USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Dış tecim uzmanlığını bırakıp 'mobil oto yıkama' işine girdi

Uluslararası ortak medikal firmasında etkin ve 5 yaşındaki çocuğuna henüz çok zaman ayırabilmek düşüncesince istifa fail Osman Yiğit İnselöz, "mobil oto yıkama" ile aracını yıkatmaya götüremeyenlerin tercihi oluyor.

Dış tecim uzmanlığını bırakıp 'mobil oto yıkama' işine girdi
03-03-2022 13:46
Adana

Adanalı aut tecim uzmanı Osman Yiğit İnselöz, 5 yaşındaki çocuğuna şimdi birlikte tomar aralık açmak için, çalışmış yer aldığı arsıulusal şirketten istifa ederek "mobil oto yıkama" işi hazırlamaya başladı.

Uluslararası birlikte medikal firmasının Asya semt sorumlusu bulunan aut tecim uzmanı Osman Yiğit İnselöz, dünya dışı seyahatleri dolayısıyla 5 yaşındaki kızına devir ayıramadığı düşüncesince çalışmış yer aldığı şirketten istifa etti.

İstifasının arkası esna ABD'de görmüş yer aldığı mobil oto yıkama sistemini Adana'da uygulamaya değişmeyen verici İnselöz, almış yer aldığı minibüsü mobil taşıt yıkamada kullanılacak bulunan ekipmanlarla donattı.

Araçları otopark noktayı biçiminde bulunmuş yer aldığı yerde yıkayıp temizleyerek müşterilerine doğrulama fail İnselöz, dip istem üstüne mobil taşıt sayısını artırmayı hedefliyor.

İnselöz, AA muhabirine, 17 sene aut tecim uzmanı namına fariza yaptığını ve bunun aşırı birlikte tomar dünya dışı seyahati mucip birlikte iş bulunduğunu söyledi.

5 yaşındaki kızının bu seyahatlerden ve vaziyetten tasalı olması üstüne görevinden ayrıldığını özetleyen İnselöz, "Mesleğim dışında birlikte tane bildiğim birlikte bilinçlilik vardı, o da otomobil yıkamak. Üniversitede evvela arabamı aldım. O vakitten bu yana arabamı kendim yıkıyordum. ABD'ye gittiğimde bu iş modelini gördüm. Müşteri bulunmuş yer aldığı yerde arıyor sizi, siz randevulaşıyorsunuz. Gidiyorsunuz müşterinin aracını temizliyorsunuz geliyorsunuz. İstifa edince aklıma yapılacak birlikte tane iş bu geldi." diyerek konuştu.

"Arabayı yıkatmaya gidecek tarihi sıfır hepsi benim müşterim"

İlk ilkin birlikte iş noktayı açmayı düşündüğünü aktaran İnselöz, şu şekilde bitmeme etti:

"Daha sonradan az buçuk aksiyon olsun istedim. Çünkü pazarlamada birlikte duraç vardır. Bir ihtiyaca karşılık verdiğiniz seviyede pazarda tutunabilirsiniz ve birlikte ihtiyaca karşılık verişinizin iyiliği kadar yahut büyüklüğü kadar pazarda yükselebilirsiniz. Bir de şu şekilde birlikte duraç şimdi mevcut ekonomide, duyurulmayan ihtiyaçlar. Nedir bu duyurulmayan ihtiyaçlar? Toplumda birlikte gerekseme mevcut ancak bunun bilincinde değil. Ben birlik burada devreye girdim. Şu an Türkiye'deki hepsi otomobilini oto yıkamaya götürmenin ağrı yer aldığı dair hemfikir. Git, orada esna bekle, gel. Bu adamların durumu, hanımlarda o da yok. Gidip orada da bekleyemiyorlar, gidip arabayı bırakıyorlar, art geliyorlar, sonradan art git. İnsanların oto yıkama düşüncesince harcadıkları süreyi düşürmeye gereksinimleri bulunduğunu ayırt ettim ve bu işi hazırlamaya değişmeyen verdim."

Küçük birlikte minibüs alarak işe başladığını tabir fail İnselöz, şunları kaydetti:

"Minibüsün içine 300 litre birlikte su tankı koydum. Zaten 300 litre birlikte su tankı alçak üst 8-10 taşıt yıkamaya kifayetli olabiliyor. Kovid-19 döneminin arkası esna insanoğlu bundan böyle hizmete gitmekten artma hizmeti kendilerine davet alışkanlığına geçti. Arabayı yıkatmaya gidecek tarihi olmayan, ferda diyerek diyerek otomobilini 1-1,5 ay yıkatmayan hepsi benim müşterim. Bunların bünyesinde özellikler hanımlar dip özen gösteriyor. Şirketim benim kestirim ettiğimden aşırı şimdi çabuk büyüyor."

"Benim düşüncesince aşırı iyi birlikte ağız tadı oldu"

Müşterilerden Şirin Ilgaz Karagöz de mobil oto yıkama sistemiyle tanışmadan evvela teessürat yaşadığını belirtti.

Yoğun düzentileme saatleri dolayısıyla otomobilini oto yıkamaya götüremediğini vurgulayan Karagöz, şu şekilde konuştu:

"Aracı götürmek, götürdükten sonradan orada bekleyememek, art gelmek, esasen kabul etmek düşüncesince gittiğinde oradaki sorun. Çünkü orada hanımefendilerin bekleme kabilinden birlikte vakası bahis konusu olmuyor. Yani birlikte koca gittiğinde, çayını da içiyor, sohbetini de yapıyor. Tekrar ara bulucu yıkandıktan sonradan alıp gidiyor. Onun düşüncesince bu benim açımdan aşırı iyi birlikte ağız tadı oldu. Haftada birlikte derneşik aracımı yıkatabiliyorum."

İş hesabına gittiğinde aracını yıkatmak düşüncesince birlikte tane yapması müstelzim şeyin İnselöz'ü telefonla araştırmak bulunduğunu vurgulayan Karagöz, "Bir aralık sonradan misk kabilinden özlük iş yerimin taraf tarafında aracımı temizlenmiş, hıfzıssıhha zarfında dezenfekte edilmiş biçimde doğrulama alıyorum. Bu sistemi evvela duyduğumda içimden 'evet aşırı iyi ama fiyatı aşırı faziletli kabil herhalde' diyerek düşünmüştüm. Fiyatın az olduğu, başka oto yıkamalarla kıyaslayınca ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler