA muhabirine, 2 oğlunun bağımlı bulunduğunu öğrenince kişi çocuklarını ve ayrımsız sorunla savaşım fail gençleri çevirmek düşüncesince güç göstermeye başladığını söyledi.

Yaklaşık 6 senedir bu mevzuda çalıştığını özetleyen Doğan, şöyleki konuştu:

"Annelerle müşterek araya gelmiş şekilde dernek kurmaya değişmeyen verdik. Bir yıla andıran resmi adına topluluk içinde çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. Canı göynük ailelerle değini ettik. Onların dilinden bizim anladığımızı değini kurduğumuz aileler de hissetti. Onların derdine ilaç olduk. Mahalle mahalle gezdik. Nerede bağımlı annesi, babası var ise onlara ulaşmaya çalıştık, dertlerini dinledik. Ortak noktada buluştuğumuzu, kendilerine dayanak olacağımızı söyledik ve derneğimize çağırma ettik."

Doğan, çalışmalarda dobra neticeler aldıklarını belirterek, bağımlılıktan kurtardıkları 7 gencin ayrımlı yerlerde istihdam edildiğini dile getirdi.

"Derneği açarken devletimizin aşırı desteğini aldık"

Kırıkkale'de madde bağımlısı gençlerin, rutin tedavilerinin beraberinde ayrımlı etkinliklerle baştan yaşama bağlanması neredeyse "Huzur Köy Projesi"nin yaşama geçirildiğine dikkati çekici Doğan, şunları kaydetti:

"Orada tedavileri sonlanmış bulunan gençlerimizi de izleme ederek muktezi bölgelere yönlendiriyoruz. Şu anda da Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında hareketli takım sistemini kurduk. Sahadan da dobra neticeler elde ettik. Yeni başlamış bulunan çoluk çocuk düşüncesince ailelere değini ettik. Bütün bunlar bizlere mevki verdi. Derneğimizin faaliyetlerini duyup, 'Oğlum, kızım, eşim bağımlı, elbette müşterek kez izleyebilirim' diyerek arayanlar var. Derneği açarken devletimizin aşırı desteğini aldık. Başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, emektar Valimiz Yunus Sezer ve şu anki Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu aşırı dayanak verdi."

"Gençlerimizi bu illetten çevirmek istiyoruz"

Dernek üyesi annelerden Kezban Avan da "Benim çocuğum kurtuldu, bu derneklerle işim bitti." düşüncesine kapılmadan apayrı annelere ve ufaklıklara iane eylemek düşüncesince çalışmalara bitmeme ettiklerini belirtti.

Çok dobra hissiyat içinde çalıştıklarını aktaran Avan, "Biz aşırı ağladık, aşırı bilinçlilik kaybettik ve çocuğumuzun elimizden gittiğini hissettik. Başka anneler çocuğunu kaybetmesin, ağlamasın, apayrı gençlerimiz batkı olmasın, maksadımız bu. Amacımız, bataklıktaki sineği gebertmek değil de bataklığı kurutmak. Devletimizin ve Banu başkanımızın yardımı, birbirimize bulunan desteğimizle gençlerimizi bu illetten çevirmek istiyoruz." diyerek konuştu.

"Derneği fahri kurduk, fahri çalışıyoruz"

Reyhan Yıldırım ise oğlunun bağımlı bulunduğunu 5 sene sonradan öğrendiğini, daha sonra Banu Doğan ile tanıştığını tabir etti.

Derneğin aşırı desteğini gördüğünü özetleyen Yıldırım, "Banu başkanımız bizi bilinçlendirdi. Başkanla tanışmasaydım bilinçsizdim ve tek bilinçlilik bilmiyordum. Bu cemiyeti fahri kurduk ve fahri adına çalışıyoruz. Eğer başkalarına hayır olabiliyorsak ne bahtiyar bize." dedi.

İlknur Önal da bağımlı bulunan evladı yahut yakını olmadığını, fahri adına dayanak özgülemek düşüncesince dernekte çalışkanlık yürüttüğünü kaydetti.

"Burada gençlerin hem anası bununla birlikte ablası oldum. Elinden tuttuğum dallar var. Devletimize de aşırı teşekkürname ediyorum. Aslında devletimiz eksiksiz olanakları gençlerimize ve ailelerine sunuyor fakat bu mevzuda şuurlu olmadıkları düşüncesince tedaviye müşterek çeşitli yönelmiyorlar." diyen Önal, topluluk adına aileleri bilinçlendirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Önal, "Gençlerimiz, derneğimiz sebebiyle gene toplumsal hayatlarına kavuşabiliyor." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler