USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Doktorlar ve avukattan oluşan müzik grubu terbiye ve sağlık düşüncesince parasız oyunluk alıyor

İzmir'de bilirkişi doktorlarla ortak avukatın arazi almış olduğu rock müzik grubu "The Rocktors" konserlerden elde etmiş olduğu gelirin kâffesi ile armağan yapıyor.

Doktorlar ve avukattan oluşan müzik grubu terbiye ve sağlık düşüncesince parasız oyunluk alıyor
01-11-2021 12:05
İzmir

İzmir'de bilirkişi doktorlarla ortak avukatın arazi almış olduğu rock müzik grubu "The Rocktors", sağlık ve pedagoji bilimi kurumlarına destek gayeli konserlere çıkıyor.

Grupta bateri arakçı Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutsal Turhan önderliğinde 2013'te kurulan, Dahiliye Uzmanı Dr. Sedat Can Güney, Beyin Cerrahisi Uzmanı Görkem Yavaş, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Soysal Turhan, Pedodonti Uzmanı Dr. Esin Güney, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Özcan ve avukat Eray Egemen Özkan'dan oluşan müzik grubu The Roctors, kentteki ayrışık mekanlarda konserler veriyor.

Repertuvarlarında Türkçe ve İngilizce popüler ve rock şarkılarına arazi sağlayan grup, konserlerden elde etmiş olduğu gelirlerin tamamını, sağlık ve eğitimi sübvanse kılmak kıl payı bağışlıyor.

Grubun kurucusu Prof. Dr. Kutsal Turhan, AA muhabirine, ortaöğretim yıllarında müziğe ilgisinin arttığını fakat üniversiteden izinli olana derece ortak grupta aşırma fırsatı yakalayamadığını tabir etti.

Grupta klavye arakçı kardeşi Uzman Dr. Soysal Turhan ile devir zamane yük düşüncesince stüdyoya girdiğini aktaran Prof. Dr. Turhan, kurmuş oldukları müzik grubuyla hayalini gerçekleştirdiğini tabir etti.

Yaptıkları müzikle pedagoji bilimi ve sağlık çalışmalarını destekledikleri düşüncesince iri devlet duyduklarını aktaran Prof. Dr. Turhan, "Müzik yaparken dörtköşe devir geçiriyoruz. 'Neden ortak bölgelere yararımız olmasın?' diyerek düşündük ve hakeza başladık. Bundan sonraları yapacağımız konserleri de oldukça iane gayeli ve topu topu geliri affedilmek kıl payı gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

Müziği baş döndürücü sevdiğini aktaran Turhan, "Müziğin meşgale kendisine yapılması da baş döndürücü keyifli. Bir bilinçlilik insanoğlunun mesleği biçimine vardığında ve ıztırar olduğunda, ara sıra tadı o derece ortak tomar olmaya biliyor. Müzik insanoğlunun rahatlaması, ilgiler kurabilmesi, kendini tabir edebilmesi düşüncesince baş döndürücü dobra ortak kere ve yöntem. Biz müziği isteyerek yapıyoruz ve ortak taraftan da giderek de tanınıyoruz. Her konserimize arkadaşlarımız geliyor ve on paralık gereksiz bırakmıyorlar. Konserlerden elde edilmiş topu topu gelirin de sağlık ve öğrenime destek düşüncesince kullanılması bizi başkaca baş döndürücü bahtiyar ediyor." diyerek konuştu.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Soysal Turhan, önemsiz yaşlardan itibaren piyano çaldığını, henüz sonraları gitara geçtiğini aktardı.

Müziği baştan sona temizlenmek düşüncesince yaptığını tamlayan Soysal Turhan, "Biz tek devir müziği ortak dirimlik bildirmek düşüncesince yapmadık, baştan sona esenlik düşüncesince yaptık fakat muahharen 'Bununla birilerine iane da edebiliriz.' diyerek düşündük. Bize tekâlif oldu, kılıç bazısına öneri ettik ve ortak biçimde iane konserleri de hazırlamaya başladık. İnsanlara da katkımız olunca kişiye henüz da esenlik vermeye başlıyor ve henüz motive ediyor." dedi.

Salgın periyodunun şahısların kendilerine saat ayırmaları ve düşkü edinmeleri düşüncesince ortak vesile bulunduğunu aktaran Turhan, "Grup kendisine 'vaktim yok' bahanesini onama etmiyoruz. Çünkü üyelerimiz doktor, cerrah, dişçi ve her insanoğlunun işi yoğun. Bir ihtisas huy cerrahından henüz az zamanı olabilecek birisini baş döndürücü az biliyorum. O sebeple 'vakit yaratamıyorum' bence mazeret değil. Bunu özlemek gerekiyor ve yapınca ne derece kendilerine faydası bulunduğunu görecekler. Kesinlikle şahısların bu biçimde ortak meşguliyet bulmalarını istiyorum." diyerek konuştu.

Çocuk dişçi Esin Güney de, 5-6 yaşında piyano çalarak başladığı müzik yaşamını darülfünun yıllarında da ayrışık gruplarda fariza alarak sürdürdüğünü ve takım üyesi bulunan eşiyle de bu vesileyle tanıştığını anlattı.

Grupta 6 senedir oyunluk aldığını tamlayan Güney, "Çok dobra organizasyonlar yapıyoruz. Zaten şahıslara iane etmenin hazzını canlı ortak sistem grubuyuz ve bunu hoppadak gündüzleri değil de geceleri da muktedir olmak iri keyif. Yani hobimizden şahıslara iane fail ortak son çıkması bizi baş döndürücü bahtiyar ediyor." dedi.

Konser verilecek kesime gereğince repertuvarın değiştiğini özetleyen Güney, "Türkçe, yabancı, popüler ve rock müzikler de repertuvarımızda var. Biz öz ruhumuzu bakmak ve bahtiyar kılmak düşüncesince bu yola çıkmıştık ki baktık şahısların yaşamına dokunup onları da bahtiyar edebiliyoruz. Çocuklar, öğrenciler ve hastalar düşüncesince ortak şeyler yapabiliyoruz. Yani hoppadak çağ iş hayatımızda değil kendimizin meşgale kendisine yaptığımız işle de şahıslara dokunabiliyoruz. Aslında hedefimiz bu, kendimizi bahtiyar ederken müşterilerini da bahtiyar etmek." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler