USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Büyük mücadelenin önemsiz kahramanı' Hamza kalbiyle bulunan mücadelesi kazandı

Kalp damarları namüsait kendisine dünyaya mevrut 3 maaş Hamza Arslan, kalbinin 120 çağ durdurulduğu kalburüstü operasyonla taayyüş ikinci defa "merhaba" dedi.

'Büyük mücadelenin önemsiz kahramanı' Hamza kalbiyle bulunan mücadelesi kazandı
03-10-2021 11:21
İstanbul

Günümüz teknolojileri sebebiyle bir aşırı doğumsal anomali baş döndürücü er dönemde, ayrıca ana karnında belirleme edilebiliyor. Ancak gelişigüzel evlat ayrımsız şansa eş olamayabiliyor.

Onlardan birisi bulunan 3 maaş Hamza Arslan da dünyaya eskiden karışma edilmezse ölümsek neticelere sebep ihtimalî ortak kalp anomalisiyle geldi.

Hamza bebeğin kısaca 45 günce olduğunda morarma şikayeti ile başvurulan hastanede meydana getirilen tetkiklerinde kalp damarlarının dar bulunduğu anlaşıldı.

Bunun ilişkin yaşamış bulunduğu Sakarya'dan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine atıf edilen evlat düşüncesince giderek yarışma da başlamış oldu.

Hastanede Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Can Vuran ve kadrosu kabilinden cerrahi karışma edilen bebek, Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Taliha Öner'in yürüttüğü derinliğine otama periyodunun böylecene taayyüş tutundu.

Ameliyatın arkası sıra kısaca 50 güneş süresince derin bakımda otama edilen Hamza bebek, bu müddette kalp ve akciğerlerin vazifesini üstüne alan ECMO makinesine bağlandı.

Yoğun gayretlerle sürdürülen tedavinin böylecene sağlığına kavuşturulan Hamza bebeğin ailesi, bundan sonraları çocuklarının yaşıtları az daha koşup, oynayacağı iyi günlerin hayalini kuruyor.

"Bu ameliyatın doğumdan ahir önce 2-3 haftada yapılması güvenlidir"

Hamza bebeğin keyif özelliğine ilişkin, AA muhabirine bilim sağlayan Prof. Dr. Can Vuran, laflarına "Her evlat az daha Hamza da bizim düşüncesince giranbaha ortak evlat fakat Aslan soyadı, arslan az daha de ortak kalbi çıktı. Birçok problemle doğma olsa bile bunun beraberinde cerrahi karışma şansını ortak iyi riske sokmuş bu zamanda bizlere başvurmuş bulunmasına karşın riskli ortak otama sürecinden hem kalbi hem bünyesi arslan az daha ayakta kalmış şekilde çıktı. Taburcu aşamasındayız şu anda ve onu sıhhatine kavuşturarak ailesine verdiğimiz düşüncesince de baş döndürücü mutluyuz." ifadeleriyle başladı.

Vuran, dar alışkanlık doğumlarının literatürde kalp alışkanlık rahatsızlıkları içinde yüzdelik 1 ila 3 yöresinde tanıdık ortak boyut bulunduğunu fakat Hamza'nın ekleyerek koroner damarlarında da ortak tünel yapmayı gerektirecek anormallikler bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Vuran, bunun da nispetle eşsiz bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Özellikle bu ameliyatın doğumdan ahir önce 2-3 haftada mamul olması güvenlidir. Biz Hamza'yı hastaneye aldığımızda ahacık 42-43 günce civarındaydı ve fakat 45. gününde cerrahi karışma ettik. Bu kalple ilgili ortak kuvvet kaybı getiren ortak olaydır ve cerrahi karışma sonrası ne derece kandırıcı ortak muamele yapmış olursanız yapın kimi kimi kalp bu ameliyattaki hali aldığı kadar tolare edemez ve kuvvet kaybından ötürü da vücuda lüzumlu desteği veremez. Burada da uygulayım bilimi salim olsun. Teknoloji gündüz günden gelişiyor ve şifahane olanakları da gelişiyor. Kalp ve akciğeri düşüncesince ortak dayanak makineyle ortak intikal sağladık. Genelde bu çocuklarda bu dayanak araba 2-3 günce ortak proses içinde son verir. Hamza'da kısaca ahacık 10 güneş yöresinde bitmeme etmiş bulunmasına karşın bedeninde rastgele bambaşka ortak soruna sefer açmaksızın kandırıcı ortak otama olanağı bizlere verdi. Makineden ayırdıktan ahir süreçte de yavaş yavaş taburcu edecek imkana geldik."

Prof. Dr. Can Vuran, er teşhis ve tedavinin önemine değinerek, bundan sonraları bu zamanlarda buna ulaşabilecek imkanların nispetle arttığını söyledi.

Ancak hastaların Kovid-19 korkusu hasebiyle hastanelere başvurmaktan çekinebildiğini, bundan ötürü teşhis ve tedavide gecikmelerin yaşandığını dile getiren Vuran, "Hamza'da da ortak teehhür yaşandı. Çok şükür ki baş döndürücü ağır ortak neticesi olmaksızın mahlul oldu." dedi.

Vuran, Hamza bebeğin hayatına keyif ortak fert namına bitmeme edebileceğini laflarına ekledi.

"ECMO'ya bağlandığında kendimi baş döndürücü biçimsiz hissettim"

Hamza bebeğin anası Rabia Arslan da zahmetli ortak veladet yaşadığını ve yaşanmış bulunan kimi hastalıkların bununla ait bulunduğunun söylendiğini fakat şikayetlerin geçmemesi ilişkin kimi araştırmalar yapıldığını anlattı.

Arslan, elan sonraları bebeğinin kalp rahatsızlığı bulunduğunun anlaşıldığını ve otama yapılmak az daha Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine atıf edildiğini belirterek, "Bu proses bizim düşüncesince baş döndürücü kötüydü. Yani ortak de şu virüs hasebiyle 2 ayak tabanı andıran on paralık görmedik. Psikolojik namına baş döndürücü yıprandık. Sadece ego değil eksiksiz familya baş döndürücü yıprandık. Allah razı olsun hocalarımızdan. Benim düşüncesince önce derin bakıma verdiğim vakitler baş döndürücü zahmetli beli fakat Allah'a şükür iyiyiz." sanarak konuştu.

Bebeğinin sağlığına ulaşması hasebiyle baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu tabir fail Arslan, laflarını şöyleki tamamladı:

"Zaten baş döndürücü ümitliydim. Sonra ECMO aletine bağlandığında kendimi baş döndürücü biçimsiz hissettim. Sonra dedim ki 'İyileşecek.' Allah'a inandım ,güvendim. 'Çok iyi şeyler olacak.' dedim oldu. Ondan sonraları teneffüs sorunu vardı birazcık, onu da atlattık. Sonra bambaşka ortak makineye bağlıydı burnundan onu da atlattık Allah'ın izniyle. Şimdi de iyiyiz. Yani elbette ki arama edilecek. Böyle bitmeme edecek fakat giderek baş döndürücü iyi, dosdoğru ortak evlat olacak inşallah."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler