USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Düzce'de konuk edilen depremzede çocuklar, fahri oyun dostlarıyla maneviyat buluyor

Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla aileleriyle Düzce'ye gelen çocuklar, fahri bacı ve ağabeyleriyle oynadıkları oyunlarla depremin negatif atmosferini geride bırakıyor.

Düzce'de konuk edilen depremzede çocuklar, fahri oyun dostlarıyla maneviyat buluyor
22-02-2023 14:07
Düzce

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat'ta gerçekleştirilen ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin arkası sıra şehirde konuk edilen afetzede aileler, Gençlik ve Spor Bakanlığına ilişkin Zahidül Kevseri Kız talebe Yurdunda konaklıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi çalışanı ve fahri gençler, depremin kollar üstündeki negatif etkilerini düşürmek üzere Malatya ve Hatay'dan gelen küçük afetzedelere değme gündüz türlü aktiviteler düzenliyor.

Çuval ve er bezi nakil yarışı, ip atlama, yapboz, futbol, voleybol, beniz pentür ve beyaz perde kabilinden aşırı sayıda etkinlikle evlatların dobra devir geçirmesini sağlayıcı gönüllüler de endişeleri unutturup yüzleri güldürmenin mutluluğunu yaşıyor.

"Yeni okulumu sevdim"

Malatya'dan gelen 12 yaşındaki depremzede Ayşenur Yaylacı, AA muhabirine, kendilerine zevcelik fail büyükleriyle dobra sayaç geçirip eğlendiğini söyledi.

Burada acemi okuluna başladığını özetleyen Yaylacı, "Malatya'da deprem bulunduğu düşüncesince buraya geldik. Okula da başladım. Yeni okulumu sevdim. Sınıftakilerle de dost olduk. Derslerimi yapıyorum, aşındırmak yiyorum ve dostlarımla oynuyorum." diyerek konuştu.

Yaylacı, değme gündüz top, tenis, saklambaç ve yakalamaca kabilinden oyunlar oynadıklarını belirterek, "Şu anda eğleniyorum ve dobra sayaç geçiriyorum." dedi.

Hataylı afetzede 8 yaşındaki Emircan İlban da futbol, basketbol, ip incizap ve yapboz kabilinden oyunlar oynadığını, acemi ihvan edindiğini aktardı.

Okuldan ulaşınca ödevlerini yaptığını ve acemi dostlarıyla oyunlar oynadığını dile getiren 8 yaşındaki Muhammet İlban, şunları kaydetti:

"Futbol, ip çekmece ve ip atlama oynuyorum. Okula gidip geliyorum ve ödevlerimi yapıyorum. Yeni arkadaşlarımı da tanıdım. Okuldan sonradan gelip burada oyun oynuyorum."

4. sınıfa revan Ayşegül Balo, türlü oyunlar oynayarak sayaç geçirdiklerini anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler