USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Emine öğretmen kepez köyündeki okulu yunak yuvaya dönüştürdü

Bingöl'ün Karlıova ilçesine ilişkin Aşağı Yağmurlu Köyü İlkokulunda öğretmenliğe etap atan Emine Yılmaz, 2 sene içinde hazırladığı plan ve icra ettiği çalışmalarla okulun çehresini değiştirdi, öğrencilerine müşterek aşırı imkanın sunulmasını sağladı.

Emine öğretmen kepez köyündeki okulu yunak yuvaya dönüştürdü
18-01-2022 13:25
Bingöl

Ailesiyle Muğla'da canlı ve aslen Mardinli bulunan 26 yaşındaki Emine Yılmaz'ın ataması, 2020'de önceki fariza noktayı Karlıova ilçesine ilişkin 1800 rakımlı Aşağı Yağmurlu Köyü İlkokuluna yapıldı.

İlk fariza yerindeki okulun nice eksiğinin karşılanması düşüncesince kolları sıvayan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yardımı ile sıvaları dökülen okulun bakım ve onarımını yaptırdı.

Sosyal ve teknolojik gereksinimlerin karşılanabilmesi düşüncesince Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına arz etmek neredeyse "Yediden Yetmişe Herkes düşüncesince Eğitim, Kültür ve Sanat" projesini hazırlayan Yılmaz'ın projesinin onaylanmasıyla muhtelif atölyelerin malzemeleri okula gönderildi.

Her sabahleyin sobayı yakarak sınıfı öğrenciler düşüncesince hazırlıyor

Sınıfın zeminine halı döşeyip, öğrencilerine ukulele, gitar ve değişik beyin oyunlarını sunan Yılmaz, aceleci ve kablosuz genel ağ sistemiyle birleştirilmiş sınıftaki 9 öğrencisine bakım veriyor.

Eşiyle kaza merkezine yerleşen Yılmaz, şita aylarında kar ve tipide herhangi birlikte devir 40 kilometrelik yolu büküm ettikten sonraları okuluna ulaşıyor.

Yılmaz, şems saatlerinde sıcaklığın sıfırın altında 15'lere denli düşmüş olduğu köyde, sobayı acıtmak düşüncesince 1 mt. seviyesini aşan karda yayan odunları kovayla sınıfa taşıyor. "Benim zeki çocuklarım" söylediği öğrencileri gelmeden sobayı yakarak sınıfının ısınmasını sağlayıcı Yılmaz, 1, 2, ve 4. dershane öğrencilerini dostlukla karşılıyor.

Öğrencileriyle sobanın çevresinde armut minderlerin üstünde im kıraat etkinliği yapan, bowling ve beyin oyunları oynayan Yılmaz, ukulele eşliğinde şarkılar söyleyerek onların elleme çağ geçirmesini sağlıyor.

Okulun müdürü, öğretmeni ve hizmetlisi

Yılmaz, AA muhabirine, göreve başladığından beri birlikte güruh "iyi ki" biriktirdiğini, herhangi birlikte devir eve döndüğünde fariza yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Mesleğini hakeza birlikte köy mektebinde yapmasının namına iri sınama katığını aktaran Yılmaz, okulun müdürü, öğretmeni ve hizmetlisi bulunduğunu belirtti.

Okulda göreve adım atar başlamaz gereksinimleri belirlediğini özetleyen Yılmaz, velileri görüşme ettiğini, ege ve öğrencilerinin yardımı ile okulu güzelleştirdiklerini kaydetti.

"Okula girer girmez, mektepli olsaydım nite birlikte okulda kıraat etmek arzu ederdim diyerek düşündüm. Bunu manzara ederek çalışmalara başladım" diyen Yılmaz, öğrencilerini elleme insanoğlu olmaları anlamında yetiştirmeye çalıştığını dile getirdi.

"Engeller bizlere ayrımsız sürede birikim ve sınama sağlıyor"

Öğrencilerin aşırı kararlı bulunduğunu dile getiren Yılmaz, şu şekilde konuştu:

"Çocukların gözlerindeki isteği, ümidi gördüğüm devir çektiğim teessürat çabucak kayboluyor. Kapıya etap attığım an geleceğe etap attığımı düşünüyorum. Okulda esasta geleceği akıllıcasına yürüyoruz. Ben de çocuklardan nice bilinçlilik öğreniyorum. Coğrafya baht olabiliyor ancak o kadere doğrulama olmamak gerek. Kaderi irademizle şekillendirebiliriz."

Projesinin ikrar edilmesinin kendisini aşırı bahtiyar ettiğini tabir fail Yılmaz, ufaklıklara şaşırtı yaparak sınıfı rengarenk minderlerle düzenlediğini, öğrencilerin sınıfın toy vaziyetini görür görmez aşırı şaşırdığını kaydetti.

Zorlu şartlarda fariza yaptığını dile getiren Yılmaz, "Ülkemizin nice durumunda bu dayanıklı şartlar mevcut. Ama tığ inandığımız yolda yürüyorsak önümüze çıkan herhangi birlikte engeli birlikte okazyon şekilde değerlendirmeliyiz. Çünkü bu engeller bizlere ayrımsız sürede birikim ve sınama sağlıyor." ifadelerini kullandı.

"Öğretmenimiz çabaladı, bizlere herhangi birlikte şeyi öğretti"

4. dershane talebesi Sadi Aslım da henüz evvela okullarında muhtelif sıkıntıların bulunduğunu anlatarak, öğretmen Yılmaz'ın toy eşyalar ve aldatmaca malzemeleri getirdiğini söyledi.

Okulu aşırı sevdiğini ve eve değerlendirmek istemediğini özetleyen Aslım, öğretmenini aşırı sevdiğini belirtti.

10 yaşındaki Esmanur Öztürk ise okula önceki başladığında aşırı şaşırdığını belirterek, "Emine öğretmenimiz bizlere ukulele çaldırdı. Ona aşırı teşekkürname ediyorum. Her devir bizim yanımızda." dedi.

4. dershane talebesi Bünyamin Turgut da öğretmeninin yardımı ile derslerinde kalburüstü bulunduğunu aktararak, "Öğretmenimiz çabaladı, bizlere herhangi birlikte şeyi öğretti ve deli dolu olduk. Bilmediğimiz nice oyunu ve ukuleleyi öğretti." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler