USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çaykur Rizesporlu Selim Ay: Gol yemediğimiz devir kadro şimdi diri, mukavim oluyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un savunma oyuncusu Selim Ay, gol yemedikleri devir takımın hâlâ mukavemetli bulunduğunu söyledi.

Çaykur Rizesporlu Selim Ay: Gol yemediğimiz devir kadro şimdi diri, mukavim oluyor
30-11-2021 16:01
Rize

Selim Ay, antrenman önceleri Mehmet Cengiz Tesislerinde gazetecilere, sezona beklentilerin aşırı altında kalmış şekilde başladıklarını söyledi.

Bazen çirkin revan ortamlarda birlikte kıvılcıma gerekseme duyulduğunu ve Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesiyle bu kıvılcımı yakaladıklarını tamlayan görmüş geçirmiş savunma oyuncusu, "Kimsenin elleme niyetinde dava bulunmayan fakat bazı bazı işler çirkin gidiyor. Hamza hocanın gelmesi ile ekipman meydan içinde bütünlük el birliği görüntüsü vermeye başladı. Sahada şimdi apiko oynamaya başladık." sanarak konuştu.

Ay, Kasımpaşa maçıyla kıvılcımı ateşlediklerini kaydederek, "Üzerimizdeki geberik toprağını atarak ekipman erke kazanmaya başladı. Deplasman maçlarında elleme oynamamıza karşın neticeye yansıtamadık. Son üç iç meydan maçında galip geldik. Takımın toparlandığını ve elleme yola gittiğini görüyoruz. Biz enerjimizi, yükselen grafiğimizi bitmeme ettirip önceki nısıf bitene denli toplayabildiğimiz denli nokta biriktirerek önceki yarıyı dolaşmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Sezon başlangıcında kendisinin hücumda eksikliğinin bulunduğunu konuştuğunu ve bunu imar kılmak düşüncesince çabaladığını aktaran Selim Ay, laflarını şu halde sürdürdü:

"Sezon başlangıcında çevrim arasına denli 5 gol alaşağı kılmak istediğimi söylemiştim. Her iç meydan maçında gol atacağım senaristliği yazsan yazamazsın. 'Son dakika golü, burada, burada attım.' diyebilirsin fakat peş peşe üç iç meydan maçında attım. Kasımpaşa maçında gol attıktan sonradan şimdi inanarak gittim. Öz güvenlik bu işin iri birlikte kısmı. Her topa vuracakmış üzere hissediyorsun. Ben de inanarak gidiyorum. Alanyaspor maçından ilkin İsa hocam ile konuşmuştuk. Söylediğini yapmam biçiminde şimdi elleme olacağını söylemişti. İki maçtır onu yapıyorum ve hem Alanyaspor maçında hem Kayserispor maçında bana baht ha gol atmak. İnşallah bundan sonradan hakeza bitmeme eder."

Yeşil-mavili futbolcu, ligde konumları bakımından değme dü maçtan bir tanesini kesinlikle tashih kılmak durumunda olduklarına dikkati çekerek, "Başakşehir maçından itibaren hakeza bakıyoruz. Hocam da muhtemelen etmemeye çalışıyor fakat geldiği günden buyana yıprandı. Net birlikte halde söyleyeyim. Kayserispor müsabakasını kesinlikle kazanmamız gerekiyordu. Kayserispor maçında gol atınca hocaya kullanmak istedim. Onu onore kılmak istedim. Bize muhtemelen etmese de yıprandı. Her şeyini vermeye çalışıyor kadrosu ile birlikte. Samimi birlikte düzlem var. İnşallah içten düzlem bitmeme bedel ve muvaffakiyet gelir." dedi.

Gol atmanın değme topçu düşüncesince aşırı dobra birlikte his bulunduğunu dile getiren Selim Ay, "Defans oyuncusu düşüncesince aşırı fazla şimdi manalı fakat bizim gol yemememiz şimdi önemli. Gol yemediğimiz devir ekipman şimdi diri, mukavim oluyor. Gardı düşmüyor. Biz ligde üçüncü kat maçımızı gol yemeden bitirdik. Gol alaşağı kılmak aşırı değişik birlikte his fakat gol yemeden maçı dolaşmak bizim düşüncesince şimdi önemli. Bireysel kendisine kariyerimde Süper Lig'de 3 gol atmıştım. Şimdi sonuç 3 iç meydan maçında 3 gol attım. Bu benim için, kariyerim düşüncesince aşırı önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Selim Ay, Ziraat Türkiye Kupası'nda ferda Ankaraspor ile karşılaşacaklarını anımsatarak, şunları söyledi:

"Kazanıp sürdürmek istiyoruz. Galip gelmiş şekilde havamızı destek olmak istiyoruz. Her maçın külfet derecesi yüksek. Kupa müsabakasını da aşacağız. Ardından ligde Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız. Bu yıl deplasmanda tek nokta alamadık. İç sahada Hamza sarıklı ile çelimli birlikte ekipman olduk. Deplasmanlarda da bunu başarmalıyız. Zor birlikte deplasman. Fenerbahçe de sıkkın süreçlerden geçiyor. Takım direncini bitmeme ettirdiğimiz ve enerjimizi oraya koyduğumuz süreçte bundan sonradan deplasmanlardan da nokta alabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah enerjimizi Fenerbahçe deplasmanına yansıtıp nokta yahut puanlarla döneriz."

Bolasei idmandan gönderildi

Yeşil-mavili kadro Hamza Hamzaoğlu yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nda ferda branşında Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. İdman önceleri Hamzaoğlu, futbolcularla derinti gerçekleştirdi.

Hamzaoğlu, Yukatel Kayserispor maçı öncesindeki kampa katılmayan Bolasei'yi konuşmanın arkası sıra idmana almayarak tesise gönderdi.

Sakatlığı mevcut Selim Ay ve Dabo takımdan ayrı çalışırken, futbolcular istinas hareketlerinin arkası sıra küf emek vermesi gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler