USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ekiplerden cazibe arızalarına süvari müdahale

Yılın şişman bölümünde karla ciltli bulunan Doğu Anadolu'da fariza eden çarpıcılık arıza ekipleri, vatandaşın karanlıkta kalmaması düşüncesince çarpıcılık arızaları bulunan alana snowtrack ve kar motorunun beraberinde atlarla yahut karda yayan ulaşıyor.

Ekiplerden cazibe arızalarına süvari müdahale
03-01-2022 12:20
Erzurum

Türkiye'nin doğusunda, dondurucu soğuklarda karla ciltli bölgelerde işlev verici cazibe arıza ekipleri, vatandaşlara çetince şita şartlarında okunabilen cazibe enerjisi getirmek düşüncesince devir kurnaz atlarla karlı metodları aşıyor.

Yurtta kışın en kaba geçmiş bulunduğu ve senenin iri bölümünde karla ciltli bulunan Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı ile Bayburt, Erzincan ve Iğdır'da işlev verici Aras Elektrik Dağıtım AŞ (Aras EDAŞ), çetince şita şartlarının yaşandığı bölgede hem vatandaşlara bununla beraber işletmelere erke aktarımını problemsiz halde sağlamaya çalışıyor.

En faziletli rakımlı illerden bir tanesi bulunan ve dondurucu soğukların bilgili bulunduğu Erzurum'da cazibe kesintilerinin en organ indirilmesi düşüncesince iri efor harcayan Aras EDAŞ ekipleri, bulunan yolun kar ve tipi zımnında boğunuk olması yahut kere olmaması yardımıyla vasıtayla ulaşımın bulunmadığı kırsaldaki birtakım noktalara bata çıka ulaşıyor.

Elektrik arızalarını bertaraf kılmak düşüncesince kırsaldaki konveksiyon hatlarının bulunduğu alanlara revan görevliler, semt genelinde 750 şahsiyet arıza kadrosu ile vatandaşlara işlev ediyor.

Aras EDAŞ, gruplar halindeki bu takımlar ile başta kardan çevre ulaşılamayan ve ya yolu namevcut kırsaldaki arızalara 4 çeker vasıtaların yanında 2 at, 1 kar motoru ve 1 paletli kar kahır uzlaştırıcı (snowtrack) ile karışma ediyor

Aldıkları asayiş önleminin peşi esna dondurucu soğuklarda faziletli yüklülük hatlarına çıkarak konveksiyon tellerindeki arızaları gideren ekipler, vatandaşın karanlıkta kalmaması düşüncesince karla ciltli nobranca arazilerde, kar yağışı, tipi ve dondurucu soğuklarla da savaşım ediyor.

Erzurum'daki ekiplerin arızalara karışma kılmak düşüncesince karla ciltli rustik bölgede meydana getirdiği mücadele, Anadolu Ajansı ekibince drone ile görüntülendi.

Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, AA muhabirine, Türkiye'nin en mütekait coğrafyasında vatandaşa işlev verebilmek düşüncesince hız gösterdiklerini söyledi.

"Kışın bilgili bulunduğu bu güçlü coğrafya ve hava koşullarında çalışabilmek düşüncesince yaz aylarının baş döndürücü altın günlerini baş döndürücü güzel değerlendiriyoruz." diyen Akbaş, bitirdikleri yatırımlarla, acemi şebekeler ve aceleci bakımlarla şita aylarına problemsiz girmeye çalıştıklarını belirtti.

"Vatandaşımızı elektriksiz tutmak düşüncesince hız ediyoruz"

Önemli müşterek rolü yürüttüklerini vurgulayan Akbaş, "Bugünlerde vatandaşımızı elektriksiz tutmak düşüncesince hız ederiz fakat buna karşın oluşabilecek aksaklıkları engel olmak düşüncesince de arkadaşlarımızı eğitiyoruz. 7 il, 58 ilçe, 4 bin köy, mahalle ve mezrada fariza özne arkadaşlarımız, 24 sayaç esasına uyarınca çalışıyor. Hepsini kutlama ediyorum. Zorlu toprak yapısında çalışmanın behemehâl zorlukları var." dedi.

Akbaş, şebekelerin mütekait hava koşullarında arıza yapmaması düşüncesince gökçe edebiyat bakımlar yaptıklarını, bunun da faydalarını bu güçlü şita koşullarında gördüklerini, bölgede esbak yıllara kıyasla cazibe kesintilerinin iri miktarda azaldığını söyledi.

Akbaş, şu halde bitmeme etti:

"Bölgemizde cazibe kesintisini unutturmayı hedefliyoruz. Zor toprak şartlarında kol de takım da önemlidir. Ekiplerimiz filhakika eğitimlerine hız ediyor, müşterek de ekipmanlar da önemli. Arazilere erişim emeksiz sağlanmıyor, ulaşımın bulunmadığı senelerde kar motorlarıyla, atlarla müşterek halde vatandaşları elektriksiz bırakmamaya hız ediyoruz. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kabilinden ağırbaşlı halde izlem edilen arızaya erişme süresi, alanımızda geçmişe kıyasla baş döndürücü kısaldı."

"Vatandaşımız cazibe kesintisini unutacak"

Arıza suç duyurusu verici vatandaşların kendileri ile bağlantı kurduğu andan itibaren davet cihazı merkezi sisteminin ekipleri hızlıca harekete geçirdiğine dikkati çekici Akbaş, "Geçmişte bulunak kontrol zorluğumuz vardı gücün deminden ekiplerimiz coğrafi bilim sistemiyle çelimsiz müddette arıza bulunan alana ulaşıyor, bu da süreyi kısaltıyor. Bu da vatandaşın lehine müşterek durumdur." diyerek konuştu.

Hizmet kalitesinin önemini vurgulayan Akbaş, "Biz, işlev kalitesi yönünde abonelerimiz düşüncesince ağırbaşlı açıdan akın ve teknolojik yatırımlar yapmış kurumuz. Biz lağım döşemi altyapısını güçlendirdikçe de yurttaşlarımız bu bölgede cazibe kesintisini inşallah unutacak." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler