USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Dünyanın ve Türkiye'nin önde mevrut STK'ları 'kız evlatlarının sayısal eşitliği için&#

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sabancı, "Artık tarihi geldi. Kalıp yargıları kırarak kız evlatlarının da sayısal son zamanların liderleri bulunduğunu belirtmek ve haklarını savunurken onlara arkalamak düşüncesince kadın daima beraberce çalışalım." dedi.

Dünyanın ve Türkiye'nin önde mevrut STK'ları 'kız evlatlarının sayısal eşitliği için&#
12-10-2021 12:50
İstanbul

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, "Artık tarihi geldi. Kalıp yargıları kırarak kız evlatlarının da sayısal dönemin liderleri bulunduğunu açıklamak ve haklarını savunurken onlara arkalamak düşüncesince eş rastgele daim baş başa çalışalım." dedi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin (UN Women) Türkiye ofisleri iş donanmasında 7. Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı düzenlendi.

Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında bu sene "Dijital Çağda Kız Çocuklarının Liderliği" temasıyla planlı toplantının açılışında mütekellim Vuslat Doğan Sabancı, her insanın eş hedefinin "her bölgede kız ve koca evlatların denk anabolizma edilmiş olduğu ve ayrımsız fırsatlardan yararlandığı, kız evlatlarının da güçlenerek rastgele mevzuda önderlik etmiş olduğu müşterek dünyaya ulaşmak" bulunduğunu söyledi.

Devletlerin, sivil polis polis toplumun, bireylerin çabalarıyla dinç kızların ve hanımefendilerin akreditasyon haklarını dulda dair sonuç senelerde ilerlemeler kaydedildiğini dile getiren Sabancı, "Ancak hepsi müspet gelişmelere rağmen, dünyanın katı aşırı durumunda nice mevzuda kız çocuklarına müteveccih önyargı ve eşitsizlikler bitmeme ediyor. Bu alanlardan en müşterek tomar özen çekenlerden birisi ise zarfında bulunduğumuz yüzyıl düşüncesince dirimlik bulunan sayısal eşitsizlik." sanarak konuştu.

Sabancı, kız evlatlarının hala bilim, teknoloji, mühendislik ve aritmetik sahalarında yeteri denli anabolizma edilemediğini belirterek, evren genelinde genel ağ kullanımında yüzdelik 17'lik müşterek eşey farkı olduğunu, ceninisakıt ve itidalli gelirli devletlerde baylara layıkıyla 300 milyon şimdi az kadının hareketli internete erişebildiğini anlattı.

Bu sayısal uçurumun, hanımefendilerin ve dinç kızların eğitim, keyif ve mali katılma kabil hizmetlere erişimini şimdiden zora soktuğunu vurgulayan Sabancı, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Dünyada dijitalleşme arttıkça bu kabil ölçün hizmetlere iktiran yapmak hanımlar ve dinç kızlar düşüncesince şimdi da olanaksız duruma gelecek. Oysa hızla gelişen teknolojinin yarıcı olmaktan çok iri müşterek eşitleyici durumuna gelmesini sağlayacak stratejiler ihdas yapmak aşırı önemli. Yoksa sayısal eşitsizlikler gayrı eşitsizlikleri artıracak, hanımefendilerin iş gücüne katkıda bulunma, dünkü beceriler iktisap ve bilgiye iktiran fırsatlarını engelleyecektir. Bu teknolojik eşitsizliğe sonuç vermenin yolu, ilim ve ilim teknolojileri ile ilişik bölgelerde arazi meydan dinç kızlara dirlik münteşir haldeki menfi önyargıları ortadan kaldırmaktır."

"Kız evlatlarının sayısal dünyada önderlik etmesi periyodunu desteklemeliyiz"

Vuslat Doğan Sabancı, Aydın Doğan Vakfı'nın kız evlatlarının eğitimi ve fırsatlara denk erişimi düşüncesince meydana getirdiği çalışmalardan bahsederek, bu bölgede bitirdikleri faaliyetleri anlattı.

Her sene UNICEF, UN Women, UNFPA iş birliğiyle Dünya Kız Çocukları Günü'nde sosyal farkındalığı güçlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Sabancı, etkinliğin anne temasını bu sene "Artık Zamanı Geldi: Dijital Çağda Kız Çocuklarının Liderliği" kendisine belirlediklerini söyledi.

Kimsenin geride kalmamasını ısmarlamak düşüncesince kızları şimdi müşterek tomar fırsata ehil olabilecekleri becerilerle donatmaları icap ettiğini aktaran Sabancı, "Ayrıca bu aşırı ehemmiyetli mevzuyu gündemde avlamak düşüncesince de hepsi gücümüzü kullanmalıyız. Kız evlatlarının sayısal dünyada önderlik etmesi periyodunu desteklemeliyiz. Önümüzdeki proses zorlu, fakat çabaya değer. Hepimiz çözümün müşterek parçası olmalıyız." sanarak konuştu.

Sabancı, vakıf kendisine hepsi deneme ve ilim birikimlerini paylaşmaya, dünkü planlar ve iş birlikleri üretmeye anık olduklarını belirterek, hepsi bölgelerde kız evlatlarının denk fırsatlara ehil olması ve seslerinin şimdi feyyaz çıkması düşüncesince el ele vermeleri icap ettiğini vurguladı

Kadınların çalışkan kendisine değişmeyen süreçlerine katıldıkları kurumların aşırı şimdi güzel bulunduğunu dile getiren Sabancı, "Artık tarihi geldi. Kalıp yargıları kırarak kız evlatlarının da sayısal dönemin liderleri bulunduğunu açıklamak ve haklarını savunurken onlara arkalamak düşüncesince eş rastgele daim baş başa çalışalım." ifadelerini kullandı.

"Kız çocuklarına envestisman şimdi çelimli toplumların yapımı düşüncesince önemli"

UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Afshan Khan ise kız çocuklarına meydana getirilen yatırımın hoppadak bireylerde değil şimdi çelimli toplumların inşasında ehemmiyetli gösteriş oynayacağını söyledi.

Kızların değişimin ve gelişmenin sevimsiz gücü olacağını dile getiren Khan, "Salgında, silahlı çatışmalarda ve saf afetlerde gördüğümüz eşi istikrarın organizasyon edilmesinde hanımlarımız en ön cephede arazi almaktadır." dedi.

Khan, toplumların çıkarını gözeten hanımefendilerin güzel inovasyonlara imza attığını, hepsinin güzel girişimci, mühendis, doktor, siyasi olabildiğini ve bu listenin uzayıp gittiğini kaydederek, kız çocuklarına meydana getirilen yatırımın ve onlara denk fırsatlar sunulmasının sürdürülebilir kalkınmayı sağlayacağını vurguladı.

Artık şimdi müşterek tomar kadının reis olduğunu, er yaşta dünyaevi ve öğrenime katılımda iyileşmeler yaşandığını özetleyen Khan, fakat hala aşırı sayıda kız çocuğunun kişi haklarını yaşamaktan yoksun olduğunu, sosyal eşey farklarının giderilmesinin 107 yılı alacağının konuşulduğunu anlattı.

Khan, "İstatistiklere baktığımızda 123 milyon şimdi az kadının internete ve telefona erişimi var. Kadınların baylara nazaran çokbilmiş telefona iktiran ihtimali yüzdelik 26 şimdi az. Bu nicelik Asya'da yüzdelik 30'lara çıkıyor. Kızlarımızın ve kadınlarımızın bilim, teknoloji, mühendislik dalında temsiliyeti hala matlup düzeylerde değil." sanarak konuştu.

"Siber zorbalığın ve siber tacizlerin engellenmesi gerekiyor"

Afshan Khan, eşey sabah akşam bariyerlerin aşılması icap ettiğinin altını çizerek, siber zorbalığın ve siber tacizlerin engellenmesi icap ettiğini söyledi.

Kadınların yüzdelik 34'ünün devre içi hızlı dirlik karşıya kaldığını dile getiren Khan, Z kuşağında devre içi hızlı uğraşmak mecburiyetinde küsurat kız sayısının 3'te müşterek bulunduğunu anlattı.

Khan, "Acaba bu problemleri giderilmiş buyurmak düşüncesince elimizden geleni yapıyor muyuz? Toplumsal eşey eşitsizliği noktasında ağır değişimler var. Cinsel şiddet, eşeysel rahatsızlık ele alınmaya çalışılıyor. Tüm kazanımlarımız noktasında ağır kayıplarla dirlik karşıya kalıyoruz. Tam manasıyla eşey eşitliği düşüncesince ağır savaşım vermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Tüm kız çocuklarına, hanımlara ve şahıslara müteveccih ayrımcılığa dirlik savaşım taahhüdünde bulunduklarını anımsatan Khan, laflarını şöyleki tamamladı:

"Artık eş harekete mürur dair müşterek aşama şimdi öteye gitmemiz gerekiyor. Daha müşterek tomar çabalamalıyız. Daha sosyal ve eksiksiz eşey eşitliği sabah akşam mücadelemizin sayısal ortamı da kapsaması ince önemlidir. Artık tarihi gelmiştir. Uluslararası toplumun, hususi sektörün, ailelerin, öğretmenlerin ve hepsi paydaşların bu mevzuda çabalarını yoğunlaştırması, kız evlatlarının yaşama manalı ve sakıncasız iştirakı düşüncesince güç göstermeliyiz."

"Dijital dünyada eşitsizliğin güçlenmesini bildirme edemeyiz"

UNFPA Türkiye Temsilcisi Hassan Mohtashami de bundan böyle kişilerin hayatlarının dijitalle konfedere vaziyette bulunduğunu belirterek, internete erişmeden yaşamı sürdürmenin az şimdi olanaksız durumuna geldiğini söyledi.

Sosyal iletişim araçları kullanımının başta çoluk çocuk düşüncesince elzem duruma geldiğini dile getiren Mohtashami, Türkiye'de rastgele 5 insandan 4'ünün interneti rastgele devir kullandığını bildirdi.

Mohtashami, Türkiye'de rastgele 5 insandan birisinin sayısal şiddete uğradığını kaydederek, şu açıklamalarda bulundu:

"15-17 gözyaşı aralığında sayısal şiddete uğrama payı 3'te 1. Kızlar, çevrimiçi iletişimin asliye ögesi. Kızların vürut çağlarında dijitalde yaşadıkları repertuvar hayatları süresince onlara haremlik edecek. Ergen evlatların sayısal dünyada ehil oldukları haklarını bilmeleri aşırı önemli. Özellikle gövde özerkliği açısından apaydın olmalı. Dünya genelinde hanımefendilerin ve kız evlatlarının az şimdi ½ si bedenî özerkliğinden mahrum. Bu, onları menfi etkiliyor. Dijital dünyada eşitsizliğin güçlenmesini bildirme edemeyiz. Teknolojiyi kız çocuklarımız düşüncesince kullanalım. Cinsel keyif ve bedenî özerkliğin gereklerini hesabına gelmek düşüncesince çalışmalarımızı yapacağız."

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Direktörü Asya Varbanova da etkinlikte meydana getirdiği konuşmada, BM Kadın Biriminin faaliyetlerinden bahsetti.

Dijital dönemin avrat girişimcilerine esin verici buluşma

Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı kapsamında gazeteci ve anonsör Afşin Yurdakul'un moderatörlüğünde avrat girişimcilere esin verici müşterek iltisak gerçekleşti.

Hepsiburada ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, evren uygulayım bilimi borsası Nasdaq'ın önceki avrat başkanı ve yukarı yöneticisi (CEO) Adena Friedman ve UNICEF Genel Başkanı Henrietta Fore, Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı hususi Oturumunda müşterek araya geldi.

Teknoloji dalında avrat girişimciliğinin cesaretlendirilmesi ve hızla gelişen teknolojinin avrat girişimciliği ile kız evlatlarının gelişimine bulunan manivela tesiri dair konuşmaların yapıldığı oturumda, katılımcılar deneyimlerini paylaştı.

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, ehemmiyetli müşterek değiş ve transformasyon arasında olduklarını belirterek, bu transformasyon sürecinde hanımefendilerin ilim ve teknolojide doğrulukla temsilinin sağlanmamasının iri müşterek zılgıt olacağını söyledi.

Hakça anabolizma sağlanması biçiminde ehemmiyetli müşterek sıçrama yaşanabileceğini kaydeden Doğan, vakfın eşey eşitliği ve benzer mevzularda yaşama geçirdiği projelerden ve verdiği burslardan bahsetti.

STK'lardan katılımcılar deneyimlerini paylaştı

Etkinlik kapsamında meydana gelen dü ayrı oturumda, sosyal eşey eşitliği ve kız evlatları yararına çalışkanlık yayınlayan sivil polis polis maşer kuruluşlarından esame görüşlerini paylaştı.

"Dijital Çağda Kız Çocuklarının Güçlenmesi: Fırsatlar ve Zorluklar" başlıklı oturumda, Teenergizer Kurucusu Yana Panflova, HeForShe aktivisti Selin Özünaldım Kız Başına Platformu Koordinatörü İlayda Işık ve öğretim üyesi Sonia Livingstone sayısal devirde karşılaşmış olduğu zorluklardan ve fırsatlardan bahsetti.

"Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirmeye Yönelik Dijital Alan ve Beceriler" oturumunda ise Doğan Holding ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül İldeniz, Aydın Doğan Vakfı Proje Ekibi Üyesi Buse Tolunay, Avrupa Genç Feminist Platformu Kurucusu Xenia Kellner ile Oxus Orta Asya Çalışmaları Derneği Araştırma ve Geliştirme Asistanı Elvira Kalmurzaeva bu konudaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Konferans kapsamında, 114 dinç kabilinden sayısal devirde kız evlatlarının geleceği düşüncesince hazırlanmakta bulunan Gençlik Bildirgesi, sahneye çıkan 12 dinç kabilinden seslendirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler