USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hac periyodunu uyarma düşüncesince ehemmiyetli birlikte vesile namına görüyoruz

Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı kendisine hac sürecini uyarma düşüncesince ehemmiyetli ortak okazyon kendisine görüyoruz. Dolayısıyla bu hem dinen aynı zamanda kanuni kendisine milletimizin dini dünyasına kösemenlik etmekle mesul bulunan hepimiz düşüncesince en iri imkan

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hac periyodunu uyarma düşüncesince ehemmiyetli birlikte vesile namına görüyoruz
06-07-2022 23:00
Mekke

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hac İdare Merkezinde planlı "Arafat Bilgilendirme Toplantısı"nda konvoy başkanlarıyla ortak araya geldi.

İki salname aradan sonraları gene hac ibadetinin yapılmasının aşırı müjdeli bulunduğunu tamlayan Erbaş, "İki sene ülkelerden hacı onama edilmedi. 'Acaba üçüncü sene tek eğer olmazsa 5 bin, 10 bin hacı onama ederler mi' sanarak beklerken, 40 bine benzeyen hacı adayının ülkemize saptanca namına tanınması şükrü müstelzim ortak konu. Ne denli şükretsek azdır." ifadelerini kullandı.

Kafile başkanları ve uyarma görevlilerinin, hacıların Beytullah ve Arafat'la buluşmasına kılavuzluk ettiklerini anımsatan Erbaş, "Yeryüzünde ortak kişiye kılavuzluk noktasında baht olabilecek bundan şimdi elleme ortak obje mevcut mı? Beytullah'ı çevrinme etmelerine, Arafat'ta duraklama yapmalarına, Ravza'yı görüşme etmelerine vesile kalırsınız elhamdülillah. Hacı adaylarının ibadetlerini dört başı mamur ortak biçimde yapmaları siz değerli ziyaretçilerimizin kılavuzluk ve kovuşturmasına bağlıdır. Haccın ekol olması, hac yolculuğunun mektebe dönüştürülmesi sizin çalışmalarınıza bağlı. Hac ortak mekteptir, ibadettir." dedi.

"Hepsinin simgesel anlamlarını hacılarımıza anlatmamız lazım"

Erbaş, haccın en ehemmiyetli hikmetlerinden birisinin de Allah Resulü'nün metodunu durumunda bellemek bulunduğunu ayraç ederek, "Allah Resulü Efendimiz, Arafat'ta elbette uyarma etti, 'insanlar' söylediği zaman, 'ashabım' söylediği devir ne cümleleri kurdu. 'Müminler' söylediği devir ne cümleleri kurdu? Bütün bunlar ortak metottur. Mina, iblis taşlama, hepsinin simgesel anlamlarını hacılarımıza anlatmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Kafile başkanlarının alışkanlık ve hukuk sahibi olduklarını tamlayan Erbaş, "Güler yüzlü, güleç çehreli beraberce elleme ve içten ilgiler kuracak, Muhammedi muhabbetin en elleme örneğini göstereceksiniz." dedi.

Sabrın ilkin hac devrinde aşırı ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Erbaş, konvoy başkanlarının, hacı adaylarını ilkin bu süreçte yaşanabilecek rastgele ortak mesele karşısında sabretmeleri dair uyarmalarını söyledi.

Erbaş, konvoy başkanını işini içtenlikle eden ortak dil insanı namına niteleyerek, "Rahmanın misafirlerine bakım etmeyi en şişman itibar onama ederek, gönüllerde iz bırakacaktır. Hem ibadette aynı zamanda vazifede sekinet, artağanlık ve başarı yakalamanın yolu, ihlas ve samimiyetten geçer. Her birinizin bu doğrultuda ortak coşku, samimilik ve cansiparane üstlendiğiniz görevi, göre gerçekleştireceğinize Allah'ın izniyle inancım tamdır." sanarak konuştu.

"Bu müddet ortamında buradaki insanlarımızın gönlünü fethedeceksiniz"

Hac ve umre dönemlerinin, şahısların irşada hem devir aynı zamanda dimağ açısından en elverişli bulunduğu zamanlar bulunduğunu tamlayan Erbaş, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı namına hac periyodunu uyarma düşüncesince ehemmiyetli ortak okazyon namına görüyoruz. Dolayısıyla bu hem dinen aynı zamanda kanuncu namına milletimizin dini dünyasına kılavuzluk etmekle mesul bulunan biz düşüncesince en şişman imkandır. İnanıyorum ki sizler bu müddet ortamında buradaki insanlarımızın gönlünü fethedeceksiniz. Bu toprakların bereketi, hukuk ve muhabbettir. İnşallah tamamımız üstlenme ettiğimiz bu ulvi vazifeyi en elleme biçimde ödeme yazar hacılarımızın yaşamının arka artan kısmında bilinç ve taraf noktasında sürekli izler bırakacaksınız."

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü ve Hac İdare Merkezi Başkanı Remzi Bircan ise, hac organizasyonunda fariza düzlük konvoy başkanları ve kült görevlilerine, Arafat'a intikallerin ve Arafat'tan inişlerin problemsiz ortak biçimde sağlanması dair hatırlatmalarda bulundu.

Bircan, Arafat'a geçiş ve dönüşlerin elbette olacağını, Müzdelife'de hacıların ne noktalarda duraklama yapacaklarını ve iblis taşlamaya giderken ne güzergahların kullanılacağını harita üstünde anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler