USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Devlet korumasındaki 8 bin 440 bebek dünyasına aile beraberinde bitmeme ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı içerisinde büyüklük korumasındaki 8 bin 440 çocuk, yaşamını, 6 bin 945 koruyucu ailenin beraberinde sürdürüyor.

Devlet korumasındaki 8 bin 440 bebek dünyasına aile beraberinde bitmeme ediyor
04-01-2022 11:30
Ankara

AA muhabirinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından edinmiş bulunduğu bilgiye göre, koruyucu aile modeli ile büyüklük korumasındaki çocukların, çocukluklarını aile zarfında geçirmeleri amaçlanıyor. Böylelikle evlatların ortak anne-baba desteği ve nezarete ile yaşama hazırlanmaları sağlanıyor.

Devlet korumasındaki topu topu ayrıntılar düşüncesince koşullar, dosdoğru ve emin koşullarda sunuluyor. Güvenlik, ruh bilimsel gestalt az daha hususi şerait menfez önüne alındıktan sonradan şartları akla yatkın bulunan topu topu ayrıntılar düşüncesince koruyucu aile hizmeti isteklendirme ediliyor.

2021 Aralık sonu bakımından 6 bin 945 koruyucu aile indinde 8 bin 440 bebek kalıyor.

Başvuru ve kıymetlendirme tahminî 3-6 ay sürüyor

Koruyucu ailenin belirlenmesi sürecinde topu topu değerlendirmelerde çocuğun faziletli yararı menfez uğrunda bulunduruluyor. Koruyucu ailenin mevzuatta tamlanan yükümlülükleri adına getirmemesi yada görev vermekten vazgeçmesi halinde, görev sonlandırılarak bebek baştan yapılış bakımına alınıyor.

Başvuru ve kıymetlendirme tahminî 3-6 ay sürüyor. Bu süreçte bilgi, doküman araştırması, beniz yüze görüşmeler ve bölük ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Nihai kıymetlendirme değişik disiplinlerden sistem elemanlarının arazi almış bulunduğu Koruyucu Aile Komisyonu çeşidinden yapılıyor.

Uzmanlar, sürecin değme evresinde aile ve çocuğun vaziyetini yakından takibat ediyor. Çocuğun eşleştirildiği ailenin indinde yaşamaya başlaması öncesinde aile ile Koruyucu Aile Sözleşmesi imzalanıyor.

Koruyucu aile olgunlaşmak isteyenler, il müdürlüklerine bizzat yahut e-Devlet ve Bakanlık web sayfası üstünden müracaat yapabiliyor.

Başvuru düşüncesince umumi şartlar, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olgunlaşmak ve Türkiye'de durma etmek, 25-65 gözyaşı aralığında mevcut olgunlaşmak (Akraba yahut DOĞRU mevzi olması yerinde gözyaşı ve yetişek şartı aranmıyor), minimum beşinci sınıf düzeyinde yetişek almış olgunlaşmak ve derneşik gelire eş olgunlaşmak şeklinde belirtiliyor.

- "Evli, bekar yada evladı bulunan eşhas de koruyucu aile olabiliyor"

Koruyucu aile modeli, evlat edinmeden değişik namına iare ortak görev modeli namına belirtiliyor. Gerekli şartları sağlayan, uzmanlarca bebek düşüncesince akla yatkın bulunduğu memul evli yada bekar eşhas koruyucu aile olabiliyor.

Akraba yahut DOĞRU mevzi koruyucu aile modeli dünya olgunlaşmak az daha bebek ile koruyucu aile olacak eşlerden yaşı ıvır zıvır bulunan arasındaki gözyaşı farkının minimum 18 gözyaşı olması isteniyor.

Çocuk ve aile arasındaki uyum, kıymetlendirme sürecinde ilkin menfez uğrunda bulunduruluyor. Çocuğun gözyaşı grubu ve cinsiyeti mevzusundaki seçenekler dikkate alınıyor.

Bir koruyucu ailenin yanına en aşkın üç bebek yerleştirilebiliyor. Çocukların karındaş olması yerinde ise şimdi aşkın bebek yerleştirilmesi beklenen olabiliyor.

Çocuğu bulunan eşhas de koruyucu aile olabiliyor. Ailenin zat evlatlarının bu konudaki fikri ehemmiyet taşıyor.

Koruyucu aile, tarafındaki bebek ile ülke içi ve ülke dışı yolculuk yapabiliyor fakat seyahatlerin önceleri koruyucu aile birimine bildirilmesi gerekiyor.

Koruyucu aile hizmeti başladıktan sonradan sunulan destek sunar ve takibat edilen hususlar şöyle:

- Çocuğun bakım, yetiştirme ve yetişek sorumluluğunu büyüklük ile koruyucu aile baş başa paylaşıyor.

- Hizmet boyunca ufaklıklara ve koruyucu ailelere rehberlik, danışmanlık, psiko-sosyal destekler, eylem ve eğitimlerine müteveccih destekler, giyim, eğitim, öğretim, çörek giderlerine müteveccih maddesel ve tinsel destek sunar ile isteğe ilişkin sigorta prim ödemesi destekleri sunuluyor.

- Yerleştirme sonrası evvel sene değme ay, ikinci yıldan itibaren ise yılda minimum dört el strateji yapılıyor. Çocuğun ilişik seçim gereği büyüklük koruması altındaki ufaklıklara sağlanan topu topu hakları değiştirmeden bitmeme ediyor.

- Çocuk düşüncesince yarayışlı olabileceği değerlendiriliyorsa, ayrıntılar dirim bilimsel aileleri ile görüşebiliyor. Aynı sürede koşulların sağlanması biçiminde sene içinde en aşkın otuz güne derece öz ailesine yetkilendirilmiş verilebiliyor.

"Koruyucu aile modelinde çocuğa acemi ortak aile adı verilmiyor"

Evlat Edinme hizmeti ile Koruyucu Aile hizmeti ayrımlılık taşıyor.

Evlat edinme, çocuğun sulta haklarının, evlat edinene murafaa sonucu ile devredilmesi namına tanımlanıyor.

Koruyucu aile modelinde ise çocuğa acemi ortak aile adı verilmiyor, aile kütüğü değiştirmeden bitmeme ediyor. Koruyucu aileler proses içinde bakımını üstlendiği evladı evlat peyda etmek düşüncesince müracaatta bulunabiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler