USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dolandırıcıların yeni yöntemi Facebook’un açığı oldu

Sosyal iletişim araçları sitesi Facebook'un yeni birlikte açığı dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. Kullanıcıların hesaplarına erişen hackerler, gerçekleştirdiği paylaşımlar üstünden binlerce insanı bu yoldan dolandırıyor. Uzmanlar ise içtimai iletişim araçları hesapl

Dolandırıcıların yeni yöntemi Facebook’un açığı oldu
23-12-2022 11:07
Dolandırıcıların, içtimai iletişim araçları sitesi Facebook'ta mevcud ortak belirgin sebebiyle insanların hesaplarına erişerek, onların yerine paylaşımda bulunmuş yer aldığı ortaya çıktı. Kolay yoldan mülk iktisap paylaşımlarında mevcut hackerler, binlerce insanı bu yoldan dolandırıyor. Hackerların saldırısına uğrayan Teknoloji Editörü ve Sosyal Medya İçerik Üreticisi olan Ozancan Sadık Kubilay mevzunun detaylarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı.

“Hesap güvenliği düşüncesince şifrenizi acele ortak biçimde güncelleyin”

Teknoloji Editörü ve Sosyal Medya İçerik Üreticisi olan Ozancan Sadık Kubilay, mevzunun detaylarını şu biçimde tabir etti:

“Geçtiğimiz gündüz İnstagram hesabıma çabucak birilerinin kabilinden eriştiğini müteallik ortak telefon aldım ve bu telefon sonra baktığımda hesabımda hakkıyla de ahacık bu her insanoğlunun dolandırıldığını da meydana getirilen paylaşımlardan ortak tanesinin yapıldığını gördüm. Borsa uygulaması servisinde şu derece mülk kazandım benzerinden filhakika bu köksüz ortak paylaşım beraber onu da söyleyeyim. Bunu ortak yerde görürseniz de direkt bu dolandırılma içinde ne yer aldığı kabul edebilirsiniz ve sonra hesabımda eş adımlı teyit belirgin ve topu topu asayiş önlemleri belirgin bulunmasına karşın bunun ne kabil olabildiğini araştırmaya başladım ve Facebook'un hesaplar merkezi adındaki ortak bölümünden hesaplara erişilebildiği ayrıksı hesaplarla da öbür hesapların ortak araya getirilmiş yer aldığı ve bu sayede blok şeklinde bu hesaplardan uğurlama ve öykü paylaşımı yapılabildiğini ayırt ettim. Tabii bunun üstünde ego hesabımı art kabul etmek düşüncesince lazım işlemleri başlattım kendimce ancak bunu önleyen eşhas bire ortak sürede hesabımdaki eğilimli adresini telefon numarasını filan kaldırıp eş adımlı doğrulamayı devir dışı bırakmayı başarmışlar ortak şekilde. 'Nasıl oluyor?'sorusu en önemli.

Nasıl bulunduğunu da baktığında Facebook hesabı üstünden bu ulaşmayı gerçekleştirdiklerini, hesabıma ulaştıklarını gördüm. Dolayısıyla burada ehemmiyetli olan 2-3 parça ayrıntı var. Bir tanesi Facebook hesabınızın şifresini aşırı DOĞRU ortak tarihte değiştirmediyseniz kesinlikle matematik güvenliği düşüncesince şifrenizi acele ortak biçimde güncelleyin. Çünkü hesaplar merkezi üstünden mahsus ki aşırı şen ortak biçimde bu hesaplar çalınabilir, ele geçirilebiliyor."

“Çift adımlı doğrulamayı belirgin bırakın”

Hesabını art aldığından tanımadığı biraz hesabın henüz Facebook olarak bağlandığını tamlayan Kubilay, “Ben hesabımı elime geriye aldığımda önce ayırt ettiğim nesne hesaplar merkezinde tanımadığım 3 ve ya 4 parça henüz değişik insanoğlunun İnstagram hesabının olduğuydu. Bu beni enine boyuna şaşırttı. Kontrol ettiğimde o insanların hesaplarından story paylaşımı filan da yapabildiğimi gördüm. Tabii ki yalnızca sonra bu şeyi bozma ettim. Bu izni hesapları kaldırdım hesaplar merkezinden ancak bu işlemi önleyen eşhas bire ortak sürede o hesapları da aşırı şen ortak biçimde erişebilmişler. Dolayısıyla İnstagram ve Facebook şifrelerinizi aşırı aceleci ortak biçimde güncellemeniz enine boyuna ehemmiyet sunma ediyor. Çift adımlı doğrulamayı siz gine ne olur, ne olamaz belirgin bırakın” ifadelerini kullandı.

“Hackerler görülmemiş ortak yöntem bulmuşlar”

Sosyal iletişim araçları hesaplarında geçer eğilimli adreslerinin aktüel olması gerektiğine aksan önleyen Kubilay şöyleki bitmeme etti:

“Hem İnstagram hem Facebook adresinizin mukayyet yer aldığı eğilimli adresinin şayet kullanmıyorsanız kesinlikle çalışkan kullandığınız ortak eğilimli adresine çevirin. Çünkü benim Facebook'umda mevcut eğilimli adresi ortak süredir hakeza daim bakmadığım ortak eğilimli adresi idi. Dolayısıyla o eğilimli adresinden de hakeza ortak hesabınızı hamle olma ihtimali enine boyuna yüksek. Bu mevzulara özen etmeniz önemle sunma ediyor. Çünkü hackerler ve ya çirkin oruçlu eşhas görülmemiş ortak yöntem bulmuşlar. Sizin adınıza ayrıksı insanların dolandırılması yerine bunu yapmanız enine boyuna önemli. Çünkü burada yalnızca ortak matematik hacklenmesinden karşıt etmiyoruz. Burada sizin adınıza ayrıksı insanların dolandırılmasından bahsediyoruz. Oldukça ehemmiyet sunma fail bu mevzuya siz değerli ziyaretçilerimizin de özen etmesi enine boyuna ehemmiyetli niteleyerek düşünmekteyim.”

Doğukan Gürel
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler