USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diş hekimi 'Rock'n Roll'un Kralı'nı stüdyosunda yaşatıyor

Diş hekimi Melih Şengül (45), kendisinin de şişman ortak hayranı bulunduğu "Rock'n Roll'un Kralı" Elvis Presley'i, sanatçının unutulmaz şarkıları ve öz dizaynı Osmanlı motifli kıyafetleriyle yaşatıyor.

Diş hekimi 'Rock'n Roll'un Kralı'nı stüdyosunda yaşatıyor
08-01-2022 12:09
İstanbul

Melih Şengül'ün musiki tutkusu, hasbelkader gittiği müşterek Elvis partisinde seslendirdiği Elvis şarkılarının dikkat çekmesi hesabına başladı.

İlk oyunluk tozunu yuttuğu bu partiden sonradan mikrofonu müşterek şimdi elinden düşürmeyen Şengül, Elvis hayranlığıyla başlamış bulunan musiki serüvenine muayenehanesinin dirlik dairesinde oluşturduğu stüdyoda bitmeme ediyor.

"Çocukluk hayalim" söylediği ve derin çalışma harcamış yer aldığı dişçilik mesleğinden arta artan zamanda, müzikçi dostlarıyla baş başa stüdyoya giren Şengül, Rock'n Roll'un Kralı Elvis Presley'i, onun şarkılarını seslendirerek tevellüt haset bulunan 8 Ocak'ta stüdyoda gerçekleştirdikleri performansla andı.

Dünyaca adlı sanlı sanatçıya hayranlığını, AA muhabirine özetleyen Şengül, dişçilik doktorasını meydana getirdiği çağda hasbelkader müşterek Elvis partisinde, Elvis şarkıları söylediğini, bunun aşırı dikkat çektiğini, dinleyenlerin aşırı beğendiğini belirtti.

Sahnede olmanın esenlik verdiğini dile getiren Şengül, "Aslında o güne kadar, çocukluğumdan buyana müziğe aşırı dikkat duyuyordum aşırı meyil ediyordum. Sokak müzisyenlerine özeniyordum. Keşke onlar kabil çalabilsem, söyleyebilsem sanarak hevesleniyordum. Müziğe kabiliyetim bulunduğunun da aşırı bilincinde değildim. Ama o partiden sonradan hani 'sahne tozu yutmak' deriz ya aşırı bahtiyar oldum. Sonra bununla dayalı müşterek şeyler gerçekleştirmek istedim ve gerçekte musiki serüvenim Elvis yardımıyla başladı." sanarak konuştu.

"Benim derdim şimdi aşırı onun müziği"

Zamanla ayrımlı şehirlerden davetler almaya başlamış bulunan ve sahnede Elvis'i canlandıran Şengül, "Kesin şekilde anlatım etmem icabında hakkıyla Elvis'e benzemeye çalışmadım, onun kabil olmayı katiyen istemedim. Saçımı, başımı onun kabil etme kabil müşterek derdim olmadı. Benim derdim şimdi aşırı onun müziği. Beni etkiliyordu liet söylemesi." niteleyerek bu mevzuda ayrımlı müşterek çizgide durduğunu dile getirdi.

Tasarımı namına ilgilendiren bulunan Elvis giysileriyle dayalı bilgelik verici Şengül, "Bu kostümler de gerçekte ayrımsız Elvis kostümü değil. Ben tasarladım, Türk motifleriyle işledim. Elvis'in gelişigüzel konserinde giydirilmiş yer aldığı aşırı ayrımlı motifli kostümleri var. Ben de Türk motifleriyle az buçuk Osmanlı motiflerini kullanarak müşterek kostüm tasarladım. Yıllar ilkin müşterek birçok konserde giydim. Elvis olmaya idman değil benim amacım, onun şarkılarıyla onun müzikte başardığı şeyleri tığ de yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

"Onun bıraktığı bulaşık hala bitmeme ediyor"

Şengül, "Kral" şekilde adlandırdığı Elvis Presley'den önce, müziğin aşırı da gençlere seslenme etmediğini ve Elvis'in bunu değiştirdiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Beni aşırı motive fail müşterek bilinçlilik Elvis ve müziği. Elvis ve müziğinin şöyleki müşterek önemi mevcut aslında. Sanki Elvis'ten ilkin aşırı müşterek tomar müşterek bilinçlilik yokmuş pop musiki anlamında. O, gençlere seslenme eden, devimselcilik verici biri. Onun bıraktığı bulaşık hala bitmeme ediyor. Çünkü Elvis'ten ilkin müzik, ihtimal elden yetişkinler düşüncesince bulunan müşterek canlılık diyebiliriz. Ancak Elvis ile bu arada toy jenerasyonların, gençlerin pop meydana getirdiği ve dünyada çığ kabil büyüyen o Rock'n Roll, pop kültürünün başlangıcı oldu."

Elvis sonrası çağda dayanıklı aşırı musiki grubu ve sanatçının onu izleme ettiğini anlatım fail Şengül, çağımızda güçlü söylence şarkıcının oyunluk şovlarının devamının yapıldığını dile getirdi.

Şengül, "Elvis hakeza müşterek bilinçlilik başlattı ve onun başlatmış yer aldığı yolu, müşterek aşırı musiki grubu ve sanatkâr izleme etti. Bugün hala bitmeme ediyor. Renkli kostümler, ışıldak kıyafetler, ışıldak oyunluk şovları hesabına ne görüyorsanız onun başlangıcı Elvis Presley diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Muayenehanesinin indinde musiki stüdyosu kurdu

Muayenehanesinin bulunmuş yer aldığı kattaki taraf dairede dişçilik eğitimi üzere kurduğu yetişek merkezini, pandemi devrinde hevesli müzikçi dostlarıyla musiki stüdyosuna dönüştürdüğünü aktaran Şengül, bu stüdyoda "profesyonel hobim" söylediği musiki tutkusunu yaşatmaya çalıştığını söyledi.

"Herkes en dobra bilmiş yer aldığı işi yapmalı"

Arkadaşlarının namına sonsuz bozukluk müşterek resimlik yapmadığını sorduğunu özetleyen Şengül, bu dünyada her insanın en dobra bilmiş yer aldığı işi yapması gerektiğini, kendisinin de en dobra bilmiş yer aldığı işin dişçilik bulunduğunu dile getirdi.

Şengül, "Bana layıkıyla hepsi en dobra bilmiş yer aldığı işi yapmalı, benim en dobra bildiğim bilinçlilik bu yaşamda diş hekimliği. Çocukluğumdan buyana bu mesleğin içindeyim ve hakkıyla mesleğime aşığım diyebilirim. Müziği aşırı seviyorum, yapmaktan hoşlanıyorum. Benim ruhuma dobra geliyor. Keyif alıyorum ancak mesleğime aşığım ve en dobra bildiğim şey, dişçilik yer aldığı düşüncesince ona ciddiyet veriyorum." halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler