USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Denizle ormanın buluşmuş olduğu İğneada Longoz Ormanı sonbahar renklerine büründü

Kırklareli'ndeki Türkiye'nin ve Avrupa'nın kayınbirader ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en iri longoz ormanında sonbaharın nitelik cümbüşü yaşanıyor.

Denizle ormanın buluşmuş olduğu İğneada Longoz Ormanı sonbahar renklerine büründü
27-10-2021 13:29
Kırklareli

Her sezon ayrı müşterek güzelliğe bürünen Istranca Ormanları özellikle güzün doğaya yansıyan yeşil, sarı, turuncu ve kırmızının değişik tonlarıyla menfez müşteri güzelliğe kavuştu.

Endemik bitkiler, yabanıl ve bulunmaz kuş türlerini barındıran longoz, rahat ortamıyla güzün da ziyaretçilerini etkiliyor.

İçerisinde 5 göl, 544 tür bitki, 46 janr canlı, 25 janr sürüngen, 50 janr memeli, 30 tür şekerli su balığı, 20 janr kükremek balığı ve 219 tür kuş barındıran Longoz Ormanları, güzelliğiyle nazarıitibar çekiyor.

Derelere ağaçlardan dökülen solgun yapraklar, yeşilin tonlarını rastgele sezon esirgeyici bitki bilimi ile ormandan güzeşte patikalar, seyrine doyulmayan manzaralar oluşturuyor.

Trakya'nın Karadeniz kıyılarında meşe ve çam ağaçlarıyla ciltli Istranca Ormanları sonbahar mevsimi renkleriyle adeta görsel ziyafet sunuyor.

Yürüyüş yolları, dereleri, kuş müşahede kulesi ile ziyaretçilerine ev sahipliği karşılayıcı longoz, şimdilerde kılık tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Orman içindeki Balkan köylerini dolaşarak en elleme kareyi tespit etmek düşüncesince efor sarfiyat fail kılık tutkunları, ayrımsız sürede bıkılmayan müşterek güzelliğe de şahitlik ediyor.

Longozların yegâne güzellikleri görülmeye değer"

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, AA muhabirine, longoz ormanlarının sonbahar mevsimi renkleri ile şimdilerde ayrı iyice bulunduğunu söyledi.

Longoz ormanlarının rastgele sezon ayrı müşterek güzelliğe eş bulunduğunu özetleyen Şen, hepsi yerel ve ecnebi turistleri huy harikası ormanları görmeye çağırma etti.

Ormanların ilkin kılık tutkunlarına ev sahipliği yaptığını bildiren Şen, şu şekilde konuştu:

"Kırklareli yıldız Batı Trakya, Balkanlar ve Doğu Avrupa'ya oluşturulan yegâne müşterek lokasyona sahip, hafi müşterek cennet. Bu sebeple ilkin güzün Kırklareli'nin bu yegâne güzelliklerini sizlerle paylaşmak, sizleri burada ikram etmek istiyoruz. Çok elleme fotoğraflar çekerek sevinçli saat geçirecekler. İstanbul yahut yöre alanda etkin insanoğlu burada stresini atabilecekler, gidiş yapabilecekler, ışık safari, sportif etkinlikler gerçekleştirebilecekler. Tekrar yaşama o nitelik cümbüşünün verdiği hazla dönecekler."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler