USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Doping Teknoloji Tırı' binlerce evladı teknoloji ve bilimle buluşturdu

"Doping Teknoloji Tırı" Türkiye turunda binlerce evladı bilim ve teknolojiyle buluşturdu.

'Doping Teknoloji Tırı' binlerce evladı teknoloji ve bilimle buluşturdu
06-05-2022 13:54
Diyarbakır

Eğitim sektöründe bilimsel niteliği olan ve teknolojik manada inovatif AR-GE çalışmalarına ağırbaşlılık sağlayan Doping Hafıza, Türkiye'nin ciharıyek tarafındaki ufaklıklara erişebilmek ve yarının gençlerine ilmî ve teknolojik afak ayırmak üzere "Doping Teknoloji Tırı" projesini yaşama geçirdi.

Çocukları teknolojiyle tanıştırmak, hızla gelişen teknolojinin ulaşabileceği noktaları ifşa etmek üzere 10 Ekim 2021'de Adıyaman'dan yola çıkan "Doping Teknoloji Tırı" il il, kaymakamlık kaymakamlık gezerek, VR gözlüklerden dronlara, İHA konsolundan 3D yazıcılara, Tesla bobininden yel türbinine derece sert aşırı teknolojik cihazı evlatların kullanımına sundu.

Uzun soluklu yolculuğunu sürdüren teknoloji tırının birlikte adresi de Diyarbakır oldu.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Millet İlkokulu bahçesinde konuşlandırılan tırda çocuklar uzmanlar eşliğinde teknolojik gelişmelerle ilgilendiren bilgilendirildi.

Robotik yazılım süreçlerinden 3D yazar düşüncesince kesinlikle modelleme yapılacağına ilişkin rastgele inovatif süreci deneyimleyebilme fırsatı bulan çocuklar dörtköşe devir geçirdi.

Teknoloji tırı, 13 Mayıs'a derece Diyarbakır'da evlatların hizmetinde olacak.

"Yıl sonuna derece 60 bin öğrenciyle buluşmayı hedefliyoruz"

Doping Teknoloji Tırı Genel Koordinatörü Şenol Dalkılıç, AA muhabirine, evlatların manzara dünyalarının geliştirilmesi yerine teknoloji tırını geliştirdiklerini söyledi.

Dezavantajlı alanlarda teknolojiye ulaşamayan evlatların görerek ve dokunarak öğrenmelerini iletmek düşüncesince bu tırı tasarladıklarını anlatım fail Dalkılıç, "Yolculuğumuza sabık sene Adıyaman'dan başladık. Malatya, Elazığ, Antalya ve Mersin'den sonradan Diyarbakır'a geldik. Çocuklarımıza inanıyor ve güveniyoruz. Onun düşüncesince hakeza birlikte içtimai yazık projesi geliştirdik. Çocuklardan güvenilmez iyi tepkime alıyor, aşırı bahtiyar oluyoruz. Çocuklar burada bilimle ilgili nice teknolojik ürünle tanışıyor." dedi.

Dalkılıç, bugüne derece 6 ile ulaştıklarını dile getirerek, yetişek tedris devri sona erinceye derece 8 ile gitmeyi planladıklarını belirtti.

"Bugüne derece 30 bin öğrenciye dokunduk. Bu sene sonuna derece 60 bin öğrenciyle buluşmayı hedefliyoruz." diyen Dalkılıç, evlatların tırdaki etkinlikler esnasında iri cümbüş yaşadığını aktardı.

Dalkılıç, "Tırla ilgilendiren liet besteleyenler caba gördüm. Çocuklarımız çıkarlarını düşünen birilerinin bulunduğunu hissediyor. Bu mevzuda her insanın hassas olmasını istiyoruz. Çocuklarımız gelecektir. Bu sebeple onlar düşüncesince acemi planlar gerçekleştirmek üzere mevcut gücümüzle çalışacağız." sanarak konuştu.

"Çocuklarımız heyecanla karşıladı"

Çocuklarla tırdaki etkinliklere eklenen Kayapınar Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak da yetişek hemen okuldan ibaret olmadığını, dershane haricinde da öğrencilerin öğrenmelerinin geliştirmesi düşüncesince bunun aşırı iyi birlikte plan bulunduğunu belirtti.

Ak, evlatların teknolojiyi keşfetmesinin onlara cümbüş kattığını anlatım ederek, teknoloji tırı sebebiyle evlatların kabiliyetleri doğrultusunda manzara oluşturmayı ve öğrenmeyi geliştirmelerinin onlara güdeleme sağladığını aktardı.

TEKNOFEST, TÜBİTAK destekli planlar ve zeka oyunlarının evlatların ufkunu geliştirdiğine ayraç fail Ak, teknolojiyi öğrenmeleri düşüncesince öğrencileri yukarı kurda bu planlara promosyon ettiklerini bildirdi.

Ak, "Her okulumuzun teknoloji sınıfı olmayabiliyor. Bu manada okullarımızın bahçelerinde bu teknoloji tırlarının olması öğrenciler yerine aşırı sevindirici. Çocuklarımız teknoloji tırında alçalma duygusunu da uyandırıyor. İnsanların bilime ulaşmasında, keşfetme ve acemi birlikte şeyler buluş etmede alçalma duygusu önemli. Tır da donanı, teknolojisiyle çocuklarımızda hem alçalma uyandırıyor bununla beraber onlara manzara oluşturmayı öğretiyor. Çocuklarımız heyecanla karşıladı. Bu olanağı sağlayanlara teşekkürname ederim." ifadelerini kullandı.

"Robotik kodlama öğrendik"

Tırı gezen öğrencilerden Sara Dağ, geçmiş kere hakeza birlikte etkinliğe katıldığını ve aşırı bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Tırı gördüğünde aşırı şaşırdığını özetleyen Dağ, "Robotik kodlama öğrendik. Arkadaşlarımla aşırı eğlendik. Bence bu janr etkinlikler olsun. Çünkü aşırı eğleniyoruz. Büyüyünce bilgisayarda robotik kodlama gerçekleştirmek istiyorum." dedi.

Muhammet Ali Tuncay da tırı aşırı sevdiğini belirterek, "Robot yaptıklarımıza tepkime verdi. Daha evvela hakeza birlikte bilinçlilik görmedim. Gördüğüme de aşırı sevindim." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler