USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Esma Nur ve Beyzanur bilekleriyle dünyayı devirip yurda madalyayla döndüler

Dünya Bilek Güreşi Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda değerli madalya ele geçiren Esma Nur Çakmak ile sim madalya elde fail Beyzanur Çelik, geride bıraktıkları turnuva serüvenlerine ilişik en hususi anları ve madalyaya denli uzanan tedbir sür

Esma Nur ve Beyzanur bilekleriyle dünyayı devirip yurda madalyayla döndüler
11-12-2021 15:53
Romanya'nın başkenti Bükreş'te planlı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda arak döken 17 yaşındaki Esmanur Çakmak, savaşım etmiş olduğu 18 gözyaşı altı hanımlar 60 kg kategorisinde değme dü bilekte de böke kendisine yurda kızılca madalyayla döndü. Aynı turnuvada savaşım fail 20 yaşındaki Beyzanur Çelik ise 21 gözyaşı altı dinç hanımlar kategorisinde ikinci kendisine sim madalya kazandı. Dünya Bilek Güreşi Federasyonu'nun 24 Kasım - 3 Aralık tarihleri ortada prezantabl etmiş olduğu turnuvada ay-yıldızlı bayrağı göndere çekici dinç sporcular, yaşadıkları alım çalım mahmul o anlardan bahsederek geride bıraktıkları turnuva serüvenleri kendince içtenlikli açıklamalarda bulundular.

Esmanur Çakmak: “İstiklal Marşımızı okuttuğum ve tamamı dünyaya duyurduğum düşüncesince birlikte tomar mutluyum”

Turnuvaya kızılca madalya tashih etmek düşüncesince gittiğini tamlayan Esmanur Çakmak, “Altın madalya kazandığım düşüncesince birlikte tomar gururlandım. İstiklal Marşımızı okuttuğum ve tamamı dünyaya duyurduğum düşüncesince birlikte tomar mutluyum. Turnuva sürecinde birlikte tomar heyecanlıydım. Biz turnuvaya birlikte tomar motive birlikte halde gittik. Final maçında, Hüseyin hocamın verdiği direktiflerle elimizden geleni yaptık ve kızılca madalyayı aldık. Altın madalyayı tashih etmek hedeflerim arasındaydı. Kesinlikle tamamı amacım bu yöndeydi. Çalışmalara 20 Ocak 2020'de başladım. Ondan buyana çalışmalarım azimle bitmeme etti. Çok derneşik birlikte halde çalıştık. Antrenmanlarım ciddi geçiyordu. Çok bitkin oluyordum yek tek devir emek harcamayı bırakmadım. Haftada 6 devir çalışmaya geliyorduk, onun dışında de istirahat antrenmanlarımız oluyordu. Zor geçiyordu ancak pes etmedik. Pandemiden çevre sabık yıl katılamadık, ertelenmişti. Diyet gerçekleştirmek birlikte tomar zorlamıştı. Sürekli derneşik beslenmeye çalışıyorduk. Yaklaşık 1 buçuk senede hazırlandım. Sürekli çalıştım” ifadelerini kullandı.

“Türk bayrağımızı savurmak istedim”

Dünya şampiyonu kızarmak düşüncesince birlikte tomar çalıştıklarını kaydeden Çakmak, “Pandemi sürecinde evde vücudumun hamam kalması düşüncesince sargaç antrenmanlarıma bitmeme ettim. Sadece bilek antrenmanı çalıştım. Diğer antrenmanlarımı çalışabileceğim birlikte toprak yoktu. Kız sporcularımız birlikte tomar azdı ego de erkeklerle egzersiz yapıyordum. Bu durumun kızılca madalya kazanmamda tesiri bulunduğunu düşünüyorum. Kolumu da yıprattığımı düşünüyorum birlikte taraftan da. Türk bayrağımızı savurmak istedim. Altın madalyayı da bu yüzden tashih etmek istedim. Dünya şampiyonu kızarmak düşüncesince çalıştık ve emeklerimizin karşılığını da aldık. Bundan ahir amacım büyüklerde dünya şampiyonu olmak. Beni kalıp alacaklara tavsiyem; emek harcamayı tek devir bırakmasınlar. Bıkmadan çalışmaya, antrenmanlara bitmeme etsinler. Devamlılık olmaksızın muvaffakiyet olmuyor” halinde konuştu.

Beyzanur Çelik: “Sporcu kimliğinizi yaşattığınız devir orda hissettirdiğiniz devir elhak neticeleri geliyor”

Gümüş madalya elde eden Beyzanur Çelik ise turnuvada delici unsurların birlikte tomar birlikte araba bulunduğunu anlatım ederek, “Bu süreçte birlikte tomar birlikte araba külfet çektik. Bu yollara gelirken hakkıyla birlikte sportmen kendisine birlikte tomar meşguliyet verdik ancak böylece elleme birlikte son elde ettiğimizi düşünüyorum. Türkiye'yi elleme birlikte halde asimilasyon ettiğimizi düşünüyorum. Orda müsabakada birlikte tomar birlikte araba delici unsurlar oluyor, birlikte tomar birlikte araba ayrı ayrı hisler içinde bulunuyoruz yek bunların hepsinde birlikte halde hallediyorsunuz. Sporcu kimliğinizi yaşattığınız devir orda hissettirdiğiniz devir elhak neticeleri geliyor. Maçlar elleme birlikte halde ilerledi. İkinci oldum. Çok ayrı ayrı hissettim. Hem bekliyordum hem beklemiyordum. Bazen kaybedeceğimi düşündüğüm anlamış olur olmuştu. O an sonra müsabakada kürsüye çıktığım devir birlikte tomar heyecanlandım. Çok gururlandım” dedi.

“Hedefim, dünya şampiyonu olmak”

Sporun yaşamına müspet katkıları bulunduğunu kail Çelik, “Hedefim, dünya şampiyonu olmak, bire birlikte sürede antrenörümüzle konuştuğumuzda ‘artık hedefin büyüklerde de böke olmak' dedi. Büyüklerde böke olmayı hâlâ birlikte tomar istiyorum. Sporun hayatıma birlikte tomar elleme getirileri oldu. Yurt dışına çıkacak fırsatım oldu. Daha değişkin kültürleri rüyet şansım oldu. Bu alım çalım ve duygu bambaşka. Ülkeyi asimilasyon yazar oralarda bayrağı dalgalandırmak, İstiklal Marşını söyletmek alelacayip birlikte duygu. Sporda balans birlikte tomar ehemmiyetli birlikte spora başladığınız devir istikrarınızı bitmeme ettirirseniz devamlılık gelir. Başarılı halde çalışırsanız bu neticeleri elde ediyorsunuz” değerlendirmesinde bulundu.

Hüseyin Tuncel: “Türkün enerjisini tamamı dünyaya gösterdiler”

Çakmak ve Çelik'in antrenörü bulunan Hüseyin Tuncel ise sporcularının başarısından çevre gururlandığını belirterek şunları dedi:

“Onların başarısı beni güvenilmez halde gururlandırdı. Bu başarıyı elhak daim bu arada gururla yaşadık. Tabi ki dört başı mamur sporların mahsus zorlukları var. Bilek güreşinde de antrenmanlarımız enine boyuna ciddi ve birlikte tomar kaba geçiyor. Bu antrenmanlara kendileri geliştirdiler ve bunun mükafatını da böke kendisine aldılar. Bu sporcular önceki defa hakeza birlikte yarışmaya katıldılar. Zaten ego de yarışmadan evvela onlara hayattaki en elleme sportmen olduklarını söyledim. Onlar da bunu ispatladılar. Türkün enerjisini tamamı dünyaya gösterdiler. Ben senelerdir ulusal kol antrenörüyüm. Bu etraflıca müddet içinde ülkemize sayımsız böke sporcular yetiştirdim. Ülkemizdeki sportmen potansiyeli güvenilmez derecede iyi. Bunun da nedeni Federasyon Başkanımız Niyazi Kurt'un göreve gelişinden buyana kalan sportmen sayıdır. Bunu bugünlere getiren kızılca başkanımıza ve dümen ekibimize teşekkürname ediyorum.”

Ali Nargüner - Yunus Özkan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler