USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Erol Bilecik: 'Derbiler idare edilmemeli, yönetilmeli'

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Galatasaray derbisinin hem Türk futbolu bununla beraber hakemler düşüncesince dobra müşterek sahife olması temennisinde bulunarak, "Derbiler idare edilecek müşterek karşılaşma değildir, yönetilmesi müstelzim maçlardır" dedi.

Erol Bilecik: 'Derbiler idare edilmemeli, yönetilmeli'
19-11-2021 18:19
Fenerbahçe Başkanvekili ve Kulüp Sözcüsü Erol Bilecik, Fenerbahçe TV'de Galatasaray ile oynanacak bulunan derbi savaşı öncesinde açıklamalarda bulundu. mühim müşterek pik çıkacaklarını tamlayan Bilecik, "Takımımız bu alışveriş haset nitekim yalnızca Türkiye'nin değil, Avrupa'nın ayrıca Dünya'nın evvel 5'i içinde yayınlanan en ciddi maçlardan biri namına ayraç edilen, altı çizilen müşterek derbiye çıkmak olacak. Bu karşılaşma yalnızca takımımızı, futbolcularımızı, uygulayım kadromuzu, yönetimi değil eksiksiz Türkiye'yi görüntülük başına kilitleyen, alışveriş haset ahit 19.00'da iri müşterek heyecanı müşterek açıdan hafriyat fail ekranlardan hem dışarıya vuracak, hem de içeriye vuracak müşterek karşılaşma olacak. Bir açıdan yürekler hakkıyla dalgalanmış olacak. Dolayısıyla heyecanımız nitekim büyük. Geri tadat başladı. Günler değil, saatleri sayabilecek müşterek noktada bulunmaktayız. Çok giranbaha topçu kardeşlerimin bundan müşterek dü devir ilkin sevinçli beyanatları oldu. Samandıra'da maneviyat ve güdeleme sonuç aşama yüksek.

Derbiye anık müşterek hava yuvarı olağandan mevcut. Ben bunu aşırı iri müşterek sevinme ve afiyetle taraftarlarımızla öldürmek isterim. Dün Mert Hakan'ın, hâlâ öncesinde Mesut'un, hâlâ öncesinde gine canan Berke'nin paylaştığı hem ihtisas fikriyat mevcut hem de nitekim kalpten söylemiş oldukları ve bu açıdan atmosferi yansıtan elleme ifadeler var. Bu ifadelerin madun yanlarını okuduğumuz devir takımın inancı, morali ve motivasyonu hakkıyla dört dörtlük namına yerinde. Bütün Samandıra derbiye dört dörtlük anlamıyla anık diyebilirim. Tabii ki ellerinden gelenin fazlasını yapacaklar. Ama rastgele devir şurası da söylemeden edemeyiz. Futbolda da müşterek kader faktörü var. Futbol şansı da arzuluyorum bizim yanımızda olur.

O devir yaşamımızın az buçuk hâlâ bedava olabileceği net. Çünkü elimizden geleni yapacağımız ve futbolcularımızın da yapacağı dair en küçük müşterek şüphemiz yok. Mert Hakan, Mesut ve Berke'nin mesajlarında gerçekte müşterek anne ileti var. Bu da şu; değerli, tartışmasız taraftarımız kâfi ki desteğinizi esirgemeden bizlerle paylaşın. Gerisinde de topun bundan sonraları onlarda bulunduğu yahut işin onlarda bulunduğu dair elhak mesajlar açık. Sadece derbi maçı düşüncesince değil, topu topu senelerde desteklerini bu giranbaha takımımızın üstünden kesin suretle çekmiyor olmamız gerekir. Bu elleme enerji, bu elleme hava yuvarı ezcümle hepsini madun alta koyduğumuz devir eksiksiz camiamızın olağandan derbiye anık olduğuna içten de inanıyorum” cümlelerine arazi verdi.

"Bütün hakemler etkisiz olmalı"

Hakemlerin etkisiz olması icap ettiğinin altını çizen Bilecik, “Bir ehemmiyetli noktanın da altını resmetmek gerekir. Sözlerimin başlangıcında söylemiştim. Sadece ligimizin en kıymettar maçı değil, ayrımsız sürede Avrupa'nın ve Dünya'nın mahdut derbilerinden müşterek tanesi oynanacak lakin müşterek noktanın altını tekrardan çerçeveleyerek, hakkıyla resmetmek icap eder sanarak düşünüyorum. Çünkü alışveriş akşamı ekipler kadar, futbolcularımız kadar, uygulayım kadrolarımız genişliğinde ayrıca onlardan müşterek hacim hâlâ fazla, takımlardan bile hâlâ müşterek tomar fariza ve günah maçı yönetecek hakemlerde.

Bunun altını çizmemiz gerekir. Bütün hakemlerin mesuliyeti emin olun herkesten aşırı hâlâ fazla, bence ehemmiyetli ve kritik. Bu noktada müşterek talebimiz var. Sadece ve sadece, eksiksiz topluluk olarak, idare olarak, sonunda müşterek talebimiz var. Hakem, taraf hakemler, dördüncü hakemler, hasılıkelam buradan eksiksiz hakemlere sesleniyorum ki, etkisiz kazanmak zorundalar. Hiçbir baskının, zira bildiğiniz denli dü senedir tribünlerde dört dörtlük yetenek kesin suretle müşterek karşılaşma oynanmıyordu. Bugün bundan sonraları dört dörtlük kapasitede maçların oynanacağı sekilik atmosferinden bahsediyoruz. Hiçbir atmosferden etkilenmeyen, nazar boncuğu baskıdan, derbilerin bilindik bu tribünlerin tesirinde kalmayan müşterek biçimde yönetimin sürdürülmesi gerekir. Tamamen objektifliği katiyen ve katiyen vasıtasız bırakmamaları gerekir. Sadece ve yalnızca sahada hakkıyla futbolun oynandığı, topun oynandığı, yalnızca pozisyonlara odaklanarak yönetilen müşterek karşılaşma olmasını hem istek ederiz hem dileriz hem de takip edeni olacağız” ifadelerini kullandı.

"Derbiler idare edilmemeli, yönetilmeli"

Maçların idare edilmemesi icap ettiğini de aktaran Erol Bilecik, “Derbiler idare edilecek müşterek karşılaşma değildir, yönetilmesi müstelzim maçlardır. Yönetilecek bulunan bu maçların da objektif, adaletli, etkisiz müşterek biçimde ve nazar boncuğu bası altında olmaksızın yönetilmesi müstelzim maçlar olması gerekir. Bir kere hâlâ altını çiziyorum, bu aşamada doğruluk aşırı hâlâ önemli. Dolayısıyla idare fail müşterek yargıcı grubu değerlendirmek istemiyoruz bu derbide" biçiminde konuştu.

"Sahanın yıldızları hakemler olmamalı"

Derbinin kaderini hakemlerin belirlememesi icap ettiğini dile getiren Bilecik, "Bugün Türk futbolunda en azla konuşulan noktalardan müşterek tanesi hakemlerin eleştirisi oluyor. Nihayetinde bu derbide görülmemiş parafin müşterek sahife açılsın. Bunu diliyoruz, istek ederiz ve temenninin ötesinde umuyoruz artık. Fazlasıyla hakkımız, biricik beklentimiz ve odağımız. Emin olun altını çiziyoruz zira tığ art artan nice noktada ‘tamamız' diyebiliyoruz. Hayatta bulunduğu denli sahada da adaletin kuvvetli, kuvvetlinin de adil olması gerekir. Bu derbi düşüncesince altı çizilmesi müstelzim müşterek hamiş olduğuna inanıyorum. Artık sahanın yıldızının hakemler değil, oyuncular, ekipler olması gerekir. Pazar haset ahit 21.00 bakımından karşılaşma bittikten sonraları nitekim hakemi değil, elleme oyunları konuşmamız gerekir. Tabii ki Fenerbahçemizin başarılarını konuşmamız gerekir" sanarak konuştu.

"Derbide maksat 3 puan"

Galatasaray derbisine 3 nokta hedefleri bulunduğunu kail sarı-lacivertli yönetici, "Hayatın müşterek kuralı vardır. Siz nereye bakarsanız daima oraya gidersiniz. Biz Fenerbahçe toplumu olarak, yönetimi olarak, ekibi namına eksiksiz uygulayım yapımız ve oyuncular namına baktığımız biricik biçim şampiyonluk. Nereye bakarsak oraya gideriz. Şampiyonluğa bakıyoruz, inşallah şampiyonluğa da gideceğiz sanarak düşünüyorum. Bütün giranbaha taraftarlarımıza şurası da beyan etmek isterim; öbür maçlar denli kazananın 3 puandan hâlâ müşterek tomar alacağı müşterek karşılaşma değil nihayetinde. Ama elbette ki altını çizeceğimiz biricik hamiş var; derbi maksadımız biricik ve açık: 3 puanı almak. Bu doğrultuda Fenerbahçemize canıyürekten başarılar arzuluyorum ve milyonlarca taraftarımızı temsilen Yönetim Kurulu namına dört dörtlük tamlama tığ de Galatasaray Stadı'na olacağız, derbide olacağız, takımımızın beraberinde olacağız" dedi.

"Hakemler nazar boncuğu sekilik baskısı altında olmamalı"

Fenerbahçeli futbolcuların sorumluluklarına da yer veren Bilecik, "Günün sonu bakımından futbolcularımız sahalardaki gladyatör falanca değildir lakin formasını giyen, formanın 100 salname emeğini, eksiksiz tarihini, yansıtan insanlarımız demektir. Tabii ki bu sorumlulukları dahilinde bu karşılaşma oynanacak. Ben Fenerbahçemiz düşüncesince sözümü esirgemeden kıvançla söylerim; sahada bu günah dahilinde terimizin sonuç damlasına genişliğinde 90 dakika süresince savaşan, terini formasına akıtan 11 futbolcumuz olabileceği net ve açık. Bu hazırlıkları yaptılar. Bunun müşterek bayrama, şölene dönüşmesi gerekir. Tekrar altını çiziyor olmamız gerekir; alışveriş haset ahit 21.00'da karşılaşma bitiminde yalnızca takımlarımızı, elbette ki özlük başarımızı konuşmamız gerekir, hakemleri değil. Hakemler nazar boncuğu sekilik baskısı altında olmamalı. Tamamen objektif, baskıyı hissetmeden ve az buçuk ilkin de söylediğimiz denli adil müşterek biçimde zira çelim onların lakin sonunda kuvvetlinin de adil olması müstelzim müşterek atmosferde yönetmeliler" ifadelerini kullandı.

"Türk futbolu düşüncesince de, hakemler düşüncesince de elleme müşterek sahife olsun"

Bugüne genişliğinde düçar oldukları mezalim bulunduğunu laflarına ekleyen Erol Bilecik, "Geçtiğimiz yıllarda yitirmiş olduğumuz, bu açıdan söylemiş olduğumuz noktalar nedeniyle puanlar var. Bunların bundan sonraları olmaması gerekir. Türk futbolu düşüncesince de, hakemler düşüncesince de elleme müşterek sahife olsun. Derbiye bununla da bakılması gerektiğine inanıyorum. ‘Haydi Fenerbahçe!' diyen her insana canıyürekten esenleme ve sevgilerimi iletiyorum. İnşallah alışveriş akşamı 19.00'da başlayıp 21.00'da sona erecek bu derbide de utku inşallah bizim camiamızın olsun" açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler