USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diyarbakır'da mesleksel terbiye düzlük hükümlüler günde 15 bin ekmek üretiyor

Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda mesleksel yetişek meydan ve açılan fırın atölyesinde etkin hükümlüler, günde 15 bin ekmek üretiyor.

Diyarbakır'da mesleksel terbiye düzlük hükümlüler günde 15 bin ekmek üretiyor
26-10-2021 12:26
Diyarbakır

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu, istihdama müteveccih cümle edindirilmeleri ve bulunan mesleklerinin geliştirilmesi gibi planlı çalışkanlık kapsamında, diyar genelinde mesleksel yetişek maruz hükümlülere nice işlik ve tesiste öğrendiklerini pratik etme olanağı sunuyor.

Bu kapsamda Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü içerisinde açılan fırın atölyesinde vardiyalı sistemle etkin 30 hükümlü, mesleksel eğitimin peşi sıra ekmek üretimi yapıyor.

Günde 15 bin ekmek üreten hükümlülerin esenlik ve ilçe sigortaları yapılırken, maruz maaşla da hem kişi gereksinimlerini karşılamaları hem de eş bütçelerine katkıda bulunmaları sağlanıyor.

"Hükümlü ve tutuklularımızı topluma baştan vermek istiyoruz"

Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Tatlıca, AA muhabirine, kentte, İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığına ilgilendiren bulunan fırın atölyesinin 6 sene geçmiş hizmete girdiğini söyledi.

20 bin ekmek çoğaltma kapasitesine erbap bulunan fırında günce 15 bin ekmek üretimi yapıldığını tabir fail Tatlıca, hükümlülerin hem cümle öğrendiğini hem de mevcud mesleklerini geliştirdiklerini bildirdi.

Tatlıca, "Hükümlü ve tutuklularımızı topluma baştan vermek istiyoruz. Fırın atölyesinde 30 hükümlü istihdam ediliyor. Sigortası yapılarak, ücretleri ödeniyor, kar paylarından da faydalanıyorlar. İsteğe layıkıyla perhiz ve kepekli ekmek de üretilmekte. Ürettiğimiz ekmekleri ukubet yürütüm kurumlarımıza, adliyelere ve geçim yaptığımız bazısı resmi kurumlara satışını gerçekleştirmekteyiz." dedi.

Yeni kimse koronavirüs (Kovid-19) ile savaş kapsamında fırında en yukarı kurda tedbirlerin alındığına ayraç fail Tatlıca, maske, açıklık ve hıfzıssıhha kurallarının uygulandığını, şişman geçinme endüstrisi bulunduğu düşüncesince kurallara maksimum himmet gösterildiğini aktardı.

Tatlıca, "Fırına gelirken hükümlü ve personelimiz dezenfektan paspasından geçer, eldiven, bone ve peçe takar. Üretim safhalarında ecnebi konu girmesini inhibitör etraflı tedbirleri alır. Daha sonradan ise üretime geçilir. Üretimde geçer not etraflı malzemeler hijyeniktir ve mahsus sürelerle arama edilir. Tamamen mevzuata akla yatkın ortak halde üretimlerimiz bitmeme ediyor." niteleyerek konuştu.

"Atölyeler açmakta, güdeleme sağlamaktayız"

Hükümlülerin bire ortak vakitte ruh bilimsel manada ve iyileştirme vasıtası ile de evolüsyon sağladığını aktaran Tatlıca, şöyleki bitmeme etti:

"Hükümlülerimiz bu müddette hem cümle öğrenmekte hem de çıkarlarını nafi hissettiklerinde güdeleme yerine yukarı kurda olmaktalar. Aileleri, evlatları ve çevreleri de bunu ayırt ederek mesut olmaktadır. Bu memnuniyeti gördüğümüzde emek vermek şevkimizi en yukarı düzeye çıkarmaktayız. Hükümlülerimize müfit olduğumuzda, cümle kazandırdığımızda ve onların güler yüzünü gördüğümüzde kılıç de bahtiyar oluyoruz. Bu sebeple toy atölyeler açmakta güdeleme sağlamaktayız."

"Fırın atölyemizde hedefimiz hükümlü ve tutukluların iş yurdu faaliyetlerine katılımlarını sağlayarak, cümle edindirmek ve ya mevcud mesleklerini geliştirerek topluma onları baştan kazandırmak. Hükümlülerin esasen kabahat işlemesini engelleyerek, dışarda mesleklerini bitmeme ettirmeleri, ailelerine, devlete ve millete müfit fert olmasını amaçlamaktayız." diyen Tatlıca, hükümlü ve tutukluların tamamının üretime katılmasını sağlayarak, iş yurdu faaliyetinin dünyaya kalıp olmasını hedeflediklerini belirtti.

"Yaptığımız işin nitelikli olması bizi ve hükümlüleri bahtiyar ediyor"

Fırın atölyesinin şefi Orhan Yıldırım ise hükümlülerin istihsal yaptıklarında çıkarlarını ruh bilimsel yerine şimdi şen hissettiklerini söyledi.

Bu mutluluklarının işe yansımasının çıkarlarını de mesut ettiğini dile getiren Yıldırım, şöyleki konuştu:

"Neşeli ve bahtiyar ortak halde işlerimizi yapıyoruz. İş bittiğinde bahtiyar ortak halde koğuşlarına gidiyorlar. İşe de sevinerek geliyorlar. Atölyede ürettiğimiz ekmekler lezzetli. Kurumlar ekmeğin tadının içimli bulunduğunu söylüyor. Yaptığımız işin nitelikli olması bizi ve hükümlülerimizi bahtiyar ediyor. Hükümlüler aldıkları maaşla ailelerine ağırlık olmadıkları düşüncesince de ruh bilimsel yerine bahtiyar oluyorlar. Bu mutlulukları da işe yansıyor."

"Yeni ortak mesleğim şimdi oldu"

Fırın atölyesinde etkin hükümlülerden B.D, fırında görevinin ekmek olgunlaştırmak olduğunu, işlik yardımıyla zamanını velut değerlendirdiğini söyledi.

Daha geçmiş möble sektöründe çalıştığını özetleyen B.D, "Burada ekmek yapacağımı, toy ortak cümle edineceğimi on paralık düşünemezdim. Yeni ortak mesleğim şimdi oldu. Ekonomik yerine bana yardım sağlıyor. Ailemize ağırlık olmuyoruz. Burada fiilen kişi gereksinimlerimizi karşılıyor, ailemizin hüzünlerini gideriyoruz. Yeni arkadaşlıklar da ediniyoruz." dedi.

Evli ve 2 bebek babası bulunduğunu tamlayan B.D, her insana özgürlüğünün değerini bilmeleri ve suça bulaşmamaları tavsiyesinde bulundu.

İ.A. da fırın atölyesinde çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İşimizi bayıla bayıla yaptığımız düşüncesince ekmekleri aşırı dobra ortak halde çıkarıyoruz. İşime muhabbet katıyorum. Çok dikkatli ortak halde çalışıyoruz. Buradaki ekmekler sofralara gidiyor. İşimizi ne derece itinayla yaptığımızı her insanın görmesini istiyoruz. Daha geçmiş cümle sahibi değildim. Şu an hariç çıkarsam işim hazır. Burada yaptığımız icraat geleceğimiz düşüncesince aşırı önemli. Bizi topluma vermek düşüncesince yetkililer elinden geleni yapıyor." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler