USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Dr. Sadık Ahmet'in hatırlanması ve anılarının yaşatılması eşini gururlandırıyor

Batı Trakya Türklerinin savunucusu Dr. Sadık Ahmet'in benzeri ve Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Onursal Başkanı Işık Ahmet, "26 yıl sonradan esasen ondan bahsedilmesi, anbean gündemde olması, bizim düşüncesince baş döndürücü alım çalım donör ortak olay." dedi.

Dr. Sadık Ahmet'in hatırlanması ve anılarının yaşatılması eşini gururlandırıyor
03-01-2022 13:29
Bolu

Tatil düşüncesince bulunmuş olduğu Bolu'da, AA muhabirine, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) 7 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde benzeri düşüncesince düzenleyeceği yâd etkinliğini değerlendiren Işık Ahmet, eşine cemaat çıkılmasının çıkarlarını aşırı duygulandırdığını dile getirdi.

YTB Başkanı Abdullah Eren ve kadrosunun iri efor içinde cansiparane çalıştığını özetleyen Ahmet, eşinin yaşamını özetleyen kitabın hazırlandığı haberi vardığında aşırı bahtiyar olduklarını, alım çalım duyduklarını söyledi.

Emeği güzeşte her insana teşekkürname fail Ahmet, "Bu müşterek ilkti. Daha evvela de siyasal yaşamı ve partiyle alakadar kitaplar gösterildi lakin onun yaşamını özetleyen 500 sayfalık müşterek kitabın ortaya çıkmasında Başkanın aşırı iri emeği var. Kitabın muhteviyatında bizimle de röportajlar var. Kızımın yazısı var. Daha aşırı akademisyenlerin ve Sadık Ahmet'i iyice tanıyanların makaleleri var. Ama kitabın içeriğini hâlâ görmedim, bizlere şaşırtı olacak. Sadece ve hemen onun savaşı bulunduğunu biliyorum." dedi.

"Sadık Ahmet, Türk dünyasında bulunan pulların ortada toprak alacak"

PTT kabilinden hazırlanmakta bulunan "Sadık Ahmet" pulları düşüncesince de teşekkürlerini ileten Işık Ahmet, "Çok alım çalım donör müşterek şey. Sadık Ahmet, Türk dünyasında bulunan pulların ortada toprak alacak. İlk mektubumuzu yazıp pulu da ilişkin basacağız." dedi.

Ahmet, eşinin grup elbise, kravat, daktilo, saz, tıbbi alet, eldiven, pabuç ve nişan yüzüğü kadar ferdî eşyalarının yâd programında sergileneceğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"En anlamlısı bana, çocuklarıma sazıyla şarkılar söylüyordu. Evlendiğimiz, aile, yuva kurduğumuz alyansı aşırı ehemmiyetli benim için. Kitapları var. Hepsi birbirinden giranbaha lakin o çağ bizlere çabucak traktör çarpıp bizler altüst olunca, baktım ki onun sünnette kullandığı cerrahi aletleri kırılmış, parçalanmıştı. Ben onları gördüm önce. Daha sonradan kendisinin sonuç nefesinde yerde yattığını görür görmez onlardan vazgeçtim."

"Sadık Ahmet 26 senedir yaşıyor ve yaşatılıyor"

Röportaj esnasında gözyaşlarını tutamayan Işık Ahmet, "Onu aşırı er kaybettim ve aşırı özlüyorum. Ondan hâlâ kıymetlisi yoktu benim için. Onu aşırı er kaybettik. Ben ve toplumum, Batı Trakya, aşırı iri reis kaybı yaşadı. Oradaki insanoğlu da bire müşterek şekilde. Ama 26 yıl sonradan gene ondan bahsedilmesi, anbean gündemde olması, bizim düşüncesince aşırı alım çalım donör müşterek olay. Onu hakkıyla aşırı arıyorum." dedi.

Ahmet, eşinin Türk bayrağına, ezana, bayraktaki ay yıldıza aşırı ehemmiyet verdiğini dile getirerek, 7 Ocak'ta romanesk müşterek çağ yaşayacaklarını söyledi.

Eşinin devir zamane Türkiye'ye gelip "Batı Trakya'da ezilen müşterek maşer var" diyerek basının dikkatini çekmeye çalıştığını özetleyen Ahmet, "Anadolu Ajansı bizim düşüncesince aşırı önemli, rahmetlik de aşırı ehemmiyet veriyordu. Basının da aşırı ehemmiyetli noktayı var. Sizlere teşekkürname ediyorum. Gerçekten Sadık Ahmet 26 senedir yaşıyor ve yaşatılıyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devletine de teşekkürname ediyorum. Herkese gönül borcu borçluyum." diyerek konuştu.

Sadık Ahmet, 7 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde anılacak

Dr. Sadık Ahmet düşüncesince doğumunun 75'inci senesinde 7 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek etkinlikte YTB kabilinden hazırlanan, Sadık Ahmet'in yaşamını ve mücadelesini madde düzlük kitabın tanıtımı yapılacak, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu kabilinden Ahmet'in sevilmiş olduğu türküler seslendirilecek.

Sadık Ahmet'e ilgilendiren ferdî eşyaların sergileneceği programda ayrıca, Sadık Ahmet'in ortaöğretim eğitimi esnasında cevahirci çırağı kendisine çalışmış olduğu senelerde kız kardeşine icra ettiği kolye ucundan esinlenilerek hazırlanmakta bulunan yalı rozeti ile YTB'nin PTT eliyle Sadık Ahmet anısına bastırdığı dü ayrımlı ferdî pulları, katılımcılara armağan edilecek.

Dr. Sadık Ahmet

Yunanistan'da 1989 dağ bayır ve 1990 baharında planlı umumi seçimlerde almış olduğu erdemli miktarda oylarla ari mebus kendisine meclise giren Dr. Sadık Ahmet, 1991'de Batı Trakya Türklerinin evvela ve yegâne siyasal partisi, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi'ni (DEB) kurdu.

Sadık Ahmet, Batı Trakya'daki azınlığın haklarını esirgeyici Lozan Barış Anlaşması'nın 73. yıl dönümünde 24 Temmuz 1995'te daha 48 yaşlarındayken çirkin müşterek gidiş geliş kazasında yaşamını yitirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler