USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Demirözü Barajı bölge turları ve dinlenme kampı alanlarıyla turizme ulama sağlıyor

Bayburt'un Demirözü ilçesinde zirai sulama üzere meydana getirilen barajda planlı mıntıka turları ile dinlenme kampı alanları, zipline parkuru ve dev salıncak ziyaretçilerin merakını çekiyor.

Demirözü Barajı bölge turları ve dinlenme kampı alanlarıyla turizme ulama sağlıyor
12-06-2022 16:02
Bayburt

Bayburt'un Demirözü ilçesinde ekincilik arazilerinin sulaması düşüncesince meydana getirilen ve akıbet zamanlarda turizme de yardım sağlayıcı Demirözü Barajı, doğası, dinlenme kampı alanları ve tesisleriyle dünkü sezonda tatilcileri ağırlamaya başladı.

Halkın şişman çoğunluğunun ekincilik ve hayvancılıkla geçimini sağlamış olduğu yörede, göçe de derman olması düşüncesiyle DSİ çeşidinden Lori Çayı üstünde düz yazı edilen Demirözü Barajı, zirai alandaki katkısının birlikte kaymakamlık belediyesinin girişimleriyle gezim gayeli faaliyetlere de ev sahipliği yapıyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Demirözü Barajı'na mevrut ziyaretçiler, havza turlarına katılıyor, dinlenme kampı alanları ve toplumsal tesislerde adamakıllı sayaç geçiriyor.

Bölgedeki aktiviteleri çoğaltmak üzere bu sene baraj üstünde zipline parkuru da kuruldu. Yaklaşık 450 metrelik parkur, yerden 20 mt. yüksekliğindeki kuleler üstünde oluşturuldu. 12 mt. yüksekliğindeki dev salıncak ise ziyaretçilere ateşli anlamış olur yaşatıyor.

Temiz iklim ve kelimesiz ortak ortamda baraj manzarası eşliğinde doğayla beraberce sayaç kılmak isteyenler, belediyeye ilgilendiren bungalov evlerde yada dinlenme kampı sahalarında düğün kurarak konaklayabiliyor.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, Yakupabdal Tabiat Parkı ve Satala Antik Kenti'nin de baraj güzergahında bulunması zımnında semt ziyaretçilerin beğenisini çekiyor.

"Burada dört başı mamur fariza şehremaneti çeşidinden karşılanıyor"

Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, AA muhabirine, 2015 senesinde su tutmaya başlamış bulunan Demirözü Barajı'nda muhtelif gezim aktiviteleri yaptıklarını söyledi.

Gürer, geçmiş namına 2017 senesinde barajda havza turları düzenlemeye başladıklarını belirterek, sonra ise mesire sahası oluşturduklarını anlatım etti.

Baraj çevresindeki konaklama alanlarını da ortak müddet ilkin hizmete aldıklarını özetleyen Gürer, kurmuş oldukları dev salıncak ve zipline parkuruyla da baraj çevresini ortak çekicilik merkezine dönüştürdüklerini söyledi.

Gürer, baraj yardımıyla başlangıç döndürücü sayıda turistin alana geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Turistler burada pikniğini, konaklamasını yapıyor. Hemen yanı başımızda mevcut Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde de geçmişseverlik yaşayıp memleketine dönüyor. Burada dört başı mamur fariza şehremaneti çeşidinden karşılanıyor. 3 bin sözü geçen ortak ilçeye değme sene 100 binin üstünde gezmen geliyor. Sulama düşüncesince mamul bulunan barajda bunun mamul olması hepimiz düşüncesince şişman ortak nimet."

Ziyaretçilerden Fevzi Arslan, Bayburt'ta hakeza ortak arazi bulunmasına sevindiğini belirterek, "Burada piknik alanları, zipline, salıncak, havza turu ve gondollar var. Küçük ortak arazi bulunmasına karşın başlangıç döndürücü ortak tomar yapabileceğimiz aktiflik var." dedi.

Üç senedir şehirde olduğunu dile getiren darülfünun talebesi Abdullah Korkutan ise geçmiş defa geldiği barajın doğasına fanatik kaldığını anlatım etti.

Korkutan, baraj branşında havanın, site merkezine gereğince hâlâ serin olduğunu, burada dostlarıyla iyi sayaç geçirdiğini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler