USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diyarbakır'da taşımalı eğitim gören 66 bin öğrencinin yemeği meslek liselilerden

Diyarbakır'da taşımalı sistemle eğitim verici okullardaki öğrencilerin öğlen vakti yemeği, meslek liselilerce akşam saatlerine denli devam eden mesaiyle hazırlanıyor.

Diyarbakır'da taşımalı eğitim gören 66 bin öğrencinin yemeği meslek liselilerden
27-09-2022 14:01
Diyarbakır

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yenişehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yiyecek-içecek hizmetleri bölümünde okuyan 92 öğrenci, okullarında ve Diyarbakır Öğretmenevinde açılan mutfakta haftanın 5 haset öğretmenlerin kontrolünde, taşımalı sistemle eğitim verici ilkokul, rüştiye ve liseler düşüncesince öğlen vakti yemeği hazırlıyor.

Gündüz hazırlıklara süregelen meslek lisesi öğrencileri, okullara körpe ve ısıdam birlikte halde yemeklerin ulaştırılması düşüncesince geceleyin de çalışma yapıyor. Büyük birlikte himmet ve itinayla hazırlanmakta olan yemekler, termoslarla sabahleyin gönül rahatlığı okullara ulaştırılıyor.

"Öğrencilerimiz iri birlikte cansiparane bu yiyecekleri yapıyor"

İl Mili Eğitim Müdürü Murat Küçükali, AA muhabirine, sonuç çağda meslek liselerinde iri birlikte hisse senedi ve transformasyon yaşandığını belirterek, meslek liselerinin meydana getirdiği üretimlerle adından gır ettirdiğini söyledi.

Küçükali, dünkü sima koronavirüs salgını zamanında meslek liselerinde peçe ve dezenfektan üretildiğini anımsatarak, meslek liselerinin ayrımsız sürede kırsalda okuyan öğrencilere de kemirmek hizmeti sunduğunu belirtti.

Taşımalı eğitim verici okullardaki yemeğin standardını arttırmak şartıyla Milli Eğitim Bakanlığınca 2 ay ilk gönderilen ödenekle meslek liseleri ve öğretmenevinde aş damı oluşturduklarını özetleyen Küçükali, bu mutfaklarda hazırlanmakta olan yemeklerin termosların ortamında minibüslerle kırsaldaki okullara gönderildiğini anlatım etti.

Küçükali, "İl genelinde 66 bin taşımalı öğrencimizin yemeğini meslek liselerimiz üretiyor. Gecenin geç saatlerinde okullarına mevrut meslek lisesi öğrencilerimiz iri birlikte cansiparane bu yiyecekleri yapıyor." dedi.

Öğrencilerin bu yiyecekleri yaparken ayrımsız sürede mesleği de kusursuz manasıyla öğrendiğini dile getiren Küçükali, öğrencilerin ortalık düşüncesince aranan elaman namına okullardan yetkilendirilmiş olduğunu, ferah ferah otellerde, lokantalarda iş bulabildiklerini anlatım etti.

Küçükali, öğrencilerin eş ve dünya ekonomisine ulama sağladığını, yetkilendirilmiş olduklarında sahalarında kusursuz anlamıyla yetişkin bulunduğunu kaydetti.

"Öğrencilerimize en birinci klas yemeği ulaştırıyoruz"

Yenişehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gürkan Beyaz ise okullarına bu yıl kazandırılan tahminî 200 metrekarelik bölgeye ehil sınai mutfakta öğrencilerin kuramsal namına almış olduğu eğitimi pratiğe dönüştürdüğünü belirtti.

Yiyecek ve meşrubat dalında eğitim gören 40 öğrencinin Sur ilçesinde taşımalı eğitim gören tahminî 6 bin 800 öğrenciye kemirmek hazırladığını özetleyen Beyaz, öğrencilerin bu çalışmaları karşılığında nakdi dayanaklık etmek aldıklarını anlatım etti.

Beyaz, şunları söyledi:

"Öğrenciler eş ekonomisine ulama sağlıyor, mesleğe de çıkarlarını henüz dobra hazırlıyorlar. Öğrencilerimize en birinci klas yemeği ulaştırıyoruz. Büyük birlikte itinayla hazırlanmakta olan yiyecekleri köydeki öğrencilere ulaştırdığımız düşüncesince mutluyuz."

"Annemin meydana getirdiği yemeklerin aynısı"

Yenişehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. derslik talebesi Aleyna Eroğlu, öğretmenlerinin nezdinde dostlarıyla taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilere kemirmek hazırladıklarını belirtti.

Okulu bitirdikten sonraları dobra birlikte aşçıbaşı olmayı hedeflediğini dile getiren Eroğlu, şunları söyledi:

"Köydeki kardeşlerimize, arkadaşlarımıza kemirmek hazırlamaktan baş döndürücü memnunuz. Bir otelde çıkabilecek en dobra ve sağlıklı yemeği hazırlamaya çalışıyoruz. Köydeki kardeşlerimiz yaptığımız yiyecekleri beğeniyor. Bunun düşüncesince baş döndürücü mutluyuz."

Yemek ulaştırılan Sur kazasının Küçükkadı İlkokulu/Ortaokulu'nda okuyan Semanur Ateş de ablalarının kendileri düşüncesince hazırladığı yiyecekleri baş döndürücü beğendiklerini belirterek, "Evdeki yemekler denli lezzetli. Annemin meydana getirdiği yemeklerin aynısı. Bakanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler