USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Cem Bölükbaşı'nın gözü Formula 1'de

Formula 2'de Türkiye hesabına yarışan önce otomobil sporcusu olacak Cem Bölükbaşı:, "Takımıma ve arkamızdakilere güveniyorum. Elimizden geleni yaparsak güzel dereceler istikbaline inanıyorum, devamında da inşallah Formula 1'e denli çıkacağız." dedi.

Cem Bölükbaşı'nın gözü Formula 1'de
17-03-2022 11:53
Ankara

Hafta sonu Bahreyn'de düzenlenecek Formula 2'de Türkiye namına yarışan evvel otomobil sporcusu olacak Cem Bölükbaşı, sezonu gıllıgışlı ortak biçimde tamamlayarak, Formula 1'e akıllıcasına tarz edinmeyi hedefliyor.

Cem, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Formula 2 yarışlarına aşırı koyu çalıştıklarını belirterek, antrenmanlar hasebiyle aylardır İstanbul’a gelemediğini hâlâ aşırı hazırlıklarını emlak haricinde yaptığını anlattı.

"Formula 2 yarışlarında Türkiye'yi özümleme edecek evvel otomobil sporcusu olmak, birçok salname ortak emeğin ürünüdür?" şeklindeki istifham üstüne Cem, şöyleki konuştu:

"Aslında oldukça derinlemesine ortak yoldan geçtik, 6 yaşlarında go-kart, ondan ilkin motokros ile başladım. Devamında ortak yere genişliğinde go-kart ile sonraları e-sporda o bahsettiğim 'sanaldan gerçeğe' hikayesiyle bitmeme ettik. O nedenden dolayı 5 yıl E-Spor Dünya Şampiyonası'nda yarıştım. Orada evren ikincisi, evren beşincisi oldum. E-spor'da Formula 1 takımlarını özümleme ettim. Devamında 2019'dan beridir de otomobil sporları yapıyorum. Aslında bakmış olduğunuzda konkur arabalarıyla 2019'un sonundan beridir yarışıyorum ancak ondan ilkin elbette hâlâ değişik hikayeler de var."

Formula 2'deki evvel konkur heyecanına bağlı de ulusal sporcu, "Heyecan elbette ki var, dizginlemeye çalışıyorum. Antrenmanlar aşırı elleme geçti, takımdan ve mühendislerimizden memnunuz. Çalışmalarımız aşırı zait aşırı dişi geçti. Bu hafta evvel yarışa çıkıyoruz, elimizden geleni yapacağız." dedi.

Hazır olup olmadığına müteveccih de Cem, "Kesinlikle kendimi amade hissediyorum. İlk konkur bulunduğu düşüncesince az buçuk hâlâ bağlanmak ve etraflı prosedürleri bellemek istiyorum. Çünkü elden rekabet etmek değil arabanın değme şeyine, etraflı konkur detaylarına ve az buçuk ortama alışmakla geçecek." sanarak konuştu.

"Şu anda en iri gayem Formula 2'den en elleme dereceyle ayrılmak"

Formula 2'de yarışacağının duyurulmasının arkası sıra Türk halkının namına bulunan desteğinin beklediklerinin üstünde bulunduğunu aktaran ulusal sporcu, "Şimdi bayrağımızı kimseyi hayalet kırıklığına uğratmadan elimizden geldiğince en elleme biçimde özümleme etmeye çalışacağız. Daha neticede evvel adımlar, en iri hayallerden ortak tanesi gerçekleşti ancak hâlâ dünkü başlıyoruz tabii." ifadelerini kullandı.

Önünde bu bölgede yarışmış ortak abuhava sporcusunun olmadığı, kendisinin ise doğacak ulusal sporculara gösteriş manken olacağının hatırlatılması üstüne de ay-yıldızlı sporcu, "Umarım yollarını açmakta asistan olabilirim, zira dediğiniz kabilinden şu an bu evvel olacak ancak az buçuk hâlâ bu kültürü etkilemek düşüncesince asistan olacaktır. Sporu ortak biçimde de sporcular ülkeye duyuruyor. Eğer benden sonraları gelenlerin de yöntemini açabilirsem ümit ederim benim geldiğim seviyeyi de geçerler." halinde düşünüm belirtti.

Gelecekte Formula 1'de müsabaka hayaline bağlı istifham üstüne de Cem, "Şu anda en iri gayem Formula 2'den en elleme dereceyle ayrılmak. Bu sezonu en erdemli yerde kapatmaya çalışacağız. Derece odağından aşırı en iyisini hazırlamaya çalışacağız, zira takımıma ve arkamızdakilere güveniyorum. Elimizden geleni yaparsak elleme dereceler istikbaline inanıyorum, devamında da inşallah Formula 1'e genişliğinde çıkacağız." açıklamasında bulundu.

Eren Üçlertoprağı: "Formula 1'de de onu göreceğiz"

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı da Cem Bölükbaşı'nın Formula 2'de yarışacak evvel sporcu olmasının abuhava namına aşırı altın ortak adım bulunduğunu belirterek, "Ülkemiz evvel kere bu ölçüde ortak otomobil sporcusunu Formula 1'in ast serisi Formula 2'de yarıştıracak. Dolayısıyla aşırı altın buluyoruz. Cem aşırı sıkıca ortak sürece başlıyor. 28 yarıştan oluşan derinlemesine ortak konkur maratonu olacak." halinde konuştu.

Üçlertoprağı, "Biz Cem'e güveniyoruz, inşallah hem ülkemizi hem bayrağımızı, Türk sporcusunu en elleme biçimde özümleme edecek. İnşallah yaklaşan vadede Formula 1'de de onu göreceğiz." dedi.

Milli sporcudan Bahreyn'deki yarışlarda ne beklediklerine bağlı soruya da Üçlertoprağı, "Bütün sporlarda bulunduğu kabilinden otomobil sporları da kilometre ve sınama işi, hasebiyle Cem'den evvel yarışlarda yılgı ortak aşama bekleyivermek aşırı hayıf olur. Çünkü rakiplerinin bir fazla aşırı aşırı ehemmiyetli kilometre ve tecrübeye sahip, hasebiyle başlangıçtaki yarışları Cem'in arabasına ısınması ve bu seriye alışması şekilde görüp, ilerleyici giderek ve elde etmiş bulunduğu tecrübeyle bu arada burada aşama elde etmesi ve bizleri zarifçe özümleme etmesini bekliyoruz." cevabını verdi.

Üçlertoprağı, Bahreyn'de Cem'i bekâr bırakmayacaklarını, sezonun elleme ve gıllıgışlı geçmesini dilediklerini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler