USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Çanakkale'nin dünkü gezim destinasyonu 'Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı' açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Çanakkale'de acemi ortak destinasyonun turizme kazandırıldığını söyledi.

Çanakkale'nin dünkü gezim destinasyonu 'Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı' açıldı
02-10-2021 22:17
Çanakkale

Alpaslan, Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda toprak alan Seddülbahir köyü açıklarında açılan "Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı" açım törenine katıldı.

Seddülbahir Kalesi'nde planlı törende mütekellim Nadir Alpaslan, 106 sene önceki bu topraklarda iri ortak boy yazıldığını belirtti.

Türk milletinin bağımsızlığına, vatanına bulunan bağlılığını ve bunun düşüncesince değme muhtelif fedakarlığı yapacağını üste canından vazgeçeceğine bu topraklarda tanık olunduğunu özetleyen Alpaslan, şöyleki konuştu:

"Burada yaptığımız iri savaşım ile iri Türkiye'yi kurduk. Bizim, bu ehemmiyetli olayların yaşandığı topraklara muktezi değerin verilmesi muktezi çalışmaların yapılması dair üzerimize iri ortak yazık düşmekte. Çanakkale'nin bu konudaki potansiyeli aşırı efdal bulunduğu düşüncesince bunun dünyada tanıtılması ve pazarlanması da sonuç adım önemli. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı şekilde toy ortak ürünü ortaya koyarak su altı plonjon merkezini açmış oluyoruz. Dolayısıyla Çanakkale tarih açısından, hars açısından, plonjon turizmi açısından ehemmiyetli ortak potansiyele sahip. Kış turizmi açısından da ehemmiyetli ürünleri barındırıyor."

Çanakkale'nin turizmin değme dalı düşüncesince değişkin tercihler barındıran ehemmiyetli ortak hamiş bulunduğunu vurgulayan Alpaslan, "Çanakkale'de ski turizmi dışında, gezim yerine tarih yerine ne istersek mevcut burada. Yeter ki kılıç bunu aşırı dobra ortak verim durumuna getirelim. Dünyaya tanıtımını yapalım. Dünyanın değme ortak alanından buraya akış cereyan gelecek. Ve bunun şimdi da büyümesine ön kadem olacaktır." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı ile turizme toy ortak ivme kazandırdıklarını hatırlattı.

Çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarihi Alan Başkanlığı öncülüğünde yaşama geçirildiğine ayraç fail Turan, şöyleki konuştu:

"Epeyden bu yana hayalini kurduğumuz şehrimizin hemen üzerinin değil altının da müze olduğunu, giranbaha bulunduğunu yayınlayan aşırı değişkin ortak çalışmanın eşiğindeyiz. Büyük ortak batmış envanteri var. 1. Dünya Savaşı'ndan bu yana bildiğime göre kültürel plonjon etkinliğin bulunmadığı ortak dünyada yaşıyoruz. 1. Dünya Savaşı'nın kültürel envanterini bizim önümüze sunacak plonjon olanağı verecek aşırı değişkin ortak çalışmanın arifesindeyiz. Buraya doğacak plonjon severler, denize daldıkları devir 14 ayrı plonjon noktası görecekler. 150 kilometrekarelik bölgede ortak su altı parkında gezinme olanağına cemaat olacaklar. Çanakkale Kara Savaşları esnasında 27 Mayıs 1915'te U21 kükremek altısı çeşidinden torpillenerek batırılan 'H.M.S. Majestic', bunlardan en önemlisi şekilde gösteriliyor. Sualtı parkımızda başkaca Triumph, Ocean, Bouvet, Goliat kabilinden aşırı sayıda batmış toprak alıyor."

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise bölgenin aşırı endamsız ortak devir içinde dünyanın en ehemmiyetli plonjon merkezi olacağına inandığını söyledi.

Bugün Çanakkale düşüncesince ehemmiyetli ortak tarihin şimdi yaşandığını dile getiren Kaşdemir, şunları kaydetti:

"Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı'nı bundan böyle hizmete açıyoruz. Çanakkale'de kişmiri savaşlarının yanında denizde de iri ortak harp olmuştu, iri ortak savaşım olmuştu. İşte o iri mücadelenin kararında esasen denizin altında iri ortak tarih yatıyordu. Bir kaynak yatıyordu. O batıkları kısaca 14 ayrı plonjon noktası 150 kilometrekarelik bölgede ortak su altı parkının oluştuğu dobra ortak destinasyon ortaya çıkmak oldu. Çanakkale dalışın merkezi olmaya aday, en dobra plonjon destinasyonlarından biri olacaktır. Çünkü değme plonjon istasyonunda değme plonjon merkezinde elbette ki batıklar mevcut ayrı ayrı batıklar ancak bizim Çanakkale'mizde değme batığın ortak hikayesi var. Her batığın değme plonjon noktasının kişilere anısı var. Dolayısıyla buradaki etraflı batığın etraflı su altındaki envanterin insanlarımıza aşırı iri anılar bırakacağını düşünüyoruz. Burası, Çanakkale Tarihi Alan hem Türkiye'de bununla beraber dünyada ortak kavuşma noktası olacak."

Konuşmaların peşi esna Antalya Devlet Opera ve Balesi "Venice Enseble" grubu oyunluk gösterisi sunuldu.

Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Fransa Savunma Ateşesi Albay Philippe Boulogne, Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, plan kadrosu ve tören düzeni üyeleri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler