USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ebe olan eşinin sözüyle başladı, damar yolu görüntüleme cihazı üretti

Ebe olan eşinin çocuk ve çocuklarda damar yolu açmada yaşadıkları sıkıntıları anlatması dair harekete güzeşte Gaziantepli Müslüm İncedal, 2 ayda damar yolu görüntüleme cihazı geliştirdi. Bebek ve evlatların damarını açık ortak biçimde görüntüleyen cihazın patentini Sa

Ebe olan eşinin sözüyle başladı, damar yolu görüntüleme cihazı üretti
07-01-2022 14:29

Gaziantep'te evinin ortak katında defans sanayiye müteveccih cihazlar geliştiren Gaziantepli kaşif Müslüm İncedal, şvester ve ebelerin bebeklerin damar alternatifini açmada yaşadıkları problemi geliştirdiği cihazla ortadan kaldırdı.

Ebe olan eşinin tutkusu hesabına çalışmaya başlamış olan İncedal, 2 ay kabilinden endamsız ortak müddette yüzdelik beniz evcil imkanlarla damar yolu görüntüleme cihazı üretti.

Testleri Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin Acil Servis'inde meydana getirilen cihaz, hekim ve ebeler çeşidinden baş döndürücü kalburüstü bulundu.

Damar yolu açım sırasında yaşanmış olan damar patlamalarının önüne geçecek olan cihaz sebebiyle bundan sonra çocuk ve evlatların canı yanmayacak.

Patentini Sağlık Bakanlığına verecek

Cihazın hastanelere yaygınlaştırılması düşüncesince Sağlık Bakanlığı'ndan dayanak noktası beklediğini tabir fail Müslüm İncedal, cihazı ticari kaygıyla değil ulusal vebal bilinciyle ürettiğini belirterek, cihazın patentini Sağlık Bakanlığı'na hasretmek istediğini söyledi.

Her obje oyun ebesi eşinin sözüyle başladı

Ebe eşinin çocuk ve evlatların damarlarının kemiksiz görünmemesinden çevre iri ağırlık yaşadıklarını söylemesi hesabına çalışmaya başladığını özetleyen İncedal, “Cihazı hastanenin Acil Servis'inde de kullandılar. Çok kalburüstü buldular. Bu cihazın yaygınlaştırılmasının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Çünkü yaşlı, obez ve çocuklarda bu damar yolu görüntüleme baş döndürücü güç oluyor. Defalarca enjeksiyon boğmak mecburiyetinde kalıyorlar” dedi.

“Damar patlaması hem sağlıkçıyı aynı zamanda aileyi negatif etkiliyor”

Yeni doğan bebeklerin damarlarının kırışık olmasından çevre görünmediğini aktaran İncedal, oyun ebesi eşinin bu halden namına bahsettiğini söyledi. Eşinin namına hakeza ortak cihazın lazım bulunduğunu aktardığını tamlayan İncedal, “Hastanenin Acil Servis girişinde etkin ortak hekim arkadaşımız var. O da bana bu cihazın baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu söyledi. Derindeki ikinci ve üçüncü katmandaki damarlara erişmek sıkkın ortak süreç. Bazen bebeklerin damar yollarında patlama oluyor. Bu hem keyif mensubu üstünde aynı zamanda pestil yakınları üstünde negatif ortak ağırlık oluşturuyor. Bu kötü etkileri ortadan dağıtmak düşüncesince ortak araştırı yaptım. Dünya genelinde mevcut çözümlere ve cihazlara baktım. Japonya'da ortak şirket benim yaptığım cihaza benzeşim ortak cihaz üretmiş. Bende o fikirden yola çıkarak bu cihazı öz ibdai tasarımımla ürettim. Sağlıkçı ne derece görmüş geçirmiş olursa olsun sağlıkçılar bu zorluğu yaşıyor. Sabahtan akşama derece damar yolu açan ortak ad bebeğe balya geldiği devir bu problemi yaşayabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Bakanlığı bu cihazı alıp yaygınlaştırsın”

Damar yolu açılması müstelzim rastgele vaziyette bu cihazın kullanılabileceğini laflarına ekleyen İncedal, “Bu cihazı ego ticari endişe ve amaçla üretmedim. Milli vebal bilinciyle geliştirdim. Bu cihaza şayet Sağlık Bakanlığı eş çıkarsa kâffesi Türkiye'ye yaygınlaştırabiliriz. Patentini de nezaret alsın ama çocuklardaki ve bebeklerdeki bu dava çözülsün. Yaşça iri kişilerin enjeksiyon yaptırmaktan korktuğunu görüyorsunuz. Bu geçmişten kaynaklanabiliyor. Bu cihazla bu problemi ortadan kaldırabiliriz. Cihazdaki uygulayım bilimi yüzdelik beniz evcil ve millidir. Bu cihazı 2 ayda ürettim. Cihazın istihsal maliyeti de düşüktür. Sağlık Bakanlığı bu cihazı alsın üretip yaygınlaştırsın” sanarak konuştu.

Muhammet Abdulkadir Esen
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler