USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çaykur Rizesporlu Selim Ay: Gol yemediğimiz devir grup henüz diri, mukavim oluyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un savunma oyuncusu Selim Ay, gol yemedikleri devir takımın elan mukavim bulunduğunu söyledi.

Çaykur Rizesporlu Selim Ay: Gol yemediğimiz devir grup henüz diri, mukavim oluyor
30-11-2021 16:01
Rize

Selim Ay, egzersiz evveliyat Mehmet Cengiz Tesislerinde gazetecilere, sezona beklentilerin baş döndürücü altında kalmış şekilde başladıklarını söyledi.

Bazen çirkin revan ortamlarda müşterek kıvılcıma gerekseme duyulduğunu ve Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesiyle bu kıvılcımı yakaladıklarını tamlayan tecrübeli savunma oyuncusu, "Kimsenin elleme niyetinde dava bulunmayan fakat bazı bazı işler çirkin gidiyor. Hamza hocanın gelmesi ile ekipman ortalık içinde bütünlük el birliği görüntüsü vermeye başladı. Sahada hâlâ apiko oynamaya başladık." niteleyerek konuştu.

Ay, Kasımpaşa maçıyla kıvılcımı ateşlediklerini kaydederek, "Üzerimizdeki ölmüş toprağını atarak ekipman erke kazanmaya başladı. Deplasman maçlarında elleme oynamamıza karşın neticeye yansıtamadık. Son üç iç ortalık maçında galip geldik. Takımın toparlandığını ve elleme yola gittiğini görüyoruz. Biz enerjimizi, yükselen grafiğimizi bitmeme ettirip evvel nısıf bitene derece toplayabildiğimiz derece benek biriktirerek evvel yarıyı dönmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Sezon başlangıcında kendisinin hücumda eksikliğinin bulunduğunu konuştuğunu ve bunu yükseltmek düşüncesince çabaladığını aktaran Selim Ay, laflarını şu halde sürdürdü:

"Sezon başlangıcında çevrim arasına derece 5 gol çarpmak istediğimi söylemiştim. Her iç ortalık maçında gol atacağım senaristliği yazsan yazamazsın. 'Son dakika golü, burada, burada attım.' diyebilirsin fakat peş peşe üç iç ortalık maçında attım. Kasımpaşa maçında gol attıktan sonradan hâlâ inanarak gittim. Öz inanma bu işin şişman müşterek kısmı. Her topa vuracakmış kabilinden hissediyorsun. Ben de inanarak gidiyorum. Alanyaspor maçından ilkin İsa hocam ile konuşmuştuk. Söylediğini yapmam biçiminde hâlâ elleme olacağını söylemişti. İki maçtır onu yapıyorum ve hem Alanyaspor maçında hem Kayserispor maçında bana baht he gol atmak. İnşallah bundan sonradan hakeza bitmeme eder."

Yeşil-mavili futbolcu, ligde konumları bakımından rastgele dü maçtan bir tanesini behemehâl tashih geçirmek mecburiyetinde olduklarına dikkati çekerek, "Başakşehir maçından itibaren hakeza bakıyoruz. Hocam da mahsus etmemeye çalışıyor fakat geldiği günden buyana yıprandı. Net müşterek halde söyleyeyim. Kayserispor müsabakasını behemehâl kazanmamız gerekiyordu. Kayserispor maçında gol atınca hocaya değerlendirmek istedim. Onu onore geçirmek istedim. Bize mahsus etmese de yıprandı. Her şeyini vermeye çalışıyor kadrosu ile birlikte. Samimi müşterek düzlem var. İnşallah içtenlikli düzlem bitmeme ayar ve muvaffakiyet gelir." dedi.

Gol atmanın rastgele topçu düşüncesince baş döndürücü elleme müşterek his bulunduğunu dile getiren Selim Ay, "Defans oyuncusu düşüncesince baş döndürücü aşkın hâlâ manalı fakat bizim gol yemememiz hâlâ önemli. Gol yemediğimiz devir ekipman hâlâ diri, mukavim oluyor. Gardı düşmüyor. Biz ligde üçüncü el maçımızı gol yemeden bitirdik. Gol çarpmak baş döndürücü değişik müşterek his fakat gol yemeden maçı dönmek bizim düşüncesince hâlâ önemli. Bireysel yerine kariyerimde Süper Lig'de 3 gol atmıştım. Şimdi akıbet 3 iç ortalık maçında 3 gol attım. Bu benim için, kariyerim düşüncesince baş döndürücü önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Selim Ay, Ziraat Türkiye Kupası'nda ferda Ankaraspor ile karşılaşacaklarını anımsatarak, şunları söyledi:

"Kazanıp sürdürmek istiyoruz. Galip gelmiş şekilde havamızı destek olmak istiyoruz. Her maçın külfet derecesi yüksek. Kupa müsabakasını da aşacağız. Ardından ligde Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız. Bu yıl deplasmanda tek benek alamadık. İç sahada Hamza sarıklı ile çelimli müşterek ekipman olduk. Deplasmanlarda da bunu başarmalıyız. Zor müşterek deplasman. Fenerbahçe de sıkkın süreçlerden geçiyor. Takım direncini bitmeme ettirdiğimiz ve enerjimizi oraya koyduğumuz süreçte bundan sonradan deplasmanlardan da benek alabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah enerjimizi Fenerbahçe deplasmanına yansıtıp benek yahut puanlarla döneriz."

Bolasei idmandan gönderildi

Yeşil-mavili ekipman Hamza Hamzaoğlu yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nda ferda dalında Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. İdman evveliyat Hamzaoğlu, futbolcularla güruh gerçekleştirdi.

Hamzaoğlu, Yukatel Kayserispor maçı öncesindeki kampa katılmayan Bolasei'yi konuşmanın arkası sıra idmana almayarak tesise gönderdi.

Sakatlığı mevcut Selim Ay ve Dabo takımdan ayrı çalışırken, futbolcular istinas hareketlerinin arkası sıra küf emek vermesi gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler