USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki doluluk yüzdelik 90'a ulaştı

Türkiye'nin ehemmiyetli şita gezim merkezlerinden Cıbıltepe Kayak Merkez'ine bu mevsim evcil ve ecnebi turistler derin özen gösteriyor.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki doluluk yüzdelik 90'a ulaştı
20-02-2022 13:20
Kars


Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki sarıçam ormanları arasında, derinlemesine ve seçenek ski pistleriyle uyanıklık çekici ski merkezine mevrut kayakseverler, ski ve snowboard yaparak kızakla kayma olanağı buluyor.

Kar kalınlığının 90 santimetreye ulaştığı, çığ tehlikesinin bulunmadığı, billur karı, sarıçam ormanları ve derinlemesine ski pistleriyle Türkiye'nin flaş ski merkezlerinden bir tanesi bulunan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe'ye başta İran ve Azerbaycan'dan mevrut kayakseverler akış etti.

Otellerdeki doluluğun yüzdelik 90'ları bulmuş olduğu Kayak Merkezi'nde görev verici müşterek otelin umumi müdürü Mehmet Saraçoğlu, AA muhabirine, bu yıl ski merkezine güzeşte yıllara layıkıyla iri uyanıklık bulunduğunu söyledi.

Yarıyıl tatilinin peşi sıra bire müşterek yoğunlukla bitmeme ettiklerini tamlayan Saraçoğlu, şöyleki konuştu:

"Bu yıl güvenilmez müşterek istem var. Özellikle İran, azda olsa Azerbaycan'dan mevrut misafirlerimiz buraya aşırı beğenme gösteriyorlar. İranlı misafirlerimiz burayı aşırı sevdi, daima gruplar biçiminde geliyorlar, adeta burayı ev tuttular. Sarıçam ormanları ve billur karımız dolayısıyla misafirlerimiz bizi tek bırakmayacaklar, doluluk oranlarımız aşırı güzel. Reklamımız az bulunmasına karşın mevrut tek mihman burayı ayrılma etmiyor ve rastgele devir burayı yeğleme ediyor. Otellerimiz kapasitelerini büyüttü, hacısı hocası otelini yeniledi aşırı konforlu görev veriyorlar."

İranlı tur operatörü Hamit Çarkçı da bu saat 8'inci grubu Sarıkamış'a getirdiklerini, Nevruz Bayramı'nı da gene burada kutlayacaklarını tabir etti.

İranlı turist Rojin Ekberihessem de Sarıkamış'ın tabiatının, pistlerinin ve otellerinin aşırı dobra bulunduğunu ve burada ski yapmaktan iri afiyet aldıklarını dile getirdi.

Kayak eğitmeni Orhan Üstündağ ise eksiksiz kayakseverleri Sarıkamış'a beklediklerini ve onların mart kocaoğlan sonuna derece bu tadı yaşamalarını istediklerini tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler