USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Engelli kızı düşüncesince çıkmış olduğu yolda spor kulübü kurdu

Ev hanımı, 3 bebek anası bulunan Gonca İlerisoy, sema engelli kızını sosyalleşmesini gelmek düşüncesince badmintona yönlendirdi. İlerisoy, gayrı evlatların da yararlanması düşüncesince ortak spor kulübü kurdu

Engelli kızı düşüncesince çıkmış olduğu yolda spor kulübü kurdu
22-12-2021 11:45
Ankara

Ankara'da 3 bebek anası ev hanımı Gonca İlerisoy, işitme engelli kızının sosyalleşmesi düşüncesince yönlendirdiği badmintondan öbür evlatların da yararlanması düşüncesince spor kulübü kurdu.

Gonca İlerisoy, çocukluk çağında ıssızlık çekici ve arkadaşları kabilinden dışlanan 18 yaşındaki sema engelli kızını topluma vermek ve sosyalleşmesini bildirmek düşüncesince arayışa girdi. Bu süreçte badmintonu keşfeden ve kızının bu bölgede ilerlemesini sağlayıcı İlerisoy, hâlâ sonradan öbür engelli evlatları da spora isteklendirme kılmak gibi Salyangoz Doğa ve Spor Kulübü Derneği'ni kurdu.

Derneğin meslek harcamaları karşı AA muhabirine bilim verici İlerisoy, kızı İlayda'nın önceki spora başladığında ailesinden nice kişinin, "İşitme engelli ortak bebek spor yapsa ne olacak, yapmasa ne olacak?" söylediğini bildirdi. Bunu söyleyenlere "Çocuğum spor yapmazsa ne yapacak?" laflarıyla karşılık verdiğini aktaran İlerisoy, hâlâ sonradan kızı ile hummalı düzen ortak halde çalışmaya başladıklarını söyledi. İlerisoy, "İnsanların olumsuz yorumları, beni hâlâ aşırı kamçıladı, pes etmedim, etmeyeceğim de. O zaman, onları dinleseydim benim kızım bugün ulusal grup forması giyip iklim haricinde ülkemizi temessül edemeyecekti." dedi.

Kızı İlayda'nın olimpiyatlara eklenmek düşüncesince hazırlandığını tamlayan İlerisoy, şöyleki bitmeme etti:

"Bunun ortak proses olduğunun, verilmesi müstelzim ortak mesai bulunduğunu farkındayım. Spor, çocuğumu sosyalleştirdi, dost etrafı edindi, genel ağ ortamından sıyrıldı, örneğin içtimai medyada kestirmece 3 bin takip edeni varken deminden hâlâ seçici olmaya başladı. Kendisine yararlı olabilecek kişilerle eşlik kılmak istiyor. Bu benim düşüncesince en iri ödül. Başka evlatları da bu spora irsal etmeye başladık. 'Çocuklar bu kanaldan aşırı iyi yürüyebiliyorlar, iyi işler başarabiliyorlar. O devir kılıç bunu derneğe dökelim, ortak pakt durumuna getirelim.' dedik. Kulüp işine de girmemiz hakeza oldu. İşitme engelli fertler de derneğimizden parasız yararlanacak."

İlerisoy, engelli evladı bulunan ailelere şu tavsiyelerde bulundu:

"Ailelere mesajım şu; evlatların mutluluğu düşüncesince kılıç ortak yola çıktıysak banko evvela onların bahtiyar olabileceği meydan bulunması lazım. Bunu sporla sanatla müzikle yapabilir. Bir çocuğun elbette ortak şeye kabiliyeti vardır, aileler pes etmesin. 'Çocuğum engelli' deyip kenarda oturtmasın. Çocuk bizim çocuğumuz, en aşırı mücadeleyi verici karı kazanır. İşitme Engelliler Spor Federasyonu'muzun desteği bizim düşüncesince aşırı kıymetli, devletimizden de değme bölgede engelliye dokunan, erişebilir ortak avlu istiyoruz."

Hedefinin olimpiyatlarda madalya düzeltmek bulunduğunu tamlayan İlayda ise "Spor yaparken mutluyum. Hayalim bulunan şampiyona inşallah bana baht olur. Hedefim, dayanıklı bulunduğu düşüncesince aşırı hummalı düzen çalışmam lazım." ifadelerini kullandı.

"Oğlum aşırı mutlu, kendine itimatı adına geldi"

Dernek üyelerinden Güler Haliloğlu ise sema engelli oğlu Bilal'in beşinci sınıf sürecinde gövde eğitimi dersinde aşırı canlı olamadığını aktardı.

Kafasında implant bulunduğu düşüncesince Bilal'in korunarak rüştiye çağlarına gelebildiğini özetleyen Haliloğlu, şunları kaydetti:

"Ben de içtimai medyadan Gonca kadını strateji ediyorum, Kastamonu'da İlayda'nın etap aldığını ve implantlı evlatların badminton sporcusu bulunduğunu gördüm. Gonca kadınla iletişime geçtim, oğlumun durumundan bahsettim. Ankara'ya geldiğimizde Erkan hocamızla görüştürdü ve Bilal kestirmece 2 senedir bu sporu yapıyor. Şampiyonalarda dereceler aldı. Oğlum aşırı mutlu, kendine bulunan itimatı adına geldi."

İlayda'nın antrenörü Erkan Özkan da sema engelli çocukları, topluma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler