USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Doktorlar ve avukattan oluşan müzik grubu yetişek ve sağlık düşüncesince parasız oyunluk alıyor

İzmir'de bilirkişi doktorlarla birlikte avukatın toprak almış olduğu rock müzik grubu "The Rocktors" konserlerden elde etmiş olduğu gelirin tüm ile hediye yapıyor.

Doktorlar ve avukattan oluşan müzik grubu yetişek ve sağlık düşüncesince parasız oyunluk alıyor
01-11-2021 12:05
İzmir

İzmir'de bilirkişi doktorlarla müşterek avukatın arazi almış olduğu rock müzik grubu "The Rocktors", sağlık ve yetişek kurumlarına destek gayeli konserlere çıkıyor.

Grupta bateri araklayan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutsal Turhan önderliğinde 2013'te kurulan, Dahiliye Uzmanı Dr. Sedat Can Güney, Beyin Cerrahisi Uzmanı Görkem Yavaş, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Soysal Turhan, Pedodonti Uzmanı Dr. Esin Güney, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Özcan ve avukat Eray Egemen Özkan'dan oluşan müzik grubu The Roctors, kentteki türlü mekanlarda konserler veriyor.

Repertuvarlarında Türkçe ve İngilizce popüler ve rock şarkılarına arazi verici grup, konserlerden elde etmiş olduğu gelirlerin tamamını, sağlık ve eğitimi kaplamak neredeyse bağışlıyor.

Grubun kurucusu Prof. Dr. Kutsal Turhan, AA muhabirine, ortaöğretim yıllarında müziğe ilgisinin arttığını fakat üniversiteden yetkilendirilmiş olana denli müşterek grupta aşırma fırsatı yakalayamadığını tabir etti.

Grupta klavye araklayan kardeşi Uzman Dr. Soysal Turhan ile devir zamane pırtı düşüncesince stüdyoya girdiğini aktaran Prof. Dr. Turhan, kurmuş oldukları müzik grubuyla hayalini gerçekleştirdiğini tabir etti.

Yaptıkları müzikle yetişek ve sağlık çalışmalarını destekledikleri düşüncesince şişman büyüklük duyduklarını aktaran Prof. Dr. Turhan, "Müzik yaparken sevinçli devir geçiriyoruz. 'Neden müşterek bölgelere yararımız olmasın?' diyerek düşündük ve hakeza başladık. Bundan muahharen yapacağımız konserleri de oldukça iane gayeli ve tamamı geliri affedilmek neredeyse gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

Müziği baş döndürücü sevdiğini aktaran Turhan, "Müziğin meşgale adına yapılması da baş döndürücü keyifli. Bir obje insanoğlunun mesleği biçimine vardığında ve ıztırar olduğunda, arada sırada tadı o denli müşterek tomar olmaya biliyor. Müzik insanoğlunun rahatlaması, münasebat kurabilmesi, kendini tabir edebilmesi düşüncesince baş döndürücü dobra müşterek kez ve yöntem. Biz müziği istekle yapıyoruz ve müşterek taraftan da giderek de tanınıyoruz. Her konserimize arkadaşlarımız geliyor ve on paralık yersiz bırakmıyorlar. Konserlerden elde edilmiş tamamı gelirin de sağlık ve tahsile destek düşüncesince kullanılması bizi başkaca baş döndürücü bahtiyar ediyor." diyerek konuştu.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Soysal Turhan, önemsiz yaşlardan itibaren piyano çaldığını, hâlâ muahharen gitara geçtiğini aktardı.

Müziği daim arınmak düşüncesince yaptığını tamlayan Soysal Turhan, "Biz tek devir müziği müşterek dirimsel iletmek düşüncesince yapmadık, daim sağlık düşüncesince yaptık lakin muahharen 'Bununla birilerine iane da edebiliriz.' diyerek düşündük. Bize tekâlif oldu, kılıç bazısına öneri ettik ve müşterek halde iane konserleri de hazırlamaya başladık. İnsanlara da katkımız olunca kişiye hâlâ da sağlık vermeye başlıyor ve hâlâ motive ediyor." dedi.

Salgın periyodunun şahısların kendilerine saat ayırmaları ve düşkü edinmeleri düşüncesince müşterek vesile bulunduğunu aktaran Turhan, "Grup adına 'vaktim yok' bahanesini bildirme etmiyoruz. Çünkü üyelerimiz doktor, cerrah, dişçi ve her insanoğlunun işi yoğun. Bir ihtisas doğa cerrahından hâlâ az zamanı olabilecek birisini baş döndürücü az biliyorum. O sebeple 'vakit yaratamıyorum' bence mazeret değil. Bunu arzulamak gerekiyor ve yapınca ne denli kendilerine faydası bulunduğunu görecekler. Kesinlikle şahısların bu halde müşterek meşguliyet bulmalarını istiyorum." diyerek konuştu.

Çocuk dişçi Esin Güney de, 5-6 yaşında piyano çalarak başladığı müzik yaşamını darülfünun yıllarında da türlü gruplarda fariza alarak sürdürdüğünü ve kol üyesi bulunan eşiyle de bu vesileyle tanıştığını anlattı.

Grupta 6 senedir oyunluk aldığını tamlayan Güney, "Çok dobra organizasyonlar yapıyoruz. Zaten bireylere iane etmenin hazzını canlı müşterek cümle grubuyuz ve bunu elden gündüzleri değil de akşam olunca da muktedir olmak şişman keyif. Yani hobimizden bireylere iane fail müşterek akıbet çıkması bizi baş döndürücü bahtiyar ediyor." dedi.

Konser verilecek kesime gereğince repertuvarın değiştiğini özetleyen Güney, "Türkçe, yabancı, popüler ve rock müzikler de repertuvarımızda var. Biz zat ruhumuzu bakmak ve bahtiyar buyurmak düşüncesince bu yola çıkmıştık ki baktık şahısların dünyasına dokunup onları da bahtiyar edebiliyoruz. Çocuklar, öğrenciler ve hastalar düşüncesince müşterek şeyler yapabiliyoruz. Yani elden devir iş hayatımızda değil kendimizin meşgale adına yaptığımız işle de bireylere dokunabiliyoruz. Aslında misyonumuz bu, kendimizi bahtiyar ederken kullanıcılarını da bahtiyar etmek." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler