USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Driffte Türkiye şampiyonu olan Tutumlu’dan çağrı: 'Pistlere gelin'

Red Bull Car Park Drift yarışmasında, Türkiye rekorunu dü kere egale ederek şampiyon olan Berfu Tutumlu, trafikte araçlarını yanlayanlara meydana getirdiği çağrıda, “Bu işi sokakta yaptığımızda aracın 1-2 saniye taraf gitmesini tığ drift zannediyormuşuz. Pistlere gelin, tığ

Driffte Türkiye şampiyonu olan Tutumlu’dan çağrı: 'Pistlere gelin'
08-11-2021 13:19

Berfu Tutumlu (36), Red Bull Car Park Drift organizasyonunda, 300 üstünden 299 puanla Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye rekorunu dü defa egale ederek şampiyonluğunu elde fail Tutumlu, İHA muhabirine icra ettiği açıklamada, henüz öncesinde sokakta araç ile yanladıklarını dile getirerek, utançlarından ve olayın tehlikesinden ötürü bu işi pistlerde ika ihtiyacının doğduğunu söyledi.

700 beygirlik Supra 2JZ motora ehil Nissan bellik aracına verdiği emekten ötürü değer biçemeyen Tutumlu, dü oğlunun indinde aracının üçüncü oğlu kabilinden bulunduğunu aktardı. Tutumlu, sokakta aracını yanlayanlara icra ettiği çağrıda, pistlere gelmelerini, onlara müstelzim değme şeyi öğreteceklerini belirterek, bundan böyle kişilerin hayatlarını tehlikeye atmamaları gerektiğine aksan yaptı.

“Araba kullanmaya ıvır zıvır yaşlarda başladım”

24 yıldır direksiyonun başlangıcında olan 36 yaşındaki Berfu Tutumlu, “Araba kullanmaya 10-12 kabilinden aşırı ıvır zıvır yaşlarda başladım. Ailemizin indinde boğunuk bölgelerde kullandık. O günlerden bugüne de makine sevgimiz bitmeme etti ve bugünlere geldi” dedi.

“Drifti, utancımızdan ve tehlikesinden ötürü yapması imkansız olduğumuz düşüncesince pistlerde ika ihtiyacımız doğdu”
Modifiye otomobilin Türkiye genelinde fakat Ankara'da ayrı müşterek istek bulunduğunu dile getiren Tutumlu, “Önceden abilerimizi görürdük, seyrederdik. Daha evvela caddelerde basardık, yanlardık. Onların büyüyünce hata bulunduğunu ayırt ettim. Ardından bu işi pistlerde henüz güzel yapanların bulunduğunu öğrendim. Artık utancımızdan ve tehlikesinden ötürü yapması imkansız olduğumuz düşüncesince pistlerde ika ihtiyacımız doğdu. Bu işi pistlerde ne yapabilirim diyerek düşünüp bu işi yapanların yanına gittim. 2 yıl evvela baktım dostlarım bu drift sporunu elhak hazırlamaya başlamışlar. Onların yarışlarını izleyerek, ego de burada olmalıyım dedim. Bundan ötürü hevesli namına drift hazırlamaya başladım” diyerek konuştu.

“Türkiye şampiyonu olurken Türkiye rekorunu dü defa egale ettim”

İki salname müşterek sürecin drift düşüncesince aşırı endamsız müşterek müddet bulunduğunu tamlayan Tutumlu, “Türkiye'de driftin eğitimini verici aşırı insanoğlu yahut büyüklenme yok. Bizim günümüzde eğitimler yoktu. İnternetten okuya okuya, dünya dışındaki videoları izleye izleye öğrenmeye başladım. Bunu deneyimleye deneyimleye, tabiri caizse küçümseyici müşterek halde öğrendim. Sonra da bunu henüz da geliştirerek dü yılda geçmişten mevrut ustalık ile aceleci müşterek halde öğrendim. Son müşterek salname ve altı maaş süreçte aşırı aceleci müşterek halde tarz katettim. Çıktığım evvela resmi yarışta Red Bull Car Park Drift'te Türkiye şampiyonu oldum. Türkiye şampiyonu olurken de Türkiye rekorunu dü defa egale ettim. En akıbet 300 üstünden 299 puanla Türkiye şampiyonu namına tamamladım” ifadelerini kullandı.
Çok endamsız müddette Red Bull Car Park Drift'te elde etmiş bulunduğu başarının hem kendisi hem kadrosu tıpkı zamanda arkadaşları açısından beklenmeyen ve beğeniyle karşılandığını kail Tutumlu, drifte verdiği emeğin karşılığını başarıyla aldığında drifti henüz afiyetle yaptığını dile getirdi.

“Aracımın; şanzımanı, diferansiyeli, aksları, şaftı, taşıyıcıları elhasıl revan değme şeyi değişik”

Aracının Nissan bellik bulunduğu bilgisini verici Tutumlu, “Aracımın motoru, Supra 2JZ kodlu motoru. Şanzımanı, diferansiyeli, aksları, şaftı, taşıyıcıları elhasıl revan değme şeyi değişik. Her şeyini çalışma vererek yaptık. Aracım, aşağılık üst 700 beygirlik. Hala da uğraşıyoruz, çocuğumuz kabilinden bakıyoruz. Her güneş müşterek yerini geliştirmeye, değme güneş müşterek eksiğini tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Benim dü kıta oğlum var, bu taşıt ise benim üçüncü oğlum gibi”

Driftte Türkiye şampiyonu Berfu Tutumlu, aracına öneri geldiğini fakat bunun parayla satılabilecek müşterek nesne olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Belki parayla alabilirsiniz fakat parayla birleştiremezsiniz bu araçları. Bunun düşüncesince fakat çalışma gider edebilirsiniz. Emek değer biçilebilir mi? Benim adıma; on paralık zannetmiyorum. Çünkü aşırı birey namına yıkıma uğradık, başlangıçlarda. Çok talihsiz olduk, aşırı bahtiyar olduk. Resmen bu araç ile bu arada büyüdüğümüz müşterek süreç. Ondan ötürü bu parayla satılabilecek müşterek nesne değil. Bir güneş harcamak durumunda kalırsam, bunu benim kabilinden istek ve kardeş kardeş meydana getirecek müşterek erkeğe harcamak isterim. Benim dü kıta oğlum var. Bu taşıt benim üçüncü oğlum gibi. Gerçekten onlara ne çalışma veriyorsam, aracıma da bire müşterek emeği özgülemek zorundayım.”

“Bu işi sokakta yaptığımızda arabanın 1-2 saniye taraf gitmesini kılıç drift zannediyormuşuz”

Drifte başlamadan evvela bu işi sokakta yaptığını kaydeden Tutumlu, “Bizim bambaşka çaremiz yoktu. Çünkü nerede yapacağımızı, bilmiyorduk ve meydana getirecek arazi yoktu. Hala da aşırı müşterek tomar bulunmayan fakat kılıç o devre yaptığımızı drift zannediyormuşuz. Yani 1-2 saniye arabanın taraf gitmesini kılıç drift zannediyormuşuz. Ama bu on paralık anca değil. Bu aşırı henüz leziz ve havadan aslında. Doğru dinamiklerle kullandığınızda” dedi.

Tutumlu, piste geçtiklerinde dışarıda gayret gerçekleştirmek kabilinden olayların anlamsızlaşmaya başladığını aktararak, “Bundan ötürü herkesi fakat herkesi en azından müşterek defa görmeleri düşüncesince bizi izlemeye çağırma ediyorum. Bunu gören ve kalbinde de aşkı olan azcık da bunu yapabilecek olanağı olan kişilerin drifte candan bağlanacaklarına eminim. Gelsinler, kılıç elimizden geleni hazırlamaya hazırız drift topluluğu olarak. Gelsin, görsünler ve kılıç de onlara eğitimlerini verelim” diyerek konuştu.

Ayrıca Tutumlu, dirft düşüncesince Sincan'da yaşama geçirilecek yarışlık düşüncesince Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'a teşekkürname etti.

Mustafa Cenik - Sadettin Aliusta - Ömer Faruk Karataş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler