USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Engelleri ortadan kaldıracak teknolojiler TEKNOFEST’te yarışıyor

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Türkiye Beyazay Derneği yürütücülüğünde bu sene önceki kere düzenlenecek bulunan Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasına müracaatlar başladı.

Engelleri ortadan kaldıracak teknolojiler TEKNOFEST’te yarışıyor
14-02-2022 14:29
İstanbul

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Türkiye Beyazay Derneği yürütücülüğünde bu sene önce kere düzenlenecek bulunan Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasına müracaatlar başladı.

TEKNOFEST'ten meydana getirilen açıklamaya göre, yarış kapsamında hususi gereksinimli bireylerin akademik, içtimai ve mesleksel yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları minimum seviyeye düşürecek özellikte sürdürülebilir icraat ile hayat alanlarının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “2030 Engelsiz Yaşam” gösterimi doğrultusunda harekete güzeşte TEKNOFEST, camianın büsbütün bütünleşmeyi amaçladığı yarış kapsamında ilkin sağlık, eğitim, hür yaşam, facia ve insancasına bakımdan çabuk bağlam düşüncesince ağız ağıza erişilebilirliği sağlayıcı plan ve fikirleri yarıştırıyor.

Bireylerin fiziki kabiliyetleri ne olursa olsun her insanın elan güzel müşterek hayat sürmesine asistan iktisap etmek düşüncesince içtimai hata bilinciyle cereyan fail gençler, yarış kapsamında elan yaşanabilir müşterek evren düşüncesince uygulayım bilimi üretiyorlar. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında bu sene önce kere planlı müsabakada bireylerin denktaş müşterek halde potansiyellerini gerçekleştirebildikleri maşeri yaşamı etraflıca yaklaşımlar izlenerek mâniasız geçinme dayanak noktası teknolojisinde gelişmeler sağlanıyor.

Engelsiz geçinme dayanak noktası sağlayıcı fikirlerini teknolojiyle bütünleştiren yarışmacılar gelişigüzel bölgede erişilebilirliği önceleyerek özgün, evcil ve millî kaynaklar kanalıyla projelerini yaşama geçiriyor. Teknoloji odaklı yaklaşımlar ile engellerin azaltıldığı ve hacısı hocası düşüncesince ağız ağıza erişilebilir konseptlerin uygulanmış olduğu yarışmaya sonuç müracaat zamanı 28 Şubat.

Eğitim, keyif ve içtimai hayatta mâniasız projeler

Engelsiz Yaşam Teknoloji sahalarında ayrımlı temalarda projelerini üreten takımlar, nazirsiz fikirlerini yaşama buyurmak düşüncesince hızla gelişen teknolojinin imkânlarından faydalanıyorlar. Yarışma kapsamında Engelsiz Eğitim temasında müracaatta bulunacak öğrencilerden; fiziksel, görme, işitme, zihinsel, içe yöneliklik az daha gelişimsel adına türlü bölgelerde hususi ihtiyaçları bulunan bireylerin terbiye hayatlarını kolaylaştıran analizör sunan plan ve fikirlerin geliştirilmesi bekleniyor. Toplumun gelişigüzel kesimi düşüncesince uygulayım bilimi tabanlı, nitelikli ve yenilikçi terbiye imkanlarına erişmesine imkân sağlayıcı planlar yardımıyla terbiye ve iş hayatında denktaş ve erişilebilir ortamların oluşturulmasıyla bireylerin hayat kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Farklı aksiyon özelliklerine erbap bulunan bireylerin içtimai yaşama çalışan paydaşlık göstermelerini kolaylaştıran ve camianın gelişigüzel kesimi düşüncesince mekânsal, içtimai ve kültürel erişilebilirliği getirmek amacıyla geliştirilen planlar Engelsiz Sosyal Yaşam temasında değerlendiriliyor. Yenilikçi, sürdürülebilir ve âlemşümul dizayn prensipleri ile ahenkli teknolojik plan fikirlerinin geliştirileceği ana konu kapsamında hususi gereksinimli bireylerin toplumla bütünleştirilmesi hedefleniyor.

Bireylerin keyif koşullarını iyileştirerek bu koşulların yanında oluşan zorlukları en uzuv indirecek çözümlerin üretildiği Engelsiz Sağlık temasında ilkin hastalıklar, tanı, otama ve strateji süreçlerine müteveccih planlar geliştiriliyor. Evrensel özellikte keyif sisteminin güçlendirilmesine ulama sağlayacak alet ve teknolojik madun binanın geliştirilmesi amacıyla planlı temada hem keyif hizmetlerine erişilebilirliğin kolaylaştırılması bununla beraber uygulayım bilimi tabanlı yenilikçi yaklaşımlar sunulması bekleniyor.

Eşsiz planlara ödüller TEKNOFEST’ten

Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasında okunabilen müşterek lokma tatlısı gerçekleştirerek gövde dilini güzel kullanabilen, soru-cevap performansı efdal müşterek halde dinleyicilere huzur tutumları da değerlendirilen ekipler arasından kriterleri en güzel halde karşılayan yarışmacılara saygınlık gayeli En İyi Sunum Ödülü veriliyor. İlköğretim ve Ortaokul Seviyesi, Lise Seviyesi ile Üniversite ve Üzeri Seviyesi iktisap etmek az daha üç ayrımlı kategoride planlı yarışmaya Türkiye ve emlak haricinde tahsil gören kâffesi öğrenciler katılabiliyor.

İlköğretim ve Ortaokul Seviyesi ile Lise Seviyesi iktisap etmek az daha gelişigüzel müşterek kategoride birincilik ödülü 15 bin TL, ikincilik ödülü 10 bin TL, üçüncülük ödülü ise 5 bin TL mesabesinde olacak. Üniversite ve Üzeri Seviyesinde değerli bulunan ekipler ortada birincileri 20 bin TL, ikincileri 15 bin TL, üçüncüleri ise 10 bin TL mesabesinde ihsanıhümayun bekliyor olacak.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında, 5-7 Ağustos'ta Trabzon’da düzenlenecek Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasında yorum periyodunu başarıyla bitiren ve dereceye giren ekipler ödüllerini 30 Ağustos-4 Eylül'de Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler