USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Domenec Torrent: 'İlk yarıdaki oyunu sürdürmemiz gerekiyor'

Beşiktaş karşısında 2-1 ele geçiren Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent maçın peşi sıra takımın eforunun dakika emsalsiz bulunduğunu söyleyerek önceki yarıda oynanan futbolu sürdürmeleri icap ettiğinin de altını çizdi.

Domenec Torrent: 'İlk yarıdaki oyunu sürdürmemiz gerekiyor'
15-03-2022 00:13

Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş'ı alanında 2-1 aşınmış fail Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent, karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Öncelikle afiyet personelleri unutmayan Torrent, “Türkiye'deki eksiksiz afiyet mensuplarının Tıp Bayramı'nı kutlayarak sözlerime başlıyorum. Umuyorum dörtköşe ortak güneş geçiriyorlardır, zira banko doğruluk ediyorlar” dedi. Çok koyu ortak hafta geçirdiklerini kail Torrent, “Biz baş döndürücü koyu 1 hafta geçirdik. Uzun ortak yolculuktan geldik. Doğrudan İstanbul'a dönemedik. Çarşamba haset buradan yola çıktık ve hemen cemaziyelevvel tün ezanı İstanbul'a dönebildik. Barcelona'nın alanında fiziken baş döndürücü iri ortak çaba harcama etmemiz icap etti ve bugün de zat alanımızda baş döndürücü çaba harcama ettik. İlk yarıda baş döndürücü kemiksiz fikirlerle sahaya çıktık. Beşiktaş'a huzur hâlâ ortak tomar topa erbap olduk ve onların savunmasının ortada baş döndürücü eda yakaladık. İkinci yarıda ise Feghouli'nin ortak hastalığı vardı ve oyundan çıkardık kendisini. Bütün oyuncularım hakkıyla ve alaka toplaşımı açısından iri iş yaptı. Ama topa erbap olduğumuz müddet baş döndürücü azdı ikinci yarıda ve baş döndürücü nitelikli ortak oyun sergilediğimizi söyleyemem. Bu kol baş döndürücü hâlâ güzel oynayabilir ve evinde oynadığı ortak maçta hâlâ iyisini çıkarabilirdi. Daha güzel maçlar çıkarmamız gerekiyor hemen bunun fiziki yorgunluğun kararı bulunduğunu da sizler de görüyorsunuz. Ne derece yorgunsan o derece topa erbap olman hâlâ iyidir, topa erbap olursan dinlenebilirsin. Ama bunu baş döndürücü başaramadık hemen çaba harcama ederek maçı kazandık” açıklamasını yaptı.

“Bu takımın hâlâ güzel oynayacağına inanıyorum”

Galatasaray düşüncesince baş döndürücü hususi ortak hafta bulunduğunu kail İspanyol fen adam, “Bizim istediğimiz Galatasaray, hâlâ baş döndürücü geçmiş yarıda oynayan takımdı. İkinci yarıdaki oyuncuların eforuna baş döndürücü hürmet duyuyorum. Ama Türkiye'nin en fevk seviyedeki takımlarından bir tanesi şekilde baş döndürücü hâlâ güzel oynayacağına inanıyorum bu takımın. Özellikle de evdeki maçlarda hâlâ güzel oynayabilir. Berkan, Kerem ve Patrick'in maçı ne derece bitkin tamamladıklarını görüyoruz. O nedenden kusurlarına bakmayın. Fakat esas geçmiş yarıda yaptığımız kabilinden çabuk hücuma çıkabilme, ferde erbap olma ve ferde kaybında aksülamel tayin bizim istediklerimizdi” dedi. Baskılı futbolun spor yaşamının sonuç 11 senesinde icra ettiği ortak düzentileme çeşidi bulunduğunu kail Torrent “Spor hayatımın sonuç 11 senesinde yaptığımız düzentileme çeşidi tamamı arka edinim konusuydu. Şu anda kırıklık mevcut ve baş döndürücü ortak tomar karşılaşma yapması icap etti takımın. Son 20 dakikaya derece şu anda alışılagelen savaş edebiliyor takım. Barcelona döneminden beri Guardiola ile yaptığımız oyunlar vardı. Bazıları elverişsiz bölgede olmakta birileri açık alanda. Bunlara eda oyunları diyoruz. Topa erbap olduğunuz devir açılmanız gerekiyor, kaybettiğinizde de çabuk aksülamel verip kapanmanız gerekiyor. Dolayısıyla ortak intikal oluyor. Dar bölgede maçlar yapıyoruz ve değişik egzersizlerimiz de var. Bunların bütünü idman varak geliştirilebilecek şeyler” açıklamasında bulundu. Berkan'ın baş döndürücü çevik ortak aktör olduğuna da nazarıitibar çekici Torrent, “Berkan'ı gitgide oynatmadık hemen onun baş döndürücü enerjisi bulunduğu için, topa erbap olduğumuzda ileriye çıkabiliyor. 4-3-3 oynadık hemen Berkan kalitesi gereği, ukubet alanından rakip ukubet bölgeye oynayabilen ve boşluğa koşun yapabilen ortak oyuncu. Cicaldau'ya rakip 2 kat kaba biçimde girdi. Ağzından koku geliyordu oyuncunun. Kendisi başlangıçta bu takıma baş döndürücü araştırma görevlisi oldu. Şu anda da araştırma görevlisi olmakta ve bitmeme edecek” dedi.

“Bayern'le gittiğimizde 3 yemiştik, City'le de kaybetmiştik”

Futbolcuların mental başağrısı yaşamasını edisyon şekilde görmediğini kail Domenec Torrent, “Oyuncuların menfaatlerini geliştirmesi düşüncesince odaklanması müstelzim mevzular bunlar. Takım küçük adımlarla gelişmeye bitmeme etti. Konyaspor maçında sorumluluk yaptık. Pulgar ferde çıkışında arka çekilip araştırma görevlisi olmaya çalışıyordu ve 3 kesici oynuyormuş kabilinden göründü. Pulgar ve Taylan'ın oynadığı çağda aralarında baş döndürücü ara oluyordu. Biz Konya'da ikinci yarıda az buçuk hâlâ güzel oynadık. Pulgar'la dayalı ortak boyut değil bu, ki oynarsa onunla alakalı. 5-6 kişiyle hücuma çıktığınızda, ferde kaybı yaptığınızda Konyaspor arkadaki boşluğu güzel dolduruyordu. Ama emek vermeden tek nesne geliştirilemez. Oyuncuların mental şekilde anık bulunduğunu ve odaklandığını görüyorum. Takım şekilde bunu görüyoruz. Barcelona'ya huzur çıkardığımız oyundan mutlu edinmek gerekiyor. Bir ahir maçlarında Osasuna'yı 4-0 yendiler. Ben Bayern'le gittiğimde 3-0 kaybetmiştik, City'yle gittiğimizde de kaybetmiştik. Oyuncuların orada oynadığı oyunu altın görüyoruz. Avrupa'da benim düşüncesince en güzel 5 takımdan birisine huzur bu oyunu oynayınca, bunu öteki takımlara huzur da yapabileceğinizi düşünüyorsunuz” niteleyerek konuştu.

“Bugün emsalsiz bulunan nesne takımın eforuydu”

Takımın bu pik motive bulunduğunu kail Torrent, “Takım elhak kendinden motiveydi bu maça. Dün de kılıç ertelenmeyeceğini düşünüyorduk zira iklim sakinleşmişti. Oyunculara ‘Barcelona maçına hazırlanmanın en güzel yolu, bu maçı kazanmak' demiştim. Barcelona müsabakasını fikren bu pik çıkarsanız, bu maçı kazanamazsınız. Bence hakkıyla emsalsiz bulunan nesne efordu. Bana herhangi ortak güneş bunu gösteriyorlar. Kerem de yavaş yavaş kendisini geliştiren ortak oyuncu. Açıkta oynama, eda kabul etme kabilinden mevzularda araştırma görevlisi olmaya çalışıyoruz. Bütün oyunculara ihtimam gösteriyoruz. Şu anda onun huzur değerlendirme gerçekleştirmek namına er hemen Avrupa'nın en iri takımlarında şekil giyebilecek potansiyelde. Biz antrenörler şekilde oyuncunun topa erbap bulunduğu anne bakmıyoruz, topa erbap olduktan sonrasına ve antrenmanlarda ne yaptığına bakıyoruz. Ne derece nazarıitibar ediyor, ne derece alçak gönüllü ve ayak tamamı yaşamına iri işler tayin dair ne derece arzulu bunlara bakmamız gerekiyor” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler