USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Çiçek mezatlarında 'Dünya Kadınlar Günü' hareketliliği

Türkiye'nin kesin gül ve mağaza bitkisi üretiminin ehemmiyetli kısmının gerçekleştirildiği Mersin'deki mezatlarda, 8 Mart zımnında günce averaj çiçek satışı dü katına çıktı.

Çiçek mezatlarında 'Dünya Kadınlar Günü' hareketliliği
07-03-2022 13:12
Mersin

Türkiye'nin ehemmiyetli çiçek ve istihsal merkezlerinden Mersin'deki mezatlarda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü önceleri çabukluk yaşanıyor.

Çukurova'da çiçek satışı eden esnaf, bu sektörün hususi günlerinden bulunan Dünya Kadınlar Günü düşüncesince hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye'nin değişmez gül ve mağaza bitkisi üretiminin ehemmiyetli kısmının gerçekleştirildiği Mersin'de, haftanın 3 haset planlı mezatlarda kesafet gözleniyor, al gül ve orkide arzu görüyor.

Mezatlarda, alışılagelen yıllarda günce sayı farkı 6 bin arka çiçek satılırken, 8 Mart önceleri adanmış günce sayı farkı 12 bin dala derece çıkıyor.

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Özdemir, AA muhabirine, Türkiye'nin değişmez gül ihtiyacının şişman bölümünü Mersin'in karşıladığını söyledi.

Dünya Kadınlar Günü'nün, bu sektörün heyecanla beklediği hususi günlerden birisi bulunduğunu özetleyen Özdemir, "Çiçekçi esnafı açısından canlı günlerin başladığı, heyecanın arttığı ortak devre girdik. Dünya Kadınlar Günü'nün sembolik ayrıcalığı bulunan karanfiller ve güller düşüncesince konkur başladı. Esnafımız dükkanlarında hazırlıklarını yapıyorlar. Haraç mezat bulunduğu düşüncesince 'O çiçeği ego alacağım. Niye sen bastın düğmeye. Benim almam lazımdı' kabilinden konuşmaların geçmiş bulunduğu şekerli ortak rakiplik mevcut adanmış sıralarında." diyerek konuştu.

"Korsan satıcılar en şişman sıkıntımız"

Korsan satışların sahası aksi etkilediğini aktaran Özdemir, şu biçimde bitmeme etti:

"Korsan satıcılar en şişman sıkıntımız. Korsan satıcılar hususi eyyam yaklaştığında değme köşeyi tutuyorlar. hususi haset muntazır esnafımız, o eyyam ulaştığında deniz hırsızı satıcılar zımnında hayalet kırıklığına uğruyor. Korsan satıcılara 'Hayır' diyoruz. Çiçekseverlerin deniz hırsızı ve seyyah satıcılar adına çiçekçilerden alıntı yapmasını istiyoruz. En kaliteli, kalifiye mahsulat çiçekçi dükkanlarında satılıyor. En akla yatkın tutarları çiçekçi dükkanlarımızda bulacaklar."

Özdemir, Sevgililer Günü'nde beklentilerinin peşinde kaldıklarını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde değme şeyin henüz elleme olmasını umduklarını kaydetti.

Kentte derinlemesine senelerdir çiçek satıcılığı eden Bülent Altın da Dünya Kadınlar Günü'ne en elleme biçimde hazırlandıklarını belirterek, "Dört gözle beklediğimiz günlerden ortak tanesine yaklaşıyoruz. Heyecanımız yüksek. Dükkanlarımızı en elleme biçimde hazırlıyoruz. 8 Mart'ta halkımıza elleme ortak fariza vereceğiz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler